FİYATLAR DÜŞÜYOR AMA PANİKLEMEYİN!

GÜNDEM 22.10.2020 - 18:12, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2126+ kez okundu.
 

FİYATLAR DÜŞÜYOR AMA PANİKLEMEYİN!

Sezona 22.50 liradan başlayan fındık fiyatları 26.50 liraya kadar çıkmıştı. Geçtiğimiz günlerde düşüşe başlayan fiyatlar dün itibarı ile 24 liraya kadar geriledi.
Serbest piyasada iyi olarak tabir edilen 53 -54 randuman fındığa 24 lira fiyat verildiği öğrenilirken, fabrikaların ise fındık almadığını öğrenildi. Konu hakkında gazetemize konuşan bazı fındık uzmanları, bir hafta gibi bir süre fiyatların bu şekilde seyretmesinin normal olduğunu daha sonra ise fiyatların yeniden toparlanmasını beklediklerini belirtiler. Bu şekilde fiyat gerilemelerinin her sezonda olduğunun altını çizen uzmanlar, üreticilerin telaşa kapılmaması ve sabırlı olmasını istediler. Her yıl bu şekilde fiyat iniş çıkışlarının yaşandığını kaydeden uzmanlar, “Şuanda piyasada fabrikalara yetecek kadar fındık bulunuyor. Malum her ne kadar emanete fındık verilmeyin denilse de bile, emanete fındık veren belli bir kesim var. Bu da fabrikaların elinde fındık bulunmasına neden oluyor. Dolayısıyla elinde fındık bulunan işletmeler fiyatı düşük veriyor ve hatta fındık almıyorlar. Bu da piyasaların düşmesine neden oluyor” dediler. Hal böyle iken fındık alımlarına devam eden Fiskobirlik’te 50 randuman fındık fiyatı 24.25 TL olarak seyrediyor.  
Sezona 22.50 liradan başlayan fındık fiyatları 26.50 liraya kadar çıkmıştı. Geçtiğimiz günlerde düşüşe başlayan fiyatlar dün itibarı ile 24 liraya kadar geriledi.

Serbest piyasada iyi olarak tabir edilen 53 -54 randuman fındığa 24 lira fiyat verildiği öğrenilirken, fabrikaların ise fındık almadığını öğrenildi. Konu hakkında gazetemize konuşan bazı fındık uzmanları, bir hafta gibi bir süre fiyatların bu şekilde seyretmesinin normal olduğunu daha sonra ise fiyatların yeniden toparlanmasını beklediklerini belirtiler.

Bu şekilde fiyat gerilemelerinin her sezonda olduğunun altını çizen uzmanlar, üreticilerin telaşa kapılmaması ve sabırlı olmasını istediler. Her yıl bu şekilde fiyat iniş çıkışlarının yaşandığını kaydeden uzmanlar, “Şuanda piyasada fabrikalara yetecek kadar fındık bulunuyor. Malum her ne kadar emanete fındık verilmeyin denilse de bile, emanete fındık veren belli bir kesim var. Bu da fabrikaların elinde fındık bulunmasına neden oluyor. Dolayısıyla elinde fındık bulunan işletmeler fiyatı düşük veriyor ve hatta fındık almıyorlar. Bu da piyasaların düşmesine neden oluyor” dediler.

Hal böyle iken fındık alımlarına devam eden Fiskobirlik’te 50 randuman fındık fiyatı 24.25 TL olarak seyrediyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.