DOKAP bölgeye hayat vermeye devam edecek

GÜNDEM 18.12.2017 - 18:06, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2531+ kez okundu.
 

DOKAP bölgeye hayat vermeye devam edecek

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Dokap’ın 2013 yılından bu yana toplam, 278,3 Milyon Türk Lirası yatırımı bölgeye kazandırdığını belirterek, "Dokap bölgemize hayat vermeye devam edecek" diye konuştu.
Milletvekili Öztürk,TBMM Genel Kurulunda 2018 yılı Bütçe Kanun Tasarısının 'Doğu Karadeniz Bölgesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı' bütçesi üzerinde parti grubu adına konuştu. Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının, ilk olarak  DOKAP Eylem Planı’nını hazırlayarak yürürlüğe koyduğunu ve DOKAP Eylem Planı ile DOKAP Bölgesine gerçekleştirilecek kamu yatırımlarının önceliklendirilmesi, özel sektör yatırımlarının bölgeye çekilmesi için önemli adımlar atıldığını kaydeden Öztürk, DOKAP Eylem Planı’nın hazırlık aşamasında   bölge geneli için 484 sorun ve bu sorun alanlarına ait 1257 adet çözüm önerisinin tespit edildiğini vurguladı.  Bu çalışmaların sonucunda DOKAP Eylem Planı’nın 'Turizm ve Çevresel Sürdürülebilirlik, Ekonomik Kalkınma, Altyapı ve Kentsel Gelişme, Sosyal Gelişme ve Yerel Düzeyde Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi' olmak üzere 5 ana başlıkta hayata geçirilmeye başlandığını kaydeden Milletvekili Öztürk, DOKAP Eylem Planı bütçesinin 10,4 milyar TL olmasına karşın 2017 yılı Eylül sonu itibariyle planlamanın üzerinde 11,7 milyar Türk Lirası harcanarak bölgeye çok önemli bir kaynak aktarıldığını anlattı. Sabri Öztürk, "DOKAP Eylem Planı dahilinde; Yeşil Yol Projesi ve buproje  kapsamında yollarda iyileştirme ve Turizm merkezlerinin imar planlamaları yapılması; sertifikalı tohum ve fidan üretimlerinin desteklenmesi, fındık ve çayda ürün kalitesinin artırılması; arıcılığın desteklenmesi, tıbbi aromatik bitkilerin envanterlerinin çıkarılması gibi daha bir çok alanda önemli ve vizyoner çalışmalar planlandı" diye konuştu.  
AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Dokap’ın 2013 yılından bu yana toplam, 278,3 Milyon Türk Lirası yatırımı bölgeye kazandırdığını belirterek, "Dokap bölgemize hayat vermeye devam edecek" diye konuştu.

Milletvekili Öztürk,TBMM Genel Kurulunda 2018 yılı Bütçe Kanun Tasarısının 'Doğu Karadeniz Bölgesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı' bütçesi üzerinde parti grubu adına konuştu.

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının, ilk olarak  DOKAP Eylem Planı’nını hazırlayarak yürürlüğe koyduğunu ve DOKAP Eylem Planı ile DOKAP Bölgesine gerçekleştirilecek kamu yatırımlarının önceliklendirilmesi, özel sektör yatırımlarının bölgeye çekilmesi için önemli adımlar atıldığını kaydeden Öztürk, DOKAP Eylem Planı’nın hazırlık aşamasında   bölge geneli için 484 sorun ve bu sorun alanlarına ait 1257 adet çözüm önerisinin tespit edildiğini vurguladı. 

Bu çalışmaların sonucunda DOKAP Eylem Planı’nın 'Turizm ve Çevresel Sürdürülebilirlik, Ekonomik Kalkınma, Altyapı ve Kentsel Gelişme, Sosyal Gelişme ve Yerel Düzeyde Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi' olmak üzere 5 ana başlıkta hayata geçirilmeye başlandığını kaydeden Milletvekili Öztürk, DOKAP Eylem Planı bütçesinin 10,4 milyar TL olmasına karşın 2017 yılı Eylül sonu itibariyle planlamanın üzerinde 11,7 milyar Türk Lirası harcanarak bölgeye çok önemli bir kaynak aktarıldığını anlattı.

Sabri Öztürk, "DOKAP Eylem Planı dahilinde; Yeşil Yol Projesi ve buproje  kapsamında yollarda iyileştirme ve Turizm merkezlerinin imar planlamaları yapılması; sertifikalı tohum ve fidan üretimlerinin desteklenmesi, fındık ve çayda ürün kalitesinin artırılması; arıcılığın desteklenmesi, tıbbi aromatik bitkilerin envanterlerinin çıkarılması gibi daha bir çok alanda önemli ve vizyoner çalışmalar planlandı" diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.