Eğitim Müzesi Ordu’da açıldı

KÜLTÜR 27.11.2017 - 15:00, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2756+ kez okundu.
 

Eğitim Müzesi Ordu’da açıldı

Ordu İli Eğitim Tarihi Müzesi Ordu Lisesinde 24 Kasım Öğretmenler gününde açıldı.
Eğitimci-Emekli Eğitim Müfettişi aynı zamanda gazetemiz köşe yazarlarından Hakkı Yılmaz’ın çaba ve girişimleriyle törenle açılan müzenin açılışında; Vali Yardımcısı, Altınordu Kaymakamı, Ordu İl Milli Eğitim Müdürü, Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürü, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Ordu Lisesi Müdür ve yardımcıları ile öğretmen ve öğrenciler hazır bulundu. Konu ile ilgili bilgisine başvurulan Hakkı Yılmaz, bir hayalinin daha gerçekleştiğinden mutlu olduğunu belirterek, 2012 yılından beri Eğitim Müzesi projesinin hayata geçirilmesi için çaba gösterdiğini, nihayet Bakanlığın bu projeyi geç de olsa fark ederek her İlde açılması talimatını  verdiğini belirtti. Müzede; kapanan, taşıma kapsamına alınan Ordu’nun ilçe ve köylerindeki okulların kütüphane ve kitaplıklarında bulunan eski ve tarihi nitelikteki belge ve kitaplar sergileniyor. Müzede ayrıca eski öğretmenlerin yaptıkları ders araç ve gereçleri, tarihi müzik aletleri, dünya klasikleri, eğitim dergileri, ders program ve kitapları, kütük defterleri, şahadetnameler (diploma), teftiş defterleri, Öğretmenler Kurulu Karar Defterleri, ansiklopedi ve diğer tarihi kitap ve belgeler yer alıyor.
Ordu İli Eğitim Tarihi Müzesi Ordu Lisesinde 24 Kasım Öğretmenler gününde açıldı.

Eğitimci-Emekli Eğitim Müfettişi aynı zamanda gazetemiz köşe yazarlarından Hakkı Yılmaz’ın çaba ve girişimleriyle törenle açılan müzenin açılışında; Vali Yardımcısı, Altınordu Kaymakamı, Ordu İl Milli Eğitim Müdürü, Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürü, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Ordu Lisesi Müdür ve yardımcıları ile öğretmen ve öğrenciler hazır bulundu. Konu ile ilgili bilgisine başvurulan Hakkı Yılmaz, bir hayalinin daha gerçekleştiğinden mutlu olduğunu belirterek, 2012 yılından beri Eğitim Müzesi projesinin hayata geçirilmesi için çaba gösterdiğini, nihayet Bakanlığın bu projeyi geç de olsa fark ederek her İlde açılması talimatını  verdiğini belirtti.

Müzede; kapanan, taşıma kapsamına alınan Ordu’nun ilçe ve köylerindeki okulların kütüphane ve kitaplıklarında bulunan eski ve tarihi nitelikteki belge ve kitaplar sergileniyor. Müzede ayrıca eski öğretmenlerin yaptıkları ders araç ve gereçleri, tarihi müzik aletleri, dünya klasikleri, eğitim dergileri, ders program ve kitapları, kütük defterleri, şahadetnameler (diploma), teftiş defterleri, Öğretmenler Kurulu Karar Defterleri, ansiklopedi ve diğer tarihi kitap ve belgeler yer alıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.