Eylül ayı esnaf için hüsran oldu

GÜNDEM 05.10.2017 - 13:12, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2565+ kez okundu.
 

Eylül ayı esnaf için hüsran oldu

Giresun Otel ve Kahveciler Odası Başkanı ve AK Parti Merkez İlçe Başkan Adayı Ercan Ayhan,
"Esnaf ve Sanatkâr ekonomik olarak çok zor durumda bilindiği gibi bu şehirde Eylül ve Ekim ayları Esnaf ve Sanatkâr köylü, çiftçi, memur, işçi her kesimden insanların sabırsızlıkla beklediği aylar. Fındık olacak iç piyasada çok iyi paralar dönecek her kesimden insanlar ekonomik olarak rahatlayacağı dört gözle beklediği bir dönem. Fakat Eylül ayı esnaf için hüsran oldu, ekonomik sıkıntılar daha da artıyor tabiri caizse çarşıda pazarda yaprak kıpırdamıyor" dedi. Eylül ve Ekim ayında böyle olursa, bu kış esnaf için her kesim için çok sıkıntılı olacağını kaydeden Ayhan, " Bu aylar da dahi hiç kimse ödemelerini yapamıyor. İş yerlerine sattığı malı yerine koyamıyor. Bu gösteriyor ki ülkede çok büyük bir ekonomik kriz var. Hiç kimse söylemek istemese de ekonomik kriz hat safhada, enflasyon düşürülecek diye bu ekonomik krizler yaşanıyor. Biz bu ülkede enflasyon yüksekken de esnaflık yaptık. Fakat bu piyasalar hiçbir zaman bu kadar daralmadı. Enflasyonda vardı işte vardı, parada vardı. Ekonomik realiteler de piyasaların canlı tutulması için enflasyon hesabı olmaz. Biz esnaf olarak enflasyonumuzu geri istiyoruz. Enflasyonda olsun işte olsun, yüzde yüz enflasyon varken bu esnaf sanatkâr ve halkımız borcunu daha iyi ödeyebiliyordu. Yetkililerden bir an önce bu ekonomik sıkıntılara bir çare bulmasını istiyoruz. Esnafa çiftçiye, köylüye, emekliye, memura, işçiye faizsiz krediler mi, maaş artışları mı, hibe desteklerle bir an önce bu dar boğazdan çıkarmalıdır. Hükümet öncelikle kendi halkına milletine sahip çıkmalıdır. Kendi insanı açken başka hesaplar peşinde olmamalıdır" diye konuştu.
Giresun Otel ve Kahveciler Odası Başkanı ve AK Parti Merkez İlçe Başkan Adayı Ercan Ayhan,

"Esnaf ve Sanatkâr ekonomik olarak çok zor durumda bilindiği gibi bu şehirde Eylül ve Ekim ayları Esnaf ve Sanatkâr köylü, çiftçi, memur, işçi her kesimden insanların sabırsızlıkla beklediği aylar. Fındık olacak iç piyasada çok iyi paralar dönecek her kesimden insanlar ekonomik olarak rahatlayacağı dört gözle beklediği bir dönem. Fakat Eylül ayı esnaf için hüsran oldu, ekonomik sıkıntılar daha da artıyor tabiri caizse çarşıda pazarda yaprak kıpırdamıyor" dedi.

Eylül ve Ekim ayında böyle olursa, bu kış esnaf için her kesim için çok sıkıntılı olacağını kaydeden Ayhan, " Bu aylar da dahi hiç kimse ödemelerini yapamıyor. İş yerlerine sattığı malı yerine koyamıyor. Bu gösteriyor ki ülkede çok büyük bir ekonomik kriz var. Hiç kimse söylemek istemese de ekonomik kriz hat safhada, enflasyon düşürülecek diye bu ekonomik krizler yaşanıyor. Biz bu ülkede enflasyon yüksekken de esnaflık yaptık. Fakat bu piyasalar hiçbir zaman bu kadar daralmadı. Enflasyonda vardı işte vardı, parada vardı. Ekonomik realiteler de piyasaların canlı tutulması için enflasyon hesabı olmaz. Biz esnaf olarak enflasyonumuzu geri istiyoruz. Enflasyonda olsun işte olsun, yüzde yüz enflasyon varken bu esnaf sanatkâr ve halkımız borcunu daha iyi ödeyebiliyordu. Yetkililerden bir an önce bu ekonomik sıkıntılara bir çare bulmasını istiyoruz. Esnafa çiftçiye, köylüye, emekliye, memura, işçiye faizsiz krediler mi, maaş artışları mı, hibe desteklerle bir an önce bu dar boğazdan çıkarmalıdır. Hükümet öncelikle kendi halkına milletine sahip çıkmalıdır. Kendi insanı açken başka hesaplar peşinde olmamalıdır" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.