Filistin insanlığın merkezidir

GÜNDEM 29.01.2018 - 17:30, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2907+ kez okundu.
 

Filistin insanlığın merkezidir

Aralarında 1. ve 2. İntifadanın lideri olarak kabul edilen Filistinli siyasetçi ve askeri lider Mervan Barguti'nin eşi Fadva Barguti'nin de bulunduğu Filistinli heyet Eyüpsultan Belediye Başkanı hemşerimiz Remzi Aydın'ı ziyaret etti.
Başkan Remzi Aydın, makamında gerçekleşen ziyarette, İsrail'de hapishanede olan Mervan Barguti adına hazırlanan ve üzerinde 'Asırlardır Osmanlı toprakları olarak esenlik ve huzur içinde yaşamış, İslam ve insanlık tarihinin en müstesna coğrafyası olan Filistin'de, yarım asırdır süren işgale ve Filistin halkına yapılan büyük adaletsizliğe karşı büyük bedeller ödeyerek önemli mücadelelerde bulunan, Filistinli siyasetçi ve direniş lideri; Sayın Mervan Hasib İbrahim Barguti'ye' yazılı 'Fahri Hemşehrilik Beratı'nı eşi Fadva Barguti'ye takdim etti. Başkan Aydın, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; “Filistin davasına ve özgür Kudüs'ün oluşmasına katkı sağlamak adına gerekli hassasiyeti göstermeye çalışıyoruz. Filistin'le kalpten kalbe bir irtibat kuralım istedik. Dolayıs Sayın Barguti'nin eşine de şehrimizin fahri hemşehrilik beratını takdim ettik. Bu beratın şehrimizin, Türk milletinin Filistin'e ve Kudüs'e olan bağlılığını, hassasiyetini, sevgisini sembolize ettiğini düşünüyoruz. Her daim yanlarında olduğumuzu ifade eden bir sembol olduğunu düşünüyoruz. Umarım Rabbim barış ve huzurun geleceği günlere vesile kılar" 'FİLİSTİN'İN HAKLI DAVASININ YANINDAYIZ' Heyeti Türkiye'de ağırlayan TBMM Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili hemşerimiz Hasan Turan yaptığı açıklamada, Filistin davasının çilesini çekmiş, yıllardır halkın meşru temsilcileri olarak sıkıntılar içerisinde görev yapan milletvekillerini ağırladıklarını belirterek; "Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz başta olmak üzere tüm milletimiz, Filistin'in haklı davasının yanındadır. Mekke ve Medine'den sonra en kutsal kentlerden biri olan Kudüs, Filistin'in kalbindedir. Filistin insanlığın merkezidir. Barış diyarıdır. Filistin'e barış gelmeden İslam coğrafyasına barışın gelmesi mümkün değildir. İslam coğrafyasına barış gelmeden de dünyaya barış gelmesi mümkün değildir. Biz yüzyıllarca barış ve huzur içerisinde Kudüs’e hizmet etmiş, Filistin ve bölgeyi adaletle yönetmiş ve hükmetmiş bir milletin torunları olarak bundan sonra da barış ve huzura hizmet etmeye devam edeceğiz. Barış ve huzurun gerçekleşmesi ve gelmesi için elimizden geleni yapacağız" dedi.
Aralarında 1. ve 2. İntifadanın lideri olarak kabul edilen Filistinli siyasetçi ve askeri lider Mervan Barguti'nin eşi Fadva Barguti'nin de bulunduğu Filistinli heyet Eyüpsultan Belediye Başkanı hemşerimiz Remzi Aydın'ı ziyaret etti.

Başkan Remzi Aydın, makamında gerçekleşen ziyarette, İsrail'de hapishanede olan Mervan Barguti adına hazırlanan ve üzerinde 'Asırlardır Osmanlı toprakları olarak esenlik ve huzur içinde yaşamış, İslam ve insanlık tarihinin en müstesna coğrafyası olan Filistin'de, yarım asırdır süren işgale ve Filistin halkına yapılan büyük adaletsizliğe karşı büyük bedeller ödeyerek önemli mücadelelerde bulunan, Filistinli siyasetçi ve direniş lideri; Sayın Mervan Hasib İbrahim Barguti'ye' yazılı 'Fahri Hemşehrilik Beratı'nı eşi Fadva Barguti'ye takdim etti.

Başkan Aydın, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; “Filistin davasına ve özgür Kudüs'ün oluşmasına katkı sağlamak adına gerekli hassasiyeti göstermeye çalışıyoruz. Filistin'le kalpten kalbe bir irtibat kuralım istedik. Dolayıs Sayın Barguti'nin eşine de şehrimizin fahri hemşehrilik beratını takdim ettik. Bu beratın şehrimizin, Türk milletinin Filistin'e ve Kudüs'e olan bağlılığını, hassasiyetini, sevgisini sembolize ettiğini düşünüyoruz. Her daim yanlarında olduğumuzu ifade eden bir sembol olduğunu düşünüyoruz. Umarım Rabbim barış ve huzurun geleceği günlere vesile kılar"

'FİLİSTİN'İN HAKLI DAVASININ YANINDAYIZ'

Heyeti Türkiye'de ağırlayan TBMM Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili hemşerimiz Hasan Turan yaptığı açıklamada, Filistin davasının çilesini çekmiş, yıllardır halkın meşru temsilcileri olarak sıkıntılar içerisinde görev yapan milletvekillerini ağırladıklarını belirterek; "Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz başta olmak üzere tüm milletimiz, Filistin'in haklı davasının yanındadır. Mekke ve Medine'den sonra en kutsal kentlerden biri olan Kudüs, Filistin'in kalbindedir. Filistin insanlığın merkezidir. Barış diyarıdır. Filistin'e barış gelmeden İslam coğrafyasına barışın gelmesi mümkün değildir. İslam coğrafyasına barış gelmeden de dünyaya barış gelmesi mümkün değildir. Biz yüzyıllarca barış ve huzur içerisinde Kudüs’e hizmet etmiş, Filistin ve bölgeyi adaletle yönetmiş ve hükmetmiş bir milletin torunları olarak bundan sonra da barış ve huzura hizmet etmeye devam edeceğiz. Barış ve huzurun gerçekleşmesi ve gelmesi için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.