EROĞLU’NDAN GİRESUNLULARA ÇAĞRI!

GÜNDEM 04.06.2020 - 15:05, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2755+ kez okundu.
 

EROĞLU’NDAN GİRESUNLULARA ÇAĞRI!

İYİ Parti İl Başkan Adayı Abdulkadir Eroğlu, Fiskobirlik ile ilgili bir İl Başkanlığında bir basın toplantısı düzenledi.
Eroğlu açıklamasında, FKB Yönetim Kurulu Başkanı sayın Lütfü Bayraktar’ın bir tv kanalında Çikolata fabrikası ile ilgili konuşmasına tepki gösterdi. Bayraktar’ın çikolata fabrikası kurulmasının gerekliliğini paylaştıktan sonra bu konuda Sakarya Belediyesi ile işbirliği yapılabileceğini, ortaklığa sıcak baktığını ancak yönetim kurulu arkadaşları ile görüşmesi gerektiğini söyledikten sonra, kamu kurumu olarak her kurum ile işbirliği yapacağını belirttiğini ifade ederek, ardından Sakarya B.B. Başkanı ve eski Dokap Başkanı olan Sayın Ekrem Yüce’nin basına yaptığı açıklamasında ifade ettiği ‘Çikolata ve mısır özü yağı fabrikaları için Sakarya/Söğütlü’de 200 dönümlük yer tahsisi yapıldığını müjdeleyerek çalışmaların son aşamaya geldiğini, çikolata fabrikası için çalışmalarını başlattıklarını, Fiskobirlik Başkanı Sayın Lütfi Bayraktar ile son konuları konuştuklarını ve mutabık kaldıklarını, Ziraat Odaları Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ında bu konuda beraber olacağını, Sakarya’nın ve bölgedeki tüm Ziraat Oda Başkanlarının tam destek verdiğini, Sakarya BB. Belbaş A.Ş. şirketimizle işbirliği içerisinde çikolata fabrikasının çok kısa zamanda faaliyete geçeceğini’ beyan ettiğini ve bu açıklamaların Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesini ve Giresun kamuoyunu son zamanlarda önemli ölçüde rahatsız ettiğini aktardı. Eroğlu açıklamasını şöyle sürdürdü; “Böyle bir düşüncenin yani Giresun dışında Çikolata fabrikası düşüncesinin bile abesle iştigal olduğunu düşünüyorum. Niye ki, Giresun Fiskobirlik Entegre Tesisleri, başlangıçta çikolata fabrikası olarak düşünülüp projelendirilmiştir. Ancak bu zamana kadar hükümetin para yardımı yapmaması ve 2007 den sonra da özerkleşmesi dolayısıyla Fiskobirlik maddi finansman temin edemeyince halen çikolata fabrikası hayata geçirilememiştir. Yani Sakarya’ya ya da herhangi bir yere yapılacak bir çikolata fabrikası Giresun’a yapılacak olanın 5 katına mal olacağı açıktır. Neticede bir takım makine ve ekipmanlar Giresun Entegrede mevcuttur. Ama aynı fabrikayı başka yere kurmaya kalktığınızda A-dan Z- ye her şeyi yeniden tesis edip yeniden malzeme alacaksın. Giresun el birliği ile bu gidişe dur diyecektir. Dur demelidir. İlk etap usulsüz inşaat ruhsatlarının iptalidir. Olmazsa ortaklar şikayet edip dava açacaktır. Bütün partilileri, bütün partileri, bütün sivil toplum kuruluşlarını Fiskobirlik konusunda bir araya gelmeye davet ediyoruz. Fiskobirlik ve Entegre yani Efit AŞ Giresun’dan taşınamaz bir yere götürülemez”  
İYİ Parti İl Başkan Adayı Abdulkadir Eroğlu, Fiskobirlik ile ilgili bir İl Başkanlığında bir basın toplantısı düzenledi.

Eroğlu açıklamasında, FKB Yönetim Kurulu Başkanı sayın Lütfü Bayraktar’ın bir tv kanalında Çikolata fabrikası ile ilgili konuşmasına tepki gösterdi.

Bayraktar’ın çikolata fabrikası kurulmasının gerekliliğini paylaştıktan sonra bu konuda Sakarya Belediyesi ile işbirliği yapılabileceğini, ortaklığa sıcak baktığını ancak yönetim kurulu arkadaşları ile görüşmesi gerektiğini söyledikten sonra, kamu kurumu olarak her kurum ile işbirliği yapacağını belirttiğini ifade ederek, ardından Sakarya B.B. Başkanı ve eski Dokap Başkanı olan Sayın Ekrem Yüce’nin basına yaptığı açıklamasında ifade ettiği ‘Çikolata ve mısır özü yağı fabrikaları için Sakarya/Söğütlü’de 200 dönümlük yer tahsisi yapıldığını müjdeleyerek çalışmaların son aşamaya geldiğini, çikolata fabrikası için çalışmalarını başlattıklarını, Fiskobirlik Başkanı Sayın Lütfi Bayraktar ile son konuları konuştuklarını ve mutabık kaldıklarını, Ziraat Odaları Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ında bu konuda beraber olacağını, Sakarya’nın ve bölgedeki tüm Ziraat Oda Başkanlarının tam destek verdiğini, Sakarya BB. Belbaş A.Ş. şirketimizle işbirliği içerisinde çikolata fabrikasının çok kısa zamanda faaliyete geçeceğini’ beyan ettiğini ve bu açıklamaların Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesini ve Giresun kamuoyunu son zamanlarda önemli ölçüde rahatsız ettiğini aktardı.

Eroğlu açıklamasını şöyle sürdürdü; “Böyle bir düşüncenin yani Giresun dışında Çikolata fabrikası düşüncesinin bile abesle iştigal olduğunu düşünüyorum. Niye ki, Giresun Fiskobirlik Entegre Tesisleri, başlangıçta çikolata fabrikası olarak düşünülüp projelendirilmiştir. Ancak bu zamana kadar hükümetin para yardımı yapmaması ve 2007 den sonra da özerkleşmesi dolayısıyla Fiskobirlik maddi finansman temin edemeyince halen çikolata fabrikası hayata geçirilememiştir. Yani Sakarya’ya ya da herhangi bir yere yapılacak bir çikolata fabrikası Giresun’a yapılacak olanın 5 katına mal olacağı açıktır. Neticede bir takım makine ve ekipmanlar Giresun Entegrede mevcuttur. Ama aynı fabrikayı başka yere kurmaya kalktığınızda A-dan Z- ye her şeyi yeniden tesis edip yeniden malzeme alacaksın. Giresun el birliği ile bu gidişe dur diyecektir. Dur demelidir. İlk etap usulsüz inşaat ruhsatlarının iptalidir. Olmazsa ortaklar şikayet edip dava açacaktır. Bütün partilileri, bütün partileri, bütün sivil toplum kuruluşlarını Fiskobirlik konusunda bir araya gelmeye davet ediyoruz. Fiskobirlik ve Entegre yani Efit AŞ Giresun’dan taşınamaz bir yere götürülemez”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.