Eski Hükümet konağı yıkılmayacak

GÜNDEM 24.06.2019 - 10:15, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3715+ kez okundu.
 

Eski Hükümet konağı yıkılmayacak

50 yıla yakın Bulancak’ta Kaymakamlık’ta dahil olmak üzere ilçedeki idari kamu işlerinin görüldüğü ve Hükümet konağı olarak faaliyet gösteren eski Hükümet konağının taşınması sonrası boş kalan binanın yıkılmayacağı belirtiliyor.
Konu hakkında edindiğimiz bilgilere göre, eski hükümet konağı binasının bazı yerlerinde sıkıntılar olduğu ve yıkılma tehlikesi olabilir diye, bina da bulunan resmi kurumlar yeni hükümet konağına taşınmıştı. Taşınma sonrası boş kalan eski hükümet konağının sağlam olduğuna dair bir raporunun olduğu ve binanın yıkılmasının söz konusu olmadığı da edindiğimiz bilgiler arasında. Binanın bu hali ile kalmasının doğru olmadığı ifade edilirken, Bulancak’taki bazı kurumlara verilmesinin daha doğru olacağı belirtiliyor.  Eski hükümet konağının taşınmasından sonra Bulancak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne verilmesi için gerekli girişimler daha sonra durmuş ve bina boş hali ile atıl durumda bekliyor. Bulancak belediyesinin de eski hükümet konağını yıkarak yeni bir belediye binası yapması da bu sağlam raporu sonrası mümkün görünmüyor. Konu ile ilgili olarak Giresun valiliğinin gerekli incelemeyi yaparak uygun bir çözüm bulması bekleniyor.    
50 yıla yakın Bulancak’ta Kaymakamlık’ta dahil olmak üzere ilçedeki idari kamu işlerinin görüldüğü ve Hükümet konağı olarak faaliyet gösteren eski Hükümet konağının taşınması sonrası boş kalan binanın yıkılmayacağı belirtiliyor.

Konu hakkında edindiğimiz bilgilere göre, eski hükümet konağı binasının bazı yerlerinde sıkıntılar olduğu ve yıkılma tehlikesi olabilir diye, bina da bulunan resmi kurumlar yeni hükümet konağına taşınmıştı. Taşınma sonrası boş kalan eski hükümet konağının sağlam olduğuna dair bir raporunun olduğu ve binanın yıkılmasının söz konusu olmadığı da edindiğimiz bilgiler arasında.

Binanın bu hali ile kalmasının doğru olmadığı ifade edilirken, Bulancak’taki bazı kurumlara verilmesinin daha doğru olacağı belirtiliyor.  Eski hükümet konağının taşınmasından sonra Bulancak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne verilmesi için gerekli girişimler daha sonra durmuş ve bina boş hali ile atıl durumda bekliyor. Bulancak belediyesinin de eski hükümet konağını yıkarak yeni bir belediye binası yapması da bu sağlam raporu sonrası mümkün görünmüyor. Konu ile ilgili olarak Giresun valiliğinin gerekli incelemeyi yaparak uygun bir çözüm bulması bekleniyor.    

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.