Enver Yücel, TEOG'u eleştirdi

EĞİTİM 28.11.2016 - 16:35, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 2330+ kez okundu.
 

Enver Yücel, TEOG'u eleştirdi

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel,...
...2 oturumda toplam 1 milyon 190 bin 826 öğrencinin katıldığı TEOG sınavını eleştirdi. Yücel, "Herkesin işi TEOG oldu. Birinciler, beşinciler oluyor. Oluyor da ne oluyor? Nerede bunlar, hani markanız, icadınız, ne yaptınız? Bu yol yanlış bir yol" dedi. Enver Yücel, yaptığı konuşmada, eğitim sistemini eleştirdi. Türkiye'de özel öğretim oranının istenilen seviyede olmadığını belirterek, "5-6 yıl öncesine kadar yüzde 3-4'lerdeydi. Bugün de çok değil, yüzde 5-6 civarında. Bugün Rusya bile yüzde 15'lere ulaştı. Türkiye bir an önce özel öğretim oranını en az yüzde 15'lere çıkarmayı hedeflemeli. Sayı önemli ancak nitelik de önemli. Batı eğitimi önemsediği ve öğretmenlere yeterli değeri verdikleri için ilerlemiştir. Bizim de aynı şekilde öğretmene ve eğitime değer vermemiz gerekir" diye konuştu. Yücel, Türkiye'de eğitimde fırsat eşitliğinin olmadığını da söyledi. Dar gelirli ailelerin özel okullardan istifade edemediğini anlatan Yücel, "Eğer bir öğrenci arzu ettiği bir okula parasından dolayı gidemiyorsa orada demokrasi de, hukukun üstünlüğü de çalışmaz" dedi.
Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel,...
...2 oturumda toplam 1 milyon 190 bin 826 öğrencinin katıldığı TEOG sınavını eleştirdi. Yücel, "Herkesin işi TEOG oldu. Birinciler, beşinciler oluyor. Oluyor da ne oluyor? Nerede bunlar, hani markanız, icadınız, ne yaptınız? Bu yol yanlış bir yol" dedi.
Enver Yücel, yaptığı konuşmada, eğitim sistemini eleştirdi. Türkiye'de özel öğretim oranının istenilen seviyede olmadığını belirterek, "5-6 yıl öncesine kadar yüzde 3-4'lerdeydi. Bugün de çok değil, yüzde 5-6 civarında. Bugün Rusya bile yüzde 15'lere ulaştı. Türkiye bir an önce özel öğretim oranını en az yüzde 15'lere çıkarmayı hedeflemeli. Sayı önemli ancak nitelik de önemli. Batı eğitimi önemsediği ve öğretmenlere yeterli değeri verdikleri için ilerlemiştir. Bizim de aynı şekilde öğretmene ve eğitime değer vermemiz gerekir" diye konuştu.
Yücel, Türkiye'de eğitimde fırsat eşitliğinin olmadığını da söyledi. Dar gelirli ailelerin özel okullardan istifade edemediğini anlatan Yücel, "Eğer bir öğrenci arzu ettiği bir okula parasından dolayı gidemiyorsa orada demokrasi de, hukukun üstünlüğü de çalışmaz" dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.