Fındık, Borsa İstanbul'a Açılıyor

EKONOMİ 13.02.2017 - 17:26, Güncelleme: 09.09.2023 - 13:26 3269+ kez okundu.
 

Fındık, Borsa İstanbul'a Açılıyor

Giresun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Temel Yanıkoğlu,...
...Meclis Başkanı Harun Aydın, Ar-Ge ve Proje Uygulama Müdürü E. Suat Başkan ve Genel Sekreter Eren Nizam, Borsa İstanbul Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Himmet Karadağ’ı makamında ziyaret ederek Lisanslı Depo ve Giresun Fındığı ile ilgili görüş alışverişinde bulundu. Borsa İstanbul (BIST) ile projeyle ilgili ortak çalışma içerisine girmek amacıyla girişimlerin devam ettiğini kaydeden Yanıkoğlu, bu konuda Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin ciddi desteğini aldıklarını belirterek, kendisine teşekkür etti.  Yanıkoğlu, Başbakan Yardımcısı Canikli'nin talimatıyla Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ ile görüşmeler yaptıklarını belirterek, açıklamasını şöyle tamamladı; "Olumlu geçen bu görüşmelerle Giresun Fındık Lisanslı Deposu ve Spot Borsasını BIST'e açacağız. Yapılacak ortak çalışma ile Borsa İstanbul'un lisanslı depoculuk şirketine büyük bir sermaye miktarı ile ortak olma durumu var. Üreticimizin emeğinin karşılığını alması için devlet yetkililerimiz de elinden geleni fazlasıyla yapıyor. Giresun'un fındıkta söz sahibi olan ve fındık piyasalarının takip edildiği bir il olması ve fındığa hizmet eden bir çalışma olması için bize fazlasıyla katkılar sağlıyor"
Giresun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Temel Yanıkoğlu,...
...Meclis Başkanı Harun Aydın, Ar-Ge ve Proje Uygulama Müdürü E. Suat Başkan ve Genel Sekreter Eren Nizam, Borsa İstanbul Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Himmet Karadağ’ı makamında ziyaret ederek Lisanslı Depo ve Giresun Fındığı ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.
Borsa İstanbul (BIST) ile projeyle ilgili ortak çalışma içerisine girmek amacıyla girişimlerin devam ettiğini kaydeden Yanıkoğlu, bu konuda Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin ciddi desteğini aldıklarını belirterek, kendisine teşekkür etti.
 Yanıkoğlu, Başbakan Yardımcısı Canikli'nin talimatıyla Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ ile görüşmeler yaptıklarını belirterek, açıklamasını şöyle tamamladı; "Olumlu geçen bu görüşmelerle Giresun Fındık Lisanslı Deposu ve Spot Borsasını BIST'e açacağız. Yapılacak ortak çalışma ile Borsa İstanbul'un lisanslı depoculuk şirketine büyük bir sermaye miktarı ile ortak olma durumu var. Üreticimizin emeğinin karşılığını alması için devlet yetkililerimiz de elinden geleni fazlasıyla yapıyor. Giresun'un fındıkta söz sahibi olan ve fındık piyasalarının takip edildiği bir il olması ve fındığa hizmet eden bir çalışma olması için bize fazlasıyla katkılar sağlıyor"
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.