‘DEREMİZİN ÇIĞLIĞIMIZI DUYUN’

SİYASET 04.06.2020 - 11:49, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3123+ kez okundu.
 

‘DEREMİZİN ÇIĞLIĞIMIZI DUYUN’

Saadet Partili Çanakçı Belediye Başkanı Av. Tuncay Kasım, Çanakçı Deresine yapılmak istenen 5. HES Projesine tepki göstererek ‘Milyonlarca yılda oluşan deremizin çığlığını duyun ve sesine soluk olun’ dedi. Başkan Kasım, Çanakçı Deresinin toplam uzunluğunun 35-40 km. olduğunu üzerine yapılan 4 adet HES ile 4 kez bypass ameliyatı geçirdiğini belirterek; “Zaten deremizin 7520 m’lik kısmı yok edilmiştir. Doğal dengesi 4 HES yüzünden darbe yemiş ve bozulmuştur. Şimdi ise yapılacak 5. HES ile deremizin ölüm fermanı imzalanmak istenmektedir” diye konuştu. ÇED raporunda şirket sahiplerinin bütün önlemleri alacağız sözünün yalan olduğunu söyleyen Başkan Kasım, “Diğer 4 adet HES’in dere için taahhüt ettiği yüzde 10’luk cansuyunun verilip verilmediği hem denetlenmiyor, hem de bu konuda insiyatif tamamen HES’lere bırakılmış durumdadır. 5. HES projesini gerçekleştirecek firmada olumlu ÇED raporu alıncaya kadar, balık göçü çözümünden, tünelden çıkacak yüzbinlerce m3 harfiyat döküm alanından, ve yüzde 10 cansuyu taahhüdünden sözediyor ama bunların hiç biri doğru değil ve ortada çizmek istediği pembe bir tablo var. ÇED raporu olumlu çıkınca gerçekler yüzümüze bir tokat gibi çarpacak. Ve akmayan, balığı olmayan, doğal gölleri kuruyan, sadece hatıralarda yaşayacak olan kupkuru bir tabiat ile başbaşa kalacağız. Son söz olarak sizlerden sadece empati istiyoruz. Biliyoruz ki, bu derenin ölüm fermanını imzalayacak olan HES’in üreteceği elektriğe bu ülke muhtaç değildir” ifadelerini kullandı.

Saadet Partili Çanakçı Belediye Başkanı Av. Tuncay Kasım, Çanakçı Deresine yapılmak istenen 5. HES Projesine tepki göstererek ‘Milyonlarca yılda oluşan deremizin çığlığını duyun ve sesine soluk olun’ dedi.

Başkan Kasım, Çanakçı Deresinin toplam uzunluğunun 35-40 km. olduğunu üzerine yapılan 4 adet HES ile 4 kez bypass ameliyatı geçirdiğini belirterek; “Zaten deremizin 7520 m’lik kısmı yok edilmiştir. Doğal dengesi 4 HES yüzünden darbe yemiş ve bozulmuştur. Şimdi ise yapılacak 5. HES ile deremizin ölüm fermanı imzalanmak istenmektedir” diye konuştu.

ÇED raporunda şirket sahiplerinin bütün önlemleri alacağız sözünün yalan olduğunu söyleyen Başkan Kasım, “Diğer 4 adet HES’in dere için taahhüt ettiği yüzde 10’luk cansuyunun verilip verilmediği hem denetlenmiyor, hem de bu konuda insiyatif tamamen HES’lere bırakılmış durumdadır. 5. HES projesini gerçekleştirecek firmada olumlu ÇED raporu alıncaya kadar, balık göçü çözümünden, tünelden çıkacak yüzbinlerce m3 harfiyat döküm alanından, ve yüzde 10 cansuyu taahhüdünden sözediyor ama bunların hiç biri doğru değil ve ortada çizmek istediği pembe bir tablo var. ÇED raporu olumlu çıkınca gerçekler yüzümüze bir tokat gibi çarpacak. Ve akmayan, balığı olmayan, doğal gölleri kuruyan, sadece hatıralarda yaşayacak olan kupkuru bir tabiat ile başbaşa kalacağız. Son söz olarak sizlerden sadece empati istiyoruz. Biliyoruz ki, bu derenin ölüm fermanını imzalayacak olan HES’in üreteceği elektriğe bu ülke muhtaç değildir” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.