Fındık üreticilerine sonbahar uyarısı

GÜNDEM 23.10.2018 - 17:41, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2041+ kez okundu.
 

Fındık üreticilerine sonbahar uyarısı

GİRESUN (AA) - Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce fındık bahçelerinde sonbaharda yapılması gereken işler konusunda uyarıda bulunuldu.
Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, sonbaharın bugünlerinde budama konusunda öncelikle dip sürgünü temizliği yapılması gerektiği belirtildi.  Yaşlanan, kuruyan, hastalık ve zararlılara maruz kalan fındık dallarının dip kısımdan çıkarılması ve bahçeden uzaklaştırılması gerektiği ifade edilen açıklamada, budamanın, iyi bir hava sirkülasyonu ve güneşlenme sağlayacak şekilde yapılması gerektiği kaydedildi. Açıklamada, bitki beslemeye işaret edilerek, “Toprak ve yaprak analiz sonuçlarına göre, fındığın ihtiyaç duyduğu bitki besin elementlerinden fosforlu ve potasyumlu gübreleri, hayvan gübresi ve kireç, ekim, kasım, aralık aylarında tekniğine uygun olarak tatbik edilmelidir” ifadesi kullanıldı. 
GİRESUN (AA) - Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce fındık bahçelerinde sonbaharda yapılması gereken işler konusunda uyarıda bulunuldu.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, sonbaharın bugünlerinde budama konusunda öncelikle dip sürgünü temizliği yapılması gerektiği belirtildi. 

Yaşlanan, kuruyan, hastalık ve zararlılara maruz kalan fındık dallarının dip kısımdan çıkarılması ve bahçeden uzaklaştırılması gerektiği ifade edilen açıklamada, budamanın, iyi bir hava sirkülasyonu ve güneşlenme sağlayacak şekilde yapılması gerektiği kaydedildi.

Açıklamada, bitki beslemeye işaret edilerek, “Toprak ve yaprak analiz sonuçlarına göre, fındığın ihtiyaç duyduğu bitki besin elementlerinden fosforlu ve potasyumlu gübreleri, hayvan gübresi ve kireç, ekim, kasım, aralık aylarında tekniğine uygun olarak tatbik edilmelidir” ifadesi kullanıldı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.