Düğün, dernek, sünnet sezonu açıldı

GÜNDEM 10.06.2019 - 09:19, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3521+ kez okundu.
 

Düğün, dernek, sünnet sezonu açıldı

Bulancak ekonomisinin en önemli sektörlerinden olan düğün, dernek, sünnet sezonu ramazan ve bayramının bitmesi ile birlikte hızlı bir şekilde açıldı.
Bulancak’ta ekonomik yapının yıl içinde özellikle yaz boyunca en hareketli yapısını oluşturan düğün dernek, sünnet işlerinden yaklaşık 60 milyon lira civarında bir ciro olduğu belirtiliyor. Bilindiği üzere Bulancak genelinde yıl içinde 1000’e yakın düğün, 500-600 civarında da sünnet töreni yapıldığı ifade ediliyor. Bu işlerin hemen hemen bütün ticari işleri harekete geçirdiği, özellikle Haziran, Temmuz, Ağustos aylarında 600 civarında düğün ile 400 civarında sünnet töreniyle büyük bir kısmı yapılıyor. Davetiyesi, salonu, arabası, süslemesi, organizasyon işi, yemeği, hediyesi, takısı, kınası, elbisesi, düğün kıyafeti, evi, fotoğrafçısı ile üç ay boyunca ilçede ticari hayat önemli bir ciro yaparak yılı tamamlıyor. Konu hakkında bilgi aldığımız çok sayıda düğün, sünnet sahibi ise şunları ifade etti; “Çoluk çocuğumuzun mürüvvetini görmek için yola çıktığımızda ki hesap ile işimiz yaptığımızda ki hesap arsında her zaman bir fark oluyor. Hele de geçen sene doların artması ile birlikte bu sene bu işlerde epeyce bir tuzlu olmaya başladı. Geçen sene doların artmasına kadar, 40-50 bin lira civarında olan maliyet, şimdi 60bin liranın üzerine çıkmış durumda. En az masrafla bir düğün yapsak nerden bakarsak bakalım 50bin liradan aşağı kurtarmıyor. Sünnetlerde ise 10bin lira civarında bir maliyet ile sona eriyor. Bunlar az rakamlar değil. Orta gelirli aileler için yüksek rakamlar bunlar. Zaten ekonomik durgunluk devam ediyor. Buna rağmen bu hayırlı ileri tapmak zorundayız. Borç harç, kredi gibi yollar ile de karşılaşsak ta, düğün, sünnetler de yapılacak. Bizde ayağımızı yorganımıza göre uzatıyoruz” diye görüşlerini açıkladılar.      
Bulancak ekonomisinin en önemli sektörlerinden olan düğün, dernek, sünnet sezonu ramazan ve bayramının bitmesi ile birlikte hızlı bir şekilde açıldı.

Bulancak’ta ekonomik yapının yıl içinde özellikle yaz boyunca en hareketli yapısını oluşturan düğün dernek, sünnet işlerinden yaklaşık 60 milyon lira civarında bir ciro olduğu belirtiliyor. Bilindiği üzere Bulancak genelinde yıl içinde 1000’e yakın düğün, 500-600 civarında da sünnet töreni yapıldığı ifade ediliyor. Bu işlerin hemen hemen bütün ticari işleri harekete geçirdiği, özellikle Haziran, Temmuz, Ağustos aylarında 600 civarında düğün ile 400 civarında sünnet töreniyle büyük bir kısmı yapılıyor.

Davetiyesi, salonu, arabası, süslemesi, organizasyon işi, yemeği, hediyesi, takısı, kınası, elbisesi, düğün kıyafeti, evi, fotoğrafçısı ile üç ay boyunca ilçede ticari hayat önemli bir ciro yaparak yılı tamamlıyor.

Konu hakkında bilgi aldığımız çok sayıda düğün, sünnet sahibi ise şunları ifade etti; “Çoluk çocuğumuzun mürüvvetini görmek için yola çıktığımızda ki hesap ile işimiz yaptığımızda ki hesap arsında her zaman bir fark oluyor. Hele de geçen sene doların artması ile birlikte bu sene bu işlerde epeyce bir tuzlu olmaya başladı. Geçen sene doların artmasına kadar, 40-50 bin lira civarında olan maliyet, şimdi 60bin liranın üzerine çıkmış durumda. En az masrafla bir düğün yapsak nerden bakarsak bakalım 50bin liradan aşağı kurtarmıyor. Sünnetlerde ise 10bin lira civarında bir maliyet ile sona eriyor.

Bunlar az rakamlar değil. Orta gelirli aileler için yüksek rakamlar bunlar. Zaten ekonomik durgunluk devam ediyor. Buna rağmen bu hayırlı ileri tapmak zorundayız. Borç harç, kredi gibi yollar ile de karşılaşsak ta, düğün, sünnetler de yapılacak. Bizde ayağımızı yorganımıza göre uzatıyoruz” diye görüşlerini açıkladılar.      

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.