ESNAFIN İŞLERİ YAVAŞ YAVAŞ RAYINA OTURUYOR

GÜNDEM 16.06.2020 - 17:33, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3729+ kez okundu.
 

ESNAFIN İŞLERİ YAVAŞ YAVAŞ RAYINA OTURUYOR

Ülkemizde de etkili olan kronavirüs salgını ile büyük bir sıkıntıya giren esnafın işi yavaş yavaş ta olsa rayına oturmaya başladı.
Mayıs ayında başlayan kademli serbestlik ile biraz olsun nefes alan esnaf, 1 Haziran’dan sonraki tedbirlerin daha da serbest hale gelince, her yerde bir hareketlilik olmuştu. Son iki hafta içinde Bulancak ilçe genelinde gazete olarak esnafımız ile yakından görüşerek, işlerinin durumunu sorduk. Salgın öncesi de ekonomik olarak bir süre sıkıntılı bir dönem geçiren Bulancak esnafı, 3-4 ay önceki işlerin olmadığını ifade etseler de, salgın da iyice duran işlerin, yüzde 50 civarında bir artış gösterdiğini söyleyerek, “Bu yıl zor bir olacak gibi duruyordu. İşler ocak ayında sonra epeyce bir düşüş göstermiş ve sıkıntı ile karşı karşıya kalmıştık. Hele salgının başlaması ile nerede ise hepimiz işimizden olacaktık. Devletin bazı destekleri ile dibe vurmadan azda olsa ayakta kaldık. Yazın ilçemizde işler her zaman iyi olmuştur. Gurbetten gelen, düğün dernek yapan, inşaat işi, balıkçılık, fındık derken işimiz iyi oluyordu. Salgın da işini kapatan esnafımızda oldu, yarı zamanlı çalışanda. 1 Haziran’dan sonra çok sayıda iş yeri açıldı fakat, beklenen iş olmadı. Son birkaç gündür yavaşta olsa bir artış var. Vatandaş dışarı çıkmaya başlayınca haliyle parada harcıyor, bu da bize iş olarak dönüyor. Düğünlerde başlayınca daha iyi olacak diye umut ediyoruz. Çok sıkıntılı bir dönemdi, bunu da atlatacağız. Bir kaç ay sonra her şey dört dörtlük olmasa da işler yüzde 60-70 daha iyi olacaktır” diye durumu özetlediler.         
Ülkemizde de etkili olan kronavirüs salgını ile büyük bir sıkıntıya giren esnafın işi yavaş yavaş ta olsa rayına oturmaya başladı.

Mayıs ayında başlayan kademli serbestlik ile biraz olsun nefes alan esnaf, 1 Haziran’dan sonraki tedbirlerin daha da serbest hale gelince, her yerde bir hareketlilik olmuştu. Son iki hafta içinde Bulancak ilçe genelinde gazete olarak esnafımız ile yakından görüşerek, işlerinin durumunu sorduk. Salgın öncesi de ekonomik olarak bir süre sıkıntılı bir dönem geçiren Bulancak esnafı, 3-4 ay önceki işlerin olmadığını ifade etseler de, salgın da iyice duran işlerin, yüzde 50 civarında bir artış gösterdiğini söyleyerek, “Bu yıl zor bir olacak gibi duruyordu. İşler ocak ayında sonra epeyce bir düşüş göstermiş ve sıkıntı ile karşı karşıya kalmıştık. Hele salgının başlaması ile nerede ise hepimiz işimizden olacaktık. Devletin bazı destekleri ile dibe vurmadan azda olsa ayakta kaldık. Yazın ilçemizde işler her zaman iyi olmuştur. Gurbetten gelen, düğün dernek yapan, inşaat işi, balıkçılık, fındık derken işimiz iyi oluyordu. Salgın da işini kapatan esnafımızda oldu, yarı zamanlı çalışanda. 1 Haziran’dan sonra çok sayıda iş yeri açıldı fakat, beklenen iş olmadı. Son birkaç gündür yavaşta olsa bir artış var. Vatandaş dışarı çıkmaya başlayınca haliyle parada harcıyor, bu da bize iş olarak dönüyor. Düğünlerde başlayınca daha iyi olacak diye umut ediyoruz.

Çok sıkıntılı bir dönemdi, bunu da atlatacağız. Bir kaç ay sonra her şey dört dörtlük olmasa da işler yüzde 60-70 daha iyi olacaktır” diye durumu özetlediler.         

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.