DOKA, GİRESUN’DA 6 MİLYONLUK PROJE ONAYLADI

GÜNDEM 09.07.2018 - 09:44, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2325+ kez okundu.
 

DOKA, GİRESUN’DA 6 MİLYONLUK PROJE ONAYLADI

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından aralarında Bulancak’a bağlı Kovanlık Belediyesi 1 Paşakonağı Yaylası Yıldız Tepesi Mesire Alanı Düzenlemesi projesinin de bulunduğu projeler destek görmeye hak kazandı.
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) 2017 yılı tarihi, kültürel ve doğal değerlerin korunması ve geliştirilmesi mali destek programı sonuçları açıklandı. Giresun’dan 4 projeye destek almaya hak kazandı. Destek alan projeler, Zeytinlik Mevkii Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel Tasarım II. Etap Çevre Düzenleme Projesi, Koçkayası Tabiat Parkı Cam Seyir Terası Yapımı Projesi, Turizm ile Yaşayan Tamzara Projesi ve Paşakonağı Yaylası Yıldız Tepesi Mesire Alanı Düzenlenmesi Projesi. DOKA’nın 2017 Yılı Proje Teklif Çağrılarından “Tarihi, Kültürel ve Doğal Değerlerin Korunması ve Geliştirilmesi Mali Destek Programı” kapsamında alınan başvuruların değerlendirme sonuçları 104. Yönetim Kurulu Toplantısında karara bağlandı. Bölgenin mimari dokusu göz önünde bulundurularak doğal, tarihi ve kültürel değerlerinin ortaya çıkarılması, korunarak geliştirilmesi ve yöresel kimliğin ön planda olduğu sağlıklı ve düzenli bir çevrenin oluşturulması amacıyla Kamu Kurumları ve Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşlarına yönelik ilan edilen 12 milyon TL bütçeli programa bölgemiz illerinden toplam 69 proje başvurusu yapıldı. Bu başvurulardan 16’sı desteklenmeye hak kazandı. 16 projeden 4’ü Giresun’a ait. Giresun İl Özel İdaresi Kültür Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Zeytinlik Mevkii Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel Tasarım II. Etap Çevre Düzenleme Projesi” Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12. Bölge Müdürlüğü Giresun Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Koçkayası Tabiat Parkı Cam Seyir Terası Yapımı Projesi” Turizm Altyapı Hizmet Birliği tarafından hazırlanan “Turizm ile Yaşayan Tamzara Projesi” ve Kovanlık Belediyesi tarafından hazırlanan “Paşakonağı Yaylası Yıldız Tepesi Mesire Alanı Düzenlenmesi Projesi” destek almaya hak kazandı.  
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından aralarında Bulancak’a bağlı Kovanlık Belediyesi 1 Paşakonağı Yaylası Yıldız Tepesi Mesire Alanı Düzenlemesi projesinin de bulunduğu projeler destek görmeye hak kazandı.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) 2017 yılı tarihi, kültürel ve doğal değerlerin korunması ve geliştirilmesi mali destek programı sonuçları açıklandı. Giresun’dan 4 projeye destek almaya hak kazandı. Destek alan projeler, Zeytinlik Mevkii Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel Tasarım II. Etap Çevre Düzenleme Projesi, Koçkayası Tabiat Parkı Cam Seyir Terası Yapımı Projesi, Turizm ile Yaşayan Tamzara Projesi ve Paşakonağı Yaylası Yıldız Tepesi Mesire Alanı Düzenlenmesi Projesi.

DOKA’nın 2017 Yılı Proje Teklif Çağrılarından “Tarihi, Kültürel ve Doğal Değerlerin Korunması ve Geliştirilmesi Mali Destek Programı” kapsamında alınan başvuruların değerlendirme sonuçları 104. Yönetim Kurulu Toplantısında karara bağlandı. Bölgenin mimari dokusu göz önünde bulundurularak doğal, tarihi ve kültürel değerlerinin ortaya çıkarılması, korunarak geliştirilmesi ve yöresel kimliğin ön planda olduğu sağlıklı ve düzenli bir çevrenin oluşturulması amacıyla Kamu Kurumları ve Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşlarına yönelik ilan edilen 12 milyon TL bütçeli programa bölgemiz illerinden toplam 69 proje başvurusu yapıldı. Bu başvurulardan 16’sı desteklenmeye hak kazandı. 16 projeden 4’ü Giresun’a ait. Giresun İl Özel İdaresi Kültür Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Zeytinlik Mevkii Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel Tasarım II. Etap Çevre Düzenleme Projesi” Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12. Bölge Müdürlüğü Giresun Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Koçkayası Tabiat Parkı Cam Seyir Terası Yapımı Projesi” Turizm Altyapı Hizmet Birliği tarafından hazırlanan “Turizm ile Yaşayan Tamzara Projesi” ve Kovanlık Belediyesi tarafından hazırlanan “Paşakonağı Yaylası Yıldız Tepesi Mesire Alanı Düzenlenmesi Projesi” destek almaya hak kazandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.