DÜĞÜN SEZONU AÇILIYOR

GÜNDEM 15.06.2020 - 17:53, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2593+ kez okundu.
 

DÜĞÜN SEZONU AÇILIYOR

Bulancak ekonomisinin en önemli sektörlerinden olan düğün ve sünnet sezonu koronavirüs tedbirlerinin normalleşmesi ile birlikte 1 Temmuz tarihi ile yapılmaya başlanacak.
Mart ayından bu yana pandemi nedeniyle düğün yapamayan birçok aile hem ekonomik hem de manevi olarak derinden etkilenmişti. Normalleşme sürecinin başlaması ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile 15 Haziran 2020 Pazartesi itibarı ile nikah salonları faaliyetlerine başlarken, 1 Temmuz’dan itibaren ise kurallara uygun şekilde düğün ve sünnetler yapılmaya başlanacak. Bulancak’ta ekonomik yapının yıl içinde özellikle yaz boyunca en hareketli yapısını oluşturan düğün ve sünnet işlerinden geçtiğimiz yıl yaklaşık 60 milyon lira civarında bir ciro oluştuğu belirtiliyordu. Pandemi nedeniyle askıya alınan düğünler nedeniyle bu yıl bu cironun ne kadar olacağı ise merak konusu oldu. Geçtiğimiz yıl Bulancak genelinde yıl içinde yaklaşık 1000’e yakın düğün, 500-600 civarında ise sünnet töreni yapılmıştı. Yapılan bu organizasyonlar genel olarak bütün ticari işleri harekete geçirirken, ilçede büyük bir sirkülasyon yaşanıyordu. Öte yandan İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen ‘Nikah Merasimlerinde Uygulanacak Tedbirler’ konulu genelgeye göre, nikahlar, bulaşma riskini azaltmak amacıyla mümkün olduğunca açık havada yapılacak ve süre mümkün olduğu kadar kısa tutulacak. Nikah merasimi yapılacak mekanların işletmecileri tarafından genel kullanım alanlarına ve oturma düzenine ilişkin mesafe planı hazırlanacak. Nikah yapılacak mekanlara maske takılarak girilecek, işletme sahiplerince mekanın girişinde yeterli miktarda maske bulundurulacak. Yemek, kokteyl ve benzeri ikram yapılarak nikah merasimi düzenlenen mekanlarda, misafirlerin oturma düzeninde masalar arası en az 1,5 metre, sandalyeler arası 60 cm olacak şekilde düzenlenecek. Nikah merasiminde karşılama, uğurlama ve takı töreninde tokalaşma ya da temasa neden olan davranışlardan uzak durulacak ve mesafe korunacak. Takı merasimi, hediyelerin salonun uygun bir yerine konulacak sandık ve benzeri bir toplama kutusuna konulması şeklinde yapılacak. Toplu fotoğraf çekilmeyecek Toplu fotoğraf çekimleri yapılmayacak, fotoğraf çekimi ve pasta kesimi esnasında gelin ve damat hariç mesafe kuralına riayet edilecek.
Bulancak ekonomisinin en önemli sektörlerinden olan düğün ve sünnet sezonu koronavirüs tedbirlerinin normalleşmesi ile birlikte 1 Temmuz tarihi ile yapılmaya başlanacak.

Mart ayından bu yana pandemi nedeniyle düğün yapamayan birçok aile hem ekonomik hem de manevi olarak derinden etkilenmişti.

Normalleşme sürecinin başlaması ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile 15 Haziran 2020 Pazartesi itibarı ile nikah salonları faaliyetlerine başlarken, 1 Temmuz’dan itibaren ise kurallara uygun şekilde düğün ve sünnetler yapılmaya başlanacak. Bulancak’ta ekonomik yapının yıl içinde özellikle yaz boyunca en hareketli yapısını oluşturan düğün ve sünnet işlerinden geçtiğimiz yıl yaklaşık 60 milyon lira civarında bir ciro oluştuğu belirtiliyordu.

Pandemi nedeniyle askıya alınan düğünler nedeniyle bu yıl bu cironun ne kadar olacağı ise merak konusu oldu. Geçtiğimiz yıl Bulancak genelinde yıl içinde yaklaşık 1000’e yakın düğün, 500-600 civarında ise sünnet töreni yapılmıştı.

Yapılan bu organizasyonlar genel olarak bütün ticari işleri harekete geçirirken, ilçede büyük bir sirkülasyon yaşanıyordu.

Öte yandan İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen ‘Nikah Merasimlerinde Uygulanacak Tedbirler’ konulu genelgeye göre, nikahlar, bulaşma riskini azaltmak amacıyla mümkün olduğunca açık havada yapılacak ve süre mümkün olduğu kadar kısa tutulacak.

Nikah merasimi yapılacak mekanların işletmecileri tarafından genel kullanım alanlarına ve oturma düzenine ilişkin mesafe planı hazırlanacak.

Nikah yapılacak mekanlara maske takılarak girilecek, işletme sahiplerince mekanın girişinde yeterli miktarda maske bulundurulacak.

Yemek, kokteyl ve benzeri ikram yapılarak nikah merasimi düzenlenen mekanlarda, misafirlerin oturma düzeninde masalar arası en az 1,5 metre, sandalyeler arası 60 cm olacak şekilde düzenlenecek.

Nikah merasiminde karşılama, uğurlama ve takı töreninde tokalaşma ya da temasa neden olan davranışlardan uzak durulacak ve mesafe korunacak. Takı merasimi, hediyelerin salonun uygun bir yerine konulacak sandık ve benzeri bir toplama kutusuna konulması şeklinde yapılacak.

Toplu fotoğraf çekilmeyecek

Toplu fotoğraf çekimleri yapılmayacak, fotoğraf çekimi ve pasta kesimi esnasında gelin ve damat hariç mesafe kuralına riayet edilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.