DOKAP bir projeye daha imza attı

GÜNDEM 27.07.2017 - 14:43, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3239+ kez okundu.
 

DOKAP bir projeye daha imza attı

DOKAP ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi işbirliğiyle hazırlanan“DOKAP Bölgesi Tarım Sektöründe Girişimcilik Kapasitesinin Araştırılması ve Geliştirilmesi Projesi” protokol imza töreni gerçekleştirildi.
Törende konuya ilişkin bir konuşma yapan DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, girişimciliğin, hayatın her alanında yaşamımızı kolaylaştıracak ve yaşam standartlarının kalitesini yükseltecek en önemli hamle olduğunu, günümüz dünyasında girişimcilik, yenilikçilik tabanında yer aldığını ve girişimcilerin başarısının, ayakta kalabilmesinin büyük ölçüde inovasyon yani yenilikçilik alanındaki başarılar ile sınırlı olduğunu ifade etti. Ayrıca,birbirini tamamlayan ayrılmaz iki kavram haline gelmiş olan yenilikçilik ve girişimciliğin,sürdürülebilir kalkınmada katma değerin artırılması ve yeni istihdam olanaklarının yaratılması açısından büyük önem taşıdığını dile getirdi. Başkan Yüce ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç'in protokolü imzalaması ile uygulamaya konulan söz konusu Proje ile; DOKAP bölgesindeki tarımsal girişimciliğin sürekliliği açısından Ondokuz Mayıs Üniversitesi bünyesinde girişimcilik eğitim faaliyetlerinin yürütülmesi için projeye ve proje bitiminden sonrasındaki benzer faaliyetlere hizmet edebilecek son derece modern bir tarımsal girişimcilik ön kuluçka merkezi kazandırılacak, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencilerinin, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarındaki potansiyel eğiticilerin, sektörde faaliyet göstermek isteyen gençlerimizin tarımsal girişimcilik farkındalığının ve kapasitelerinin arttırılması amaçlanıyor. 
DOKAP ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi işbirliğiyle hazırlanan“DOKAP Bölgesi Tarım Sektöründe Girişimcilik Kapasitesinin Araştırılması ve Geliştirilmesi Projesi” protokol imza töreni gerçekleştirildi.

Törende konuya ilişkin bir konuşma yapan DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, girişimciliğin, hayatın her alanında yaşamımızı kolaylaştıracak ve yaşam standartlarının kalitesini yükseltecek en önemli hamle olduğunu, günümüz dünyasında girişimcilik, yenilikçilik tabanında yer aldığını ve girişimcilerin başarısının, ayakta kalabilmesinin büyük ölçüde inovasyon yani yenilikçilik alanındaki başarılar ile sınırlı olduğunu ifade etti.

Ayrıca,birbirini tamamlayan ayrılmaz iki kavram haline gelmiş olan yenilikçilik ve girişimciliğin,sürdürülebilir kalkınmada katma değerin artırılması ve yeni istihdam olanaklarının yaratılması açısından büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Başkan Yüce ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç'in protokolü imzalaması ile uygulamaya konulan söz konusu Proje ile; DOKAP bölgesindeki tarımsal girişimciliğin sürekliliği açısından Ondokuz Mayıs Üniversitesi bünyesinde girişimcilik eğitim faaliyetlerinin yürütülmesi için projeye ve proje bitiminden sonrasındaki benzer faaliyetlere hizmet edebilecek son derece modern bir tarımsal girişimcilik ön kuluçka merkezi kazandırılacak, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencilerinin, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarındaki potansiyel eğiticilerin, sektörde faaliyet göstermek isteyen gençlerimizin tarımsal girişimcilik farkındalığının ve kapasitelerinin arttırılması amaçlanıyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.