EVDE KALDIĞIMIZ GÜNLERİN ROLÜ ÇOK BÜYÜK

GÜNDEM 18.05.2020 - 17:27, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2617+ kez okundu.
 

EVDE KALDIĞIMIZ GÜNLERİN ROLÜ ÇOK BÜYÜK

İlk olarak ülkemizde 11 Mart’ta görülen ve şuana kadar 4 bin 140 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs, hem sıcak havaların gelmesiyle hem de normalleşme sürecine geçilmesiyle birlikte insanları biraz olsun rahat hareket etmeye sevk etti.
60 günü aşkın zamandır yetkililerin önerilerini dikkate alan ve kurumların yaptıkları uyarıları ciddiye alan vatandaşlar bazı anlarda önlemleri yok saymış olsa da genel olarak kurallara uydular. Çok sayıda vatandaş evlerden dışarıya adım atmazken, normalleşme sürecine girdiğimiz şu günlerde bazı yerlerde kalabalıklar oluşmaya başladı. ‘UZUN KUYRUKLARA DİKKAT’ 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı olanların dışarıya çıkmaları yasak olduğu için sokağa çıkmazken, 20 ve 65 yaş arası vatandaşlar, bankalar, postane, fatura ödeme merkezleri ve marketlerin önlerinde uzun kuyrukların oluşması dikkat çekti. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, son açıklamasında şu ifadelere yer vermişti; “Yeni vaka sayımızda beklenen düzeyde bir düşüş gerçekleşti. Bazı verilerse, genel seyir içinde olağan değişkenlikler gösterdi. Koronavirüsün yayılmasına karşı verdiğimiz mücadelede evde kaldığımız günlerin rolü çok büyük. Yarın ve ertesi gün evde kalalım” dedi.
İlk olarak ülkemizde 11 Mart’ta görülen ve şuana kadar 4 bin 140 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs, hem sıcak havaların gelmesiyle hem de normalleşme sürecine geçilmesiyle birlikte insanları biraz olsun rahat hareket etmeye sevk etti.

60 günü aşkın zamandır yetkililerin önerilerini dikkate alan ve kurumların yaptıkları uyarıları ciddiye alan vatandaşlar bazı anlarda önlemleri yok saymış olsa da genel olarak kurallara uydular.

Çok sayıda vatandaş evlerden dışarıya adım atmazken, normalleşme sürecine girdiğimiz şu günlerde bazı yerlerde kalabalıklar oluşmaya başladı.

‘UZUN KUYRUKLARA DİKKAT’

20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı olanların dışarıya çıkmaları yasak olduğu için sokağa çıkmazken, 20 ve 65 yaş arası vatandaşlar, bankalar, postane, fatura ödeme merkezleri ve marketlerin önlerinde uzun kuyrukların oluşması dikkat çekti.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, son açıklamasında şu ifadelere yer vermişti; “Yeni vaka sayımızda beklenen düzeyde bir düşüş gerçekleşti. Bazı verilerse, genel seyir içinde olağan değişkenlikler gösterdi. Koronavirüsün yayılmasına karşı verdiğimiz mücadelede evde kaldığımız günlerin rolü çok büyük. Yarın ve ertesi gün evde kalalım” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.