Esnafa indirimde deva olmadı

GÜNDEM 28.11.2018 - 17:01, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2084+ kez okundu.
 

Esnafa indirimde deva olmadı

Temmuz ve Ağustos ayında doların 8 tl’ye yakın fırlaması ile birlikte ülke ekonomisi büyük bir durgunluk altına girmişti.
Bu durum karşısında hükümet Hazine ve Maliye Bakanlığı kanalıyla dolara karşı tedbirler almış ve bazı indirimler için karar alarak ekonomi ve ticaretin durma noktasına gelmesini engellemek üzere çalışmalar yapmıştı. Aradan geçen 3-4 aylık sürece rağmen istenilen ekonomik canlılık özellikle il ve ilçelerde bir türlü sağlanamamıştı. Birkaç hafta önce haber olarak sayfalarımıza taşıdığımız Bulancak’taki esnafın durgunluk sebebiyle işlerinin azaldığını ve yapılan indirimler sonrası biraz olsun hareket olacağını belirtmiştik. Bu haber sonrası 1 ay içinde yine ‘esnafımızın durumu ne’ diye haber takibimizi yaparak, ilçe esnafının durumunu yakından izledik. Bulancaklı esnaf bu indirimlere rağmen, hala istediği işlerin olmadığını ve bir kaç ay daha böyle gidileceğini ifade ediyorlar. İnşaat işinden, bakkal esnafına kadar bilgi aldığımız çok sayıdaki esnafımız, “Bu gidişle çoğu esnaf arkadaşımız Mart ayını göremez. Hepimiz günlük harcamalarımızda sıkıntı çekmeye devam ediyoruz. Elektrik, su, vergi, dükkan kirası, ev kirası, taksitler, okula giden çocuğu olanların okul masraflarını karşılaması, mal tedarikinin peşin olması, vade’lerin hala kapalı olması gibi çok fazla sıkıntı devam ediyor. İşler zaten durma noktasında, ancak zaruri olan şeyleri alıyoruz. Bankalığın yaptığı indirimler bize yansımış değil. Yıl sonuna kadar olan indirimler bize ancak ağrı kesici olur. Dolar düşüyor ama bize bir faydası şimdilik yok. İşimiz çok zor, başka söze gerek yok” diyerek son durumu aktardılar.     
Temmuz ve Ağustos ayında doların 8 tl’ye yakın fırlaması ile birlikte ülke ekonomisi büyük bir durgunluk altına girmişti.

Bu durum karşısında hükümet Hazine ve Maliye Bakanlığı kanalıyla dolara karşı tedbirler almış ve bazı indirimler için karar alarak ekonomi ve ticaretin durma noktasına gelmesini engellemek üzere çalışmalar yapmıştı.

Aradan geçen 3-4 aylık sürece rağmen istenilen ekonomik canlılık özellikle il ve ilçelerde bir türlü sağlanamamıştı.

Birkaç hafta önce haber olarak sayfalarımıza taşıdığımız Bulancak’taki esnafın durgunluk sebebiyle işlerinin azaldığını ve yapılan indirimler sonrası biraz olsun hareket olacağını belirtmiştik. Bu haber sonrası 1 ay içinde yine ‘esnafımızın durumu ne’ diye haber takibimizi yaparak, ilçe esnafının durumunu yakından izledik.

Bulancaklı esnaf bu indirimlere rağmen, hala istediği işlerin olmadığını ve bir kaç ay daha böyle gidileceğini ifade ediyorlar. İnşaat işinden, bakkal esnafına kadar bilgi aldığımız çok sayıdaki esnafımız, “Bu gidişle çoğu esnaf arkadaşımız Mart ayını göremez. Hepimiz günlük harcamalarımızda sıkıntı çekmeye devam ediyoruz. Elektrik, su, vergi, dükkan kirası, ev kirası, taksitler, okula giden çocuğu olanların okul masraflarını karşılaması, mal tedarikinin peşin olması, vade’lerin hala kapalı olması gibi çok fazla sıkıntı devam ediyor. İşler zaten durma noktasında, ancak zaruri olan şeyleri alıyoruz. Bankalığın yaptığı indirimler bize yansımış değil. Yıl sonuna kadar olan indirimler bize ancak ağrı kesici olur. Dolar düşüyor ama bize bir faydası şimdilik yok. İşimiz çok zor, başka söze gerek yok” diyerek son durumu aktardılar.     

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.