‘Engelsiz yaşam merkezi istiyoruz’

GÜNDEM 09.12.2019 - 17:20, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2997+ kez okundu.
 

‘Engelsiz yaşam merkezi istiyoruz’

Bulancak Farkındalık Platformu üyeleri Giresun’da engelsiz yaşam merkezi istiyorlar.
Platform Başkanı Gökhan Özcan, yaptığı açıklamada, “Bilenlerimiz bilmeyenlerimiz vardır ki yapılmasını istediğimiz küçük fakat adımların büyük olduğu engelsiz yaşam merkezi için uğraşmaktayız. Bunun için çaba sarf ederek gece gündüz yoğun mesailer harcamaktayız. Tek temennimiz çağrılarımızın sesimizin duyulması ve gereğinin yapılmasıdır. Bunun için Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bir dilekçe yazdık” dedi. Giresun il merkezinde engelsiz yaşam merkezine ihtiyaç olduğu belirtilen dilekçede, “İlimiz engelli nüfusun en yoğun olduğu yerleşim yerlerinden olmasına rağmen halihazırda bu yönde bir çalışma yapılmamıştır. Dolayısıyla söz konusu talebemizin karşılanmasını ister 3071 Sayılı Kanuna istinaden Gereğini rica ederim” denildi. Başkan Özcan açıklamasının devamında, şu ifadelere yer verdi; “Biraz daha ayrıntı vermek istiyorum, bizim istediğimiz engelli bakım evi tarzında değil. Bizim istediğimiz engelsiz yaşam merkezi, merkezde ve merkeze yakın ilçelerdeki engelli vatandaşların sabah servislerle evlerinden alınıp akşam servislerle evlerine bırakılacak şekilde merkezdir. Günlük sosyal aktivitelerin yapıldığı çeşitli kursların verildiği kısaca engelli vatandaşların sosyalleşeceği merkezdir. Tüm engel gruplarının yararlanacağı merkezdir. Ayrıca bu Engelsiz Yaşam Merkezi ile çocuklarını gündüz merkezlere göndermeleriyle birlikte, engelli anne babalarını iş hayatına katmış oluruz. En önemli noktalardan biriside bu merkez ile birlikte 100 a yakın vatandaşımız istihdam edilmiş olur. Hepimizin etrafında iş arayan sosyal hizmet, hasta bakım hizmetleri, özel eğitim öğretmeni ve bu alanı ilgilendiren mezunlar vardır. Bu merkez sayesinde engelli vatandaşlarımız evlerinde ya da kapalı ortamlarda vakit geçirmek yerine sosyal ortamlarda vakit geçirmesinin sağlamış oluruz. Herkesin yaşamında kendisine göre hareket edebileceği avmler eğlence merkezleri kamu kurum ve kuruluşları gibi yaşam alanlarına gidebilmesi mümkündür fakat engelliler için bu her yerde aynı şartlarda değildir”  
Bulancak Farkındalık Platformu üyeleri Giresun’da engelsiz yaşam merkezi istiyorlar.

Platform Başkanı Gökhan Özcan, yaptığı açıklamada, “Bilenlerimiz bilmeyenlerimiz vardır ki yapılmasını istediğimiz küçük fakat adımların büyük olduğu engelsiz yaşam merkezi için uğraşmaktayız. Bunun için çaba sarf ederek gece gündüz yoğun mesailer harcamaktayız. Tek temennimiz çağrılarımızın sesimizin duyulması ve gereğinin yapılmasıdır. Bunun için Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bir dilekçe yazdık” dedi.

Giresun il merkezinde engelsiz yaşam merkezine ihtiyaç olduğu belirtilen dilekçede, “İlimiz engelli nüfusun en yoğun olduğu yerleşim yerlerinden olmasına rağmen halihazırda bu yönde bir çalışma yapılmamıştır. Dolayısıyla söz konusu talebemizin karşılanmasını ister 3071 Sayılı Kanuna istinaden Gereğini rica ederim” denildi.

Başkan Özcan açıklamasının devamında, şu ifadelere yer verdi; “Biraz daha ayrıntı vermek istiyorum, bizim istediğimiz engelli bakım evi tarzında değil. Bizim istediğimiz engelsiz yaşam merkezi, merkezde ve merkeze yakın ilçelerdeki engelli vatandaşların sabah servislerle evlerinden alınıp akşam servislerle evlerine bırakılacak şekilde merkezdir. Günlük sosyal aktivitelerin yapıldığı çeşitli kursların verildiği kısaca engelli vatandaşların sosyalleşeceği merkezdir. Tüm engel gruplarının yararlanacağı merkezdir. Ayrıca bu Engelsiz Yaşam Merkezi ile çocuklarını gündüz merkezlere göndermeleriyle birlikte, engelli anne babalarını iş hayatına katmış oluruz. En önemli noktalardan biriside bu merkez ile birlikte 100 a yakın vatandaşımız istihdam edilmiş olur. Hepimizin etrafında iş arayan sosyal hizmet, hasta bakım hizmetleri, özel eğitim öğretmeni ve bu alanı ilgilendiren mezunlar vardır. Bu merkez sayesinde engelli vatandaşlarımız evlerinde ya da kapalı ortamlarda vakit geçirmek yerine sosyal ortamlarda vakit geçirmesinin sağlamış oluruz. Herkesin yaşamında kendisine göre hareket edebileceği avmler eğlence merkezleri kamu kurum ve kuruluşları gibi yaşam alanlarına gidebilmesi mümkündür fakat engelliler için bu her yerde aynı şartlarda değildir”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.