Esnaflarımız ekonomik savaş veriyor

GÜNDEM 08.08.2017 - 06:23, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3076+ kez okundu.
 

Esnaflarımız ekonomik savaş veriyor

Giresun Otel ve Kahveciler Odası Başkanı Ercan Ayhan, "Küçük Esnaf Sanatkâr ekonomik savaş vermektedir.
Esnaf ve Sanatkârlarımız 2017 yaz sezonunu dört gözle beklerken yaz ayı hiçte iyi gitmiyor ekonomik sıkıntılar devam ediyor" dedi. Başkan Ayhan yaptığı açıklamada, "Hükümetimizin Esnaf ve Sanatkârlara yapmış olduğu tüm desteklere rağmen bir yerlerde bir sıkıntı var esnaf faizsiz aldığı kredileri bile ödeyemez hale gelmiştir. Bu şehre ulusal markalar dışarıdan gelip faaliyet gösteren tüketime dönük işyerleri şehrimizin bütün sıcak paralarını bu şehirden silip süpürmektedir. Halkımızın mutlaka Giresun’lu esnaftan Giresun'a yatırım yapanlardan alışverişini yapmayı tercih etmelidir. Yetkililere sesleniyoruz bu şehre dışarıdan gelen işletmelere, ulusal markalara, fuarlara Giresunluların yapmadığı ekonomik yatırım ve girişimlere müsaade etmemelidir. Gün geçtikçe küçük esnaf ve sanatkârlar bitme noktasına gelmiştir. Sicili bozulan esnaf işyerini eşine, çocuklarına devretmekte, biran önce faiz oranları düşürülmeli insanların güven ortamı sağlanmalı hiç gözükmese de iç dış sıkıntılar hain darbe girişimleri güneydoğudaki sıcak savaş bu ülkenin bu günkü sıkıntılarının başlıca sorunlarıdır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti Devleti o kadar güçlü ve büyük bir ülke ki bunlara rağmen bütün iç dış mihraklara rağmen dimdik ayakta biz esnaf ve sanatkârlarda ülkesinin milletinin devletinin her zaman yanında yer alacaktır. Hiç kimse unutmasın bu ülkenin demiri, çimentosu, harcı, mayası esnaf sanatkâr’dır. Kimse bizi yok sayamaz, hükümetimiz de bize destek olup sahip çıkmalıdırlar. Faizsiz krediler, vergi desteği, SSK destekleri, Sicil Afları, Bağ-Kur ve vergi faizlerin silinmesi daha önce çıkmış olan afların genişletilerek tekrar kış aylarında çıkması Esnaf Sanatkâra bir nebze olsun fayda sağlayacaktır" diye konuştu. 
Giresun Otel ve Kahveciler Odası Başkanı Ercan Ayhan, "Küçük Esnaf Sanatkâr ekonomik savaş vermektedir.

Esnaf ve Sanatkârlarımız 2017 yaz sezonunu dört gözle beklerken yaz ayı hiçte iyi gitmiyor ekonomik sıkıntılar devam ediyor" dedi.

Başkan Ayhan yaptığı açıklamada, "Hükümetimizin Esnaf ve Sanatkârlara yapmış olduğu tüm desteklere rağmen bir yerlerde bir sıkıntı var esnaf faizsiz aldığı kredileri bile ödeyemez hale gelmiştir. Bu şehre ulusal markalar dışarıdan gelip faaliyet gösteren tüketime dönük işyerleri şehrimizin bütün sıcak paralarını bu şehirden silip süpürmektedir. Halkımızın mutlaka Giresun’lu esnaftan Giresun'a yatırım yapanlardan alışverişini yapmayı tercih etmelidir. Yetkililere sesleniyoruz bu şehre dışarıdan gelen işletmelere, ulusal markalara, fuarlara Giresunluların yapmadığı ekonomik yatırım ve girişimlere müsaade etmemelidir. Gün geçtikçe küçük esnaf ve sanatkârlar bitme noktasına gelmiştir. Sicili bozulan esnaf işyerini eşine, çocuklarına devretmekte, biran önce faiz oranları düşürülmeli insanların güven ortamı sağlanmalı hiç gözükmese de iç dış sıkıntılar hain darbe girişimleri güneydoğudaki sıcak savaş bu ülkenin bu günkü sıkıntılarının başlıca sorunlarıdır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti Devleti o kadar güçlü ve büyük bir ülke ki bunlara rağmen bütün iç dış mihraklara rağmen dimdik ayakta biz esnaf ve sanatkârlarda ülkesinin milletinin devletinin her zaman yanında yer alacaktır. Hiç kimse unutmasın bu ülkenin demiri, çimentosu, harcı, mayası esnaf sanatkâr’dır. Kimse bizi yok sayamaz, hükümetimiz de bize destek olup sahip çıkmalıdırlar. Faizsiz krediler, vergi desteği, SSK destekleri, Sicil Afları, Bağ-Kur ve vergi faizlerin silinmesi daha önce çıkmış olan afların genişletilerek tekrar kış aylarında çıkması Esnaf Sanatkâra bir nebze olsun fayda sağlayacaktır" diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.