Değerlere sahip çıkarsak dünya insanı yetiştirebiliriz

GÜNDEM 26.10.2017 - 14:20, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2048+ kez okundu.
 

Değerlere sahip çıkarsak dünya insanı yetiştirebiliriz

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl eğitim müfredatına dahil edilen 'Değerler Eğitimi' için Doç. Dr. Nazlı Eda Noyan tarafından hazırlanan 'İplikler Eğitim Seti'nin lansmanı Dünya Değerler Günü'nde yapıldı.
Lansmanda konuşan BUEK Başkanı hemşerimiz Enver Yücel, "Dünya vatandaşı olmak için akademik başarı tek başına yetmez. Bizi biz yapan değerlere sahip çıkan nesiller yetiştirmeliyiz" dedi. Dünya literatüründe bulunan '19 Ekim Dünya Değerler Günü' Türkiye’de ilk kez Bahçeşehir Koleji’nin ev sahipliğinde bir lansmanla kutlandı. Öğrencilerin bilim ve teknolojinin yanı sıra toplumsal değerleri de içselleştirmeleri için çalışmalar yapan kurum, Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Fotoğraf ve Video Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nazlı Eda Noyan’ın imzasını taşıyan İplikler Eğitim Seti ile toplumsal değerlere bağlı, yeni nesil eğitim alan dünya vatandaşları yetiştirmeyi hedefliyor. Düzenlenen lansmanda konuşan Yücel, kuruldukları günden bu yana ahlak, vicdan, hoşgörü, adalet, empati gibi değerleri eğitimin bir parçası halinde öğrencilerine aktardıklarını belirtti. Global dünyada söz sahibi olacak dünya vatandaşları yetiştirmek için akademik anlamda başarılı, gücünü değerlerinden alan bireyler yetiştirmek gerektiğini dile getiren Yücel, "Bilim insanları ve uzmanlar günümüzde dünyada 3 temel sorun olduğuna dikkat çekiyorlar. Bu sorunlar; yoksulluk, çevre ve etik değerler, birlikte yaşama faktörü. Özellikle son 30 yıldır bu sorunlar artarak devam etmekte. Dünya genelinde birlikte yaşama konusunda ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Bu sorunların nedenleri ortadan kaldırılmalıdır. Geçmişteki değerlerimizi yaşatmanın, bu sorunların önüne geçeceğine inanıyorum.   Özellikle eğitimin içerisinde değerlerimizin tam olarak entegre edilmesinin çok önemli düşünüyorum" diye konuştu.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl eğitim müfredatına dahil edilen 'Değerler Eğitimi' için Doç. Dr. Nazlı Eda Noyan tarafından hazırlanan 'İplikler Eğitim Seti'nin lansmanı Dünya Değerler Günü'nde yapıldı.

Lansmanda konuşan BUEK Başkanı hemşerimiz Enver Yücel, "Dünya vatandaşı olmak için akademik başarı tek başına yetmez. Bizi biz yapan değerlere sahip çıkan nesiller yetiştirmeliyiz" dedi.

Dünya literatüründe bulunan '19 Ekim Dünya Değerler Günü' Türkiye’de ilk kez Bahçeşehir Koleji’nin ev sahipliğinde bir lansmanla kutlandı. Öğrencilerin bilim ve teknolojinin yanı sıra toplumsal değerleri de içselleştirmeleri için çalışmalar yapan kurum, Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Fotoğraf ve Video Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nazlı Eda Noyan’ın imzasını taşıyan İplikler Eğitim Seti ile toplumsal değerlere bağlı, yeni nesil eğitim alan dünya vatandaşları yetiştirmeyi hedefliyor. Düzenlenen lansmanda konuşan Yücel, kuruldukları günden bu yana ahlak, vicdan, hoşgörü, adalet, empati gibi değerleri eğitimin bir parçası halinde öğrencilerine aktardıklarını belirtti. Global dünyada söz sahibi olacak dünya vatandaşları yetiştirmek için akademik anlamda başarılı, gücünü değerlerinden alan bireyler yetiştirmek gerektiğini dile getiren Yücel, "Bilim insanları ve uzmanlar günümüzde dünyada 3 temel sorun olduğuna dikkat çekiyorlar. Bu sorunlar; yoksulluk, çevre ve etik değerler, birlikte yaşama faktörü. Özellikle son 30 yıldır bu sorunlar artarak devam etmekte. Dünya genelinde birlikte yaşama konusunda ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Bu sorunların nedenleri ortadan kaldırılmalıdır. Geçmişteki değerlerimizi yaşatmanın, bu sorunların önüne geçeceğine inanıyorum.   Özellikle eğitimin içerisinde değerlerimizin tam olarak entegre edilmesinin çok önemli düşünüyorum" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.