Fındık sigortasında son günler

EKONOMİ 27.02.2017 - 17:59, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2278+ kez okundu.
 

Fındık sigortasında son günler

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Muhammet Angın, fındık ve diğer tarımsal ürünler için TARSİM sigortası yaptırılmasının önemi hakkında açıklamalarda bulundu.
Müdür Angın, "Son yıllarda yaşanan küresel iklim değişikliğinin etkileriyle bitkisel ve hayvansal üretimlerimiz meteorolojik olaylardan (don,dolu,fırtına,hortum,yangın heyelan,deprem,sel ve su baskını) olumsuz etkilenmektedir. İlimiz için en önemli geçim kaynağı olan fındıkta bu açıdan büyük risk altındadır.5363 sayılı Tarım Sigortası Kanunu kapsamında olan ve 2017 uygulama yılında yer alan risklerden sigorta yaptırmayan çiftçilerin ürün kayıpları için 2090 sayılı Tabii Afetler Kanunu kapsamında herhangi bir yardım yapılamamaktadır. Çiftçilerin tarım sigortası yaptırmaları gönüllülük esasına dayalıdır. Bitkisel Meyve ürünlerinde, Dolu paket teminatına ek olarak don teminatı alınmış ise, sadece don teminatında primin 2/3’ü Devlet tarafından karşılanır. Müşterek sigorta seçenekli poliçelerde, devlet prim desteği tutarı standart müşterek sigorta için verilen tutar kadardır. Sigortalı tarafından ödenecek olan primin % 25'i peşin alınır; kalan prim tutarı da en geç poliçe bitiş tarihinden itibaren 1 ay içinde tahsil edilir. Fındık ürünü için poliçe düzenleme son tarihi 5 Mart 2017 olup, risk kapsamındaki teminatların başlama tarihi poliçe son düzenleme tarihinden 7 gün sonra başlayacağı bilinmelidir" dedi. 
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Muhammet Angın, fındık ve diğer tarımsal ürünler için TARSİM sigortası yaptırılmasının önemi hakkında açıklamalarda bulundu.
Müdür Angın, "Son yıllarda yaşanan küresel iklim değişikliğinin etkileriyle bitkisel ve hayvansal üretimlerimiz meteorolojik olaylardan (don,dolu,fırtına,hortum,yangın heyelan,deprem,sel ve su baskını) olumsuz etkilenmektedir. İlimiz için en önemli geçim kaynağı olan fındıkta bu açıdan büyük risk altındadır.
5363 sayılı Tarım Sigortası Kanunu kapsamında olan ve 2017 uygulama yılında yer alan risklerden sigorta yaptırmayan çiftçilerin ürün kayıpları için 2090 sayılı Tabii Afetler Kanunu kapsamında herhangi bir yardım yapılamamaktadır. Çiftçilerin tarım sigortası yaptırmaları gönüllülük esasına dayalıdır. Bitkisel Meyve ürünlerinde, Dolu paket teminatına ek olarak don teminatı alınmış ise, sadece don teminatında primin 2/3’ü Devlet tarafından karşılanır. Müşterek sigorta seçenekli poliçelerde, devlet prim desteği tutarı standart müşterek sigorta için verilen tutar kadardır. Sigortalı tarafından ödenecek olan primin % 25'i peşin alınır; kalan prim tutarı da en geç poliçe bitiş tarihinden itibaren 1 ay içinde tahsil edilir. Fındık ürünü için poliçe düzenleme son tarihi 5 Mart 2017 olup, risk kapsamındaki teminatların başlama tarihi poliçe son düzenleme tarihinden 7 gün sonra başlayacağı bilinmelidir" dedi. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.