ECOACT Ekoturizm Eğitimi Giresun’da gerçekleşti

GÜNDEM 09.07.2018 - 17:26, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2399+ kez okundu.
 

ECOACT Ekoturizm Eğitimi Giresun’da gerçekleşti

AB Erasmus+Programı Ana Eylem planı Stratejik Ortaklıklar kapsamında Avrupa Birliği'nin finansman desteği ile Ülkemizdeki paydaşlardan biri olan Orman Genel Müdürlüğünce yürütülmekte olan;
‘Ekoturizm Eylem Planı; Avrupa Yeterlilik Çerçevesi Kapsamında Avrupa Birliğinde, En İyi ve Yenilikçi Uygulamaların Entegrasyonu (ECOACT)  Ekoturizm Eğitim Projesi’ kapsamında 4 İl olan proje pilot uygulama alanlarından birisi de Giresun İli olarak belirlenmişti. Ülkemizin doğal, kültürel, tarihi ve coğrafi değerlerini koruma-kullanma dengesi içerisinde kullanmayı ve turizm alternatiflerini geliştirerek Ülkemizin turizmden alacağı payı artırmayı hedefleyen, Proje faaliyet planına göre paydaş kurumlar ve ekoturizm ile ilgili faaliyetler yürüten girişimcilere yönelik Giresun İlinde bir günlük Ekoturizm Kriterleri Bilgilendirme Eğitimi yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı söylenmesi akabinde açılış konuşmasını yapan Giresun Orman Bölge Müdürü Mustafa Özkaya, proje hakkında bilgiler verdikten sonra; “İlimizin Ülkemizde 4 pilot ilden birisi olarak seçilmesi dolayısı ile Giresun adına Orman Genel Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Ülkemizde doğudan batıya, kuzeyden güneye tüm coğrafyada Ekoturizm altyapısının çok kuvvetli olduğunu görebiliriz. Özellikle tarihi kültürel ve doğal altyapıyı koruyarak turizme kazandırmak, Ekoturizm hizmetine sunmak için tüm paydaşlarla, burada bulunan kurum ve kuruluş ile sivil toplum kuruluşları ile birlikte bunu gerçekleştirebiliriz” dedi.  
AB Erasmus+Programı Ana Eylem planı Stratejik Ortaklıklar kapsamında Avrupa Birliği'nin finansman desteği ile Ülkemizdeki paydaşlardan biri olan Orman Genel Müdürlüğünce yürütülmekte olan;

‘Ekoturizm Eylem Planı; Avrupa Yeterlilik Çerçevesi Kapsamında Avrupa Birliğinde, En İyi ve Yenilikçi Uygulamaların Entegrasyonu (ECOACT)  Ekoturizm Eğitim Projesi’ kapsamında 4 İl olan proje pilot uygulama alanlarından birisi de Giresun İli olarak belirlenmişti.

Ülkemizin doğal, kültürel, tarihi ve coğrafi değerlerini koruma-kullanma dengesi içerisinde kullanmayı ve turizm alternatiflerini geliştirerek Ülkemizin turizmden alacağı payı artırmayı hedefleyen, Proje faaliyet planına göre paydaş kurumlar ve ekoturizm ile ilgili faaliyetler yürüten girişimcilere yönelik Giresun İlinde bir günlük Ekoturizm Kriterleri Bilgilendirme Eğitimi yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı söylenmesi akabinde açılış konuşmasını yapan Giresun Orman Bölge Müdürü Mustafa Özkaya, proje hakkında bilgiler verdikten sonra; “İlimizin Ülkemizde 4 pilot ilden birisi olarak seçilmesi dolayısı ile Giresun adına Orman Genel Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Ülkemizde doğudan batıya, kuzeyden güneye tüm coğrafyada Ekoturizm altyapısının çok kuvvetli olduğunu görebiliriz. Özellikle tarihi kültürel ve doğal altyapıyı koruyarak turizme kazandırmak, Ekoturizm hizmetine sunmak için tüm paydaşlarla, burada bulunan kurum ve kuruluş ile sivil toplum kuruluşları ile birlikte bunu gerçekleştirebiliriz” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.