'ESNAFIMIZ DA BİZDEN YANA OLDU'

GÜNDEM 22.01.2018 - 18:51, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2568+ kez okundu.
 

'ESNAFIMIZ DA BİZDEN YANA OLDU'

Cuma günü gazetemizi ziyaret eden Murat Cürgül ve ekibi 'BİZ HER ZAMAN ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ' demişti. Pazar günü yapılan seçimden sonra gazetemizi ziyaret eden Cürgül ve ekibi, söze şu cümle ile başladı;
Bulancak Esnaf Sanatkarlar Kefalet Kooperatifinin Pazar günü gerçekleşen 59. Olağan Genel Kurulunda 591 ortağın katılımıyla yapılan seçimlerde mevcut yönetim ipi göğüsleyen taraf oldu. Mevcut yönetimdeki Başkan Murat Cürgül ve yönetimi delegelerin 388'inin oyunu alırken, karşı listede yer alan Şoförler Odası Başkanı Mustafa Aydın ise delegelerin 197'sinin oyunu alabildi. 722 ortağı bulunan Bulancak Esnaf Sanatkarlar Kefalet Kooperatifi seçimlerinde yoğun bir katılım sağlandı. İki liste ile gidilen seçimlerde yeniden seçilen Mevcut Başkan Murat Cürgül, seçim öncesi yaptığı konuşmada, kooperatifin amacının esnaf ve sanatkarlara devletin imkanları ölçüsünde katkı sağlamak olduğunu ve bu katkının insan ayrımı yapılmadan gerçekleştirildiğinin altını çizdi. Uzun yıllar sonra çift liste ile girilen bir seçim olması nedeniyle seçime katılım oldukça yüksek oldu.  Yaklaşık 15 gündür Bulancak kamuoyunu bir hayli meşgul eden bu seçimler, zaman zaman siyasetinde müdahil olması ile birlikte biraz kendi mecrasından çıkarak ilgisiz olan bazı insanlarında gündemini oluşturmaya başladı. Yapılan seçim her şeye rağmen güzel bir atmosferde, tartışmasız bir ortamda geçti ve tartışmasız bir sonuçla da noktalanmış oldu. Suyun akışına müdahil olmanın her zaman doğru sonuçlar meydana getirmeyeceği aşikardır. Koltuklar dostluklardan önde olmadıktan sonra herkesin her şeye hakkı vardır. Ancak hiçbir makam insanın 50 yılını yok sayacak adımları atmasını gerektirecek öneme sahip değildir. Koltuk feda edilerek elde edilen ya da korunan dostluklar ne kadar kıymetli ve unutulmazsa, dost kaybederek elde edilen koltuklarda o kadar kıymetsizdir. BURADAN SİZLERE VEDA KONUŞMASI YAPACAKTIM Bu gerçeği 50 yıllık tecrübesi ile birleştiren mevcut ve seçilmiş Başkan Murat Cürgül ve ekibi, kongre salonunda şu cümlelerle dile getirdi; "Siyasi partilerin bu tür işlere bulaşması hiç doğru değildir. Çünkü bizim içimizde her siyasi düşünceye sahip ortaklarımız var. Çünkü biz kimseye sen hangi partilisin demedik. Ben burada elbette bir gün bırakacağım. Ne diyorlar Murat Cürgül değişsin niye Murat Cürgül yaşlanmış demişler. Akıl yaşta değiş baştadır. Allaha şükür aklım başında, başında olduğum koca bir firma var. Orada 220 kişiyi idare ediyorum. Zaten için açıkçası şerefim üzerine söylüyorum listemi yapacaktım ve buradan sizlere veda konuşması yapacaktım. Diyecektim ki size bak 5 tane arkadaş bırakıyorum, bana güvenin ben bunların dışında bile olsam beni kırmazlar esnafımız için gerekeni en güzel şekilde yaparlar. Ama bunlar zorla beni seçimlere sokarak 20 yıl önceye götürdüler" 
Cuma günü gazetemizi ziyaret eden Murat Cürgül ve ekibi 'BİZ HER ZAMAN ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ' demişti. Pazar günü yapılan seçimden sonra gazetemizi ziyaret eden Cürgül ve ekibi, söze şu cümle ile başladı;

Bulancak Esnaf Sanatkarlar Kefalet Kooperatifinin Pazar günü gerçekleşen 59. Olağan Genel Kurulunda 591 ortağın katılımıyla yapılan seçimlerde mevcut yönetim ipi göğüsleyen taraf oldu.

Mevcut yönetimdeki Başkan Murat Cürgül ve yönetimi delegelerin 388'inin oyunu alırken, karşı listede yer alan Şoförler Odası Başkanı Mustafa Aydın ise delegelerin 197'sinin oyunu alabildi. 722 ortağı bulunan Bulancak Esnaf Sanatkarlar Kefalet Kooperatifi seçimlerinde yoğun bir katılım sağlandı. İki liste ile gidilen seçimlerde yeniden seçilen Mevcut Başkan Murat Cürgül, seçim öncesi yaptığı konuşmada, kooperatifin amacının esnaf ve sanatkarlara devletin imkanları ölçüsünde katkı sağlamak olduğunu ve bu katkının insan ayrımı yapılmadan gerçekleştirildiğinin altını çizdi.

Uzun yıllar sonra çift liste ile girilen bir seçim olması nedeniyle seçime katılım oldukça yüksek oldu.  Yaklaşık 15 gündür Bulancak kamuoyunu bir hayli meşgul eden bu seçimler, zaman zaman siyasetinde müdahil olması ile birlikte biraz kendi mecrasından çıkarak ilgisiz olan bazı insanlarında gündemini oluşturmaya başladı. Yapılan seçim her şeye rağmen güzel bir atmosferde, tartışmasız bir ortamda geçti ve tartışmasız bir sonuçla da noktalanmış oldu. Suyun akışına müdahil olmanın her zaman doğru sonuçlar meydana getirmeyeceği aşikardır. Koltuklar dostluklardan önde olmadıktan sonra herkesin her şeye hakkı vardır. Ancak hiçbir makam insanın 50 yılını yok sayacak adımları atmasını gerektirecek öneme sahip değildir. Koltuk feda edilerek elde edilen ya da korunan dostluklar ne kadar kıymetli ve unutulmazsa, dost kaybederek elde edilen koltuklarda o kadar kıymetsizdir.

BURADAN SİZLERE VEDA KONUŞMASI YAPACAKTIM

Bu gerçeği 50 yıllık tecrübesi ile birleştiren mevcut ve seçilmiş Başkan Murat Cürgül ve ekibi, kongre salonunda şu cümlelerle dile getirdi; "Siyasi partilerin bu tür işlere bulaşması hiç doğru değildir. Çünkü bizim içimizde her siyasi düşünceye sahip ortaklarımız var. Çünkü biz kimseye sen hangi partilisin demedik. Ben burada elbette bir gün bırakacağım. Ne diyorlar Murat Cürgül değişsin niye Murat Cürgül yaşlanmış demişler. Akıl yaşta değiş baştadır. Allaha şükür aklım başında, başında olduğum koca bir firma var. Orada 220 kişiyi idare ediyorum. Zaten için açıkçası şerefim üzerine söylüyorum listemi yapacaktım ve buradan sizlere veda konuşması yapacaktım. Diyecektim ki size bak 5 tane arkadaş bırakıyorum, bana güvenin ben bunların dışında bile olsam beni kırmazlar esnafımız için gerekeni en güzel şekilde yaparlar. Ama bunlar zorla beni seçimlere sokarak 20 yıl önceye götürdüler" 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.