‘Deprem’e heran hazırlıklı olmalıyız’

GÜNDEM 31.01.2020 - 17:55, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3740+ kez okundu.
 

‘Deprem’e heran hazırlıklı olmalıyız’

Mimarlar Odası Giresun Şubesinden yapılan açıklamada ‘24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen Elazığ ve Malatya depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan Rahmet, yakınlarına sabır ve metanet, depremde yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar ve deprem bölgesinde çalışan tüm ekiplere kolaylıklar diliyoruz.
Ülkemizin büyük bir bölümünün deprem kuşağında yer almasına rağmen, yapılarımızın bu duruma uygun olmamasının acı sonuçları bir kez daha yaşanmıştır. Kilometrelerce uzakta yaşanan Elazığ – Malatya Depreminin ilimizde de güçlü bir şekilde hissedilmesi, deprem gerçeğinin çok önemli ve ertelenmemesi gereken hayati bir durum olduğunu bir kez daha göstermiştir. Yaşanan kötü tecrübelerden ders çıkararak olası depremlerde can ve mal kayıpları yaşanmaması için; inşaat sektörünün her alanındaki tüm yapıların yapım süreçlerinde, etüt, proje ve hesaplama işlemleri ile uygulama denetimlerine önem verilmesi gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki; inşaat sektöründe, iyi etüt edilmemiş, projesiz ya da kötü ve eksik projelendirilmiş, doğru denetlenmemiş uygulamalar, gereksiz maliyet artışlarına, telafisi zor kayıplara, hayati risklere ve depremlerde ölümlere neden olabilmektedir. Bu nedenle; inşaat sektöründe yer alan meslek odalarının görüş ve önerilerinin dikkate alınarak, ilgili kurum ve kuruluşların, proje ve uygulama denetimlerine gerekli özeni göstermesi son derece önemlidir. Ayrıca, ilimiz genelinde yaşanabilecek olası doğal afetlerde kullanılacak “Toplanma Alanlarının” bir an önce duyurulması gerekmektedir’ denildi.  
Mimarlar Odası Giresun Şubesinden yapılan açıklamada ‘24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen Elazığ ve Malatya depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan Rahmet, yakınlarına sabır ve metanet, depremde yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar ve deprem bölgesinde çalışan tüm ekiplere kolaylıklar diliyoruz.

Ülkemizin büyük bir bölümünün deprem kuşağında yer almasına rağmen, yapılarımızın bu duruma uygun olmamasının acı sonuçları bir kez daha yaşanmıştır.

Kilometrelerce uzakta yaşanan Elazığ – Malatya Depreminin ilimizde de güçlü bir şekilde hissedilmesi, deprem gerçeğinin çok önemli ve ertelenmemesi gereken hayati bir durum olduğunu bir kez daha göstermiştir.

Yaşanan kötü tecrübelerden ders çıkararak olası depremlerde can ve mal kayıpları yaşanmaması için; inşaat sektörünün her alanındaki tüm yapıların yapım süreçlerinde, etüt, proje ve hesaplama işlemleri ile uygulama denetimlerine önem verilmesi gerekmektedir.

Unutulmamalıdır ki; inşaat sektöründe, iyi etüt edilmemiş, projesiz ya da kötü ve eksik projelendirilmiş, doğru denetlenmemiş uygulamalar, gereksiz maliyet artışlarına, telafisi zor kayıplara, hayati risklere ve depremlerde ölümlere neden olabilmektedir.

Bu nedenle; inşaat sektöründe yer alan meslek odalarının görüş ve önerilerinin dikkate alınarak, ilgili kurum ve kuruluşların, proje ve uygulama denetimlerine gerekli özeni göstermesi son derece önemlidir.

Ayrıca, ilimiz genelinde yaşanabilecek olası doğal afetlerde kullanılacak “Toplanma Alanlarının” bir an önce duyurulması gerekmektedir’ denildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.