Ezanı güzel okuyan Piraziz’den

GÜNDEM 29.05.2019 - 17:39, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3248+ kez okundu.
 

Ezanı güzel okuyan Piraziz’den

Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla din görevlileri arasında Ezanı Güzel Okuma Yarışması Giresun İl Finali yapıldı.
Hacı Miktat Camii’nde gerçekleştirilen yarışmaya Merkez ve ilçelerden katılan 7 yarışmacı ezanı en güzel şekilde okumak için ter döktüler. Komisyon başkanlığını Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral’ın yaptığı yarışma jürisinde İl Müftü Yardımcısı Yusuf Genç, Keşap İlçe Müftüsü Muhammer Özkalaycı, Espiye İlçe Müftüsü Yavuz Koçak, Din Hizmetleri ve Eğimi Şube Müdürü Nafi Sağlam yer aldı. Eda ve seda, tecvid, maharici maruf, makamlar ve güzel ses kategorilerinde ayrı ayrı puanlamaya tabi tutulan yarışmacılar, saba, uşşak, rast, segah ve hicaz makamlarından ikisini kullanarak ezan okumadaki hünerlerini gösterdi. Okunan ezanların ardından yapılan değerlendirme sonuçlarına göre Piraziz İlçesi’nden Ömer Gürbüz birinci,  Yağlıdere İlçesi’nden İbrahim Sarıgül ikinci, Alucra İlçesi’nden Muhammet Ah üçüncü oldu. Dereceye giren din görevlilerine hediye takdim edildi. Yarışma birincisi 6 Temmuz Cumartesi günü Tokat’ta gerçekleştirilecek Bölge Finali’nde Giresun’u temsil edecek.
Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla din görevlileri arasında Ezanı Güzel Okuma Yarışması Giresun İl Finali yapıldı.

Hacı Miktat Camii’nde gerçekleştirilen yarışmaya Merkez ve ilçelerden katılan 7 yarışmacı ezanı en güzel şekilde okumak için ter döktüler.

Komisyon başkanlığını Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral’ın yaptığı yarışma jürisinde İl Müftü Yardımcısı Yusuf Genç, Keşap İlçe Müftüsü Muhammer Özkalaycı, Espiye İlçe Müftüsü Yavuz Koçak, Din Hizmetleri ve Eğimi Şube Müdürü Nafi Sağlam yer aldı.

Eda ve seda, tecvid, maharici maruf, makamlar ve güzel ses kategorilerinde ayrı ayrı puanlamaya tabi tutulan yarışmacılar, saba, uşşak, rast, segah ve hicaz makamlarından ikisini kullanarak ezan okumadaki hünerlerini gösterdi. Okunan ezanların ardından yapılan değerlendirme sonuçlarına göre Piraziz İlçesi’nden Ömer Gürbüz birinci,  Yağlıdere İlçesi’nden İbrahim Sarıgül ikinci, Alucra İlçesi’nden Muhammet Ah üçüncü oldu. Dereceye giren din görevlilerine hediye takdim edildi.

Yarışma birincisi 6 Temmuz Cumartesi günü Tokat’ta gerçekleştirilecek Bölge Finali’nde Giresun’u temsil edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.