Fındık Müzesi Kuruluyor, Giresun Fındığı Markalaşıyor

KÜLTÜR 31.10.2016 - 18:06, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 2791+ kez okundu.
 

Fındık Müzesi Kuruluyor, Giresun Fındığı Markalaşıyor

Giresun'da yapılacak Fındık Müzesi'nde,...
...ürünün hasadından sofralara gelişine kadar geçirdiği evreler mini sunumlarla yerli ve yabancı turistlere anlatılacak. Giresun Ticaret Borsasınca (GTB) hazırlanan ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklenen Fındık Müzesi projesiyle, ürünün tanıtımı amaçlanıyor. Müze içerisinde 100 yıl öncesine ait mini fındık kırma tesisi, hasat, çikolataya dönüşüm, pazarlama gibi tanıtıcı görseller yer alacak. GTB Başkanı Temel Yanıkoğlu, fındığın üretim, ticaret ve tüketimine kadarki her evresini tanıtmak amacıyla proje ürettiklerini söyledi. Giresun'un fındığın başkenti olarak anıldığını ifade eden Yanıkoğlu, buna rağmen gerek yerli gerekse yabancı turistler için fındıkla ilgili tanıtıcı bir yer olmadığına dikkati çekti.Yanıkoğlu, bu eksikliği de gidermek için proje hazırladıklarını belirterek, "Fındığın hasadından satışına kadarki evreler müzede görülebilecek. Fındığın tanıtımının yanı sıra satış yerleri, insanların dinlenebileceği alanlar, hediyelik eşya stantları da olacak. Fındıkla ilgili birçok şey bu müzede yer alacak." dedi.  
Giresun'da yapılacak Fındık Müzesi'nde,...
...ürünün hasadından sofralara gelişine kadar geçirdiği evreler mini sunumlarla yerli ve yabancı turistlere anlatılacak. Giresun Ticaret Borsasınca (GTB) hazırlanan ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklenen Fındık Müzesi projesiyle, ürünün tanıtımı amaçlanıyor. Müze içerisinde 100 yıl öncesine ait mini fındık kırma tesisi, hasat, çikolataya dönüşüm, pazarlama gibi tanıtıcı görseller yer alacak. GTB Başkanı Temel Yanıkoğlu, fındığın üretim, ticaret ve tüketimine kadarki her evresini tanıtmak amacıyla proje ürettiklerini söyledi. Giresun'un fındığın başkenti olarak anıldığını ifade eden Yanıkoğlu, buna rağmen gerek yerli gerekse yabancı turistler için fındıkla ilgili tanıtıcı bir yer olmadığına dikkati çekti.
Yanıkoğlu, bu eksikliği de gidermek için proje hazırladıklarını belirterek, "Fındığın hasadından satışına kadarki evreler müzede görülebilecek. Fındığın tanıtımının yanı sıra satış yerleri, insanların dinlenebileceği alanlar, hediyelik eşya stantları da olacak. Fındıkla ilgili birçok şey bu müzede yer alacak." dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.