‘Fındık fiyatı herkesi mutlu etti

GÜNDEM 26.07.2019 - 17:17, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2436+ kez okundu.
 

‘Fındık fiyatı herkesi mutlu etti

Giresun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Bölük Fındık fiyatının 17 tl olarak açıklanmasından sonra yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.
Başkan Bölük ‘Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın, Bugün öğle saatlerinde açıklamış olduğu 2019 Mahsulü Giresun Kalite Tombul Kabuklu Fındık için 50 randıman esasına göre 17,00 TL., Levant Kalite Kabuklu Fındık için ise 16,50 TL. Fiyattan alım yapılacağını duyurması memnuniyet verici olarak karşılıyoruz. Bu sektörden geçinen herkese hayırlı olmasını diliyoruz. Ülkemizde yakın zamanda idrak edilecek olan fındık rekoltesinin Türkiye lehine bol ve bereketli olacağını tahmit etmemizin yanında açıklanan bu fiyat ile piyasanın çok daha iyi şekilleneceğini ümit etmekteyiz. Miktarsal anlamda İhracat potansiyelimizin artmasına mukabil döviz kazandırıcı fındık ihracatının da yükselmesi adına da açıklanan fiyatların tüm fındık sektörüne hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. Fındıkta Devletin müdahil olarak piyasadaki alanı boş bırakmamasının ve doldurmasının geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda olumlu faydalarını göreceğimizi ümit ediyoruz. Piyasa regule edici rol üstelen Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü nezdinde tüm bu çalışmalarda fayda yaratan kesimlerle işbirliği içinde çalışacak olduğumuzun bilinmesini diliyor, Üreticimizin daha bahçeye girmeden fındık fiyatının biliyor olmasında emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a, Tarım ve Orman Bakanımız Sn. Dr. Ekrem Pakdemirli'ye, Giresun Milletvekili Cemal Öztürk'e, Giresun ve Bölge Milletvekillerimize ve Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal ve ekibine teşekkür ediyoruz. İnşallah bol ve bereketli bir sezon olmasını dileğiyle herkese yeni sezonda kolaylıklar diliyoruz’ dedi.    
Giresun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Bölük Fındık fiyatının 17 tl olarak açıklanmasından sonra yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

Başkan Bölük ‘Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın, Bugün öğle saatlerinde açıklamış olduğu 2019 Mahsulü Giresun Kalite Tombul Kabuklu Fındık için 50 randıman esasına göre 17,00 TL., Levant Kalite Kabuklu Fındık için ise 16,50 TL. Fiyattan alım yapılacağını duyurması memnuniyet verici olarak karşılıyoruz. Bu sektörden geçinen herkese hayırlı olmasını diliyoruz.

Ülkemizde yakın zamanda idrak edilecek olan fındık rekoltesinin Türkiye lehine bol ve bereketli olacağını tahmit etmemizin yanında açıklanan bu fiyat ile piyasanın çok daha iyi şekilleneceğini ümit etmekteyiz.

Miktarsal anlamda İhracat potansiyelimizin artmasına mukabil döviz kazandırıcı fındık ihracatının da yükselmesi adına da açıklanan fiyatların tüm fındık sektörüne hayırlar getirmesini temenni ediyoruz.

Fındıkta Devletin müdahil olarak piyasadaki alanı boş bırakmamasının ve doldurmasının geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda olumlu faydalarını göreceğimizi ümit ediyoruz. Piyasa regule edici rol üstelen Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü nezdinde tüm bu çalışmalarda fayda yaratan kesimlerle işbirliği içinde çalışacak olduğumuzun bilinmesini diliyor, Üreticimizin daha bahçeye girmeden fındık fiyatının biliyor olmasında emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a, Tarım ve Orman Bakanımız Sn. Dr. Ekrem Pakdemirli'ye, Giresun Milletvekili Cemal Öztürk'e, Giresun ve Bölge Milletvekillerimize ve Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal ve ekibine teşekkür ediyoruz. İnşallah bol ve bereketli bir sezon olmasını dileğiyle herkese yeni sezonda kolaylıklar diliyoruz’ dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.