‘Demirtaş’a özgürlük isteyenler şer ittifakıdır’

SİYASET 27.12.2018 - 17:11, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2681+ kez okundu.
 

‘Demirtaş’a özgürlük isteyenler şer ittifakıdır’

Bulancak AK Parti İlçe Başkanı Necati Yıldırım, İYİ Parti İlçe Başkanı Nesim Çelik’in eleştirilerine yanıt verdi.
Başkan Yıldırım, genel siyasetle ilgili yapılan ittifakları eleştirdiğini belirterek, “Bulancak ilçesinde HDPKK’ya destek verilmeyeceğini biliyoruz” dedi.  İlçe Başkanı Yıldırım, “Bugün ülkede iki ittifak cephesi var. Birisi AK Parti, MHP ve BBP’nin oluşturduğu Cumhur ittifakı, diğeri de CHP, SP, HDPKK ve İYİ partinin olduğu bir sözde millet ittifakı. Şimdi Sayın İlçe başkanımız sanırım Genel Başkanının açıklamalarından habersiz. 24 Haziran seçimlerinde İYİ parti genel Başkanı Sayın Meral Akşener, defalarca ‘Sayın Demirtaş serbest bırakılmalı’ açıklaması yapmıştı. İYİ Parti CHP ile ittifak yapmıyor mu? Sayın Akşener, 24 Haziran seçimleri öncesinde CHP ile ittifak sorusu sorulunca, ‘Böyle bir iddiayı çirkin buluyorum’ demesine rağmen bugün ittifak yapıyor mu? Yapıyor. Birbirlerine il belediye başkan adaylıkları bırakıyor mu? Bırakıyor. Yani CHP İYİ partinin güçlü olduğu yerlerde, İYİ Partide CHP’nin güçlü olduğu yerlerde oy verecek. Peki, CHP ile HDP arasında ittifak var mı? Yıllardır var ve şimdi de devam ediyor” diye konuştu.  
Bulancak AK Parti İlçe Başkanı Necati Yıldırım, İYİ Parti İlçe Başkanı Nesim Çelik’in eleştirilerine yanıt verdi.

Başkan Yıldırım, genel siyasetle ilgili yapılan ittifakları eleştirdiğini belirterek, “Bulancak ilçesinde HDPKK’ya destek verilmeyeceğini biliyoruz” dedi. 

İlçe Başkanı Yıldırım, “Bugün ülkede iki ittifak cephesi var. Birisi AK Parti, MHP ve BBP’nin oluşturduğu Cumhur ittifakı, diğeri de CHP, SP, HDPKK ve İYİ partinin olduğu bir sözde millet ittifakı. Şimdi Sayın İlçe başkanımız sanırım Genel Başkanının açıklamalarından habersiz. 24 Haziran seçimlerinde İYİ parti genel Başkanı Sayın Meral Akşener, defalarca ‘Sayın Demirtaş serbest bırakılmalı’ açıklaması yapmıştı. İYİ Parti CHP ile ittifak yapmıyor mu? Sayın Akşener, 24 Haziran seçimleri öncesinde CHP ile ittifak sorusu sorulunca, ‘Böyle bir iddiayı çirkin buluyorum’ demesine rağmen bugün ittifak yapıyor mu? Yapıyor. Birbirlerine il belediye başkan adaylıkları bırakıyor mu? Bırakıyor. Yani CHP İYİ partinin güçlü olduğu yerlerde, İYİ Partide CHP’nin güçlü olduğu yerlerde oy verecek. Peki, CHP ile HDP arasında ittifak var mı? Yıllardır var ve şimdi de devam ediyor” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.