Gazetecilikte dijitalleşmeye geçiliyor!

GÜNDEM 19.07.2018 - 18:15, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3598+ kez okundu.
 

Gazetecilikte dijitalleşmeye geçiliyor!

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Yakup Karaca, Giresun, Ordu ve Samsun'daki basın mensuplarıyla ‘Ordu İli İşbirliği ve İstişare Toplantısı’nda bir araya geldi.
Altınordu ilçesindeki bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Genel Müdür Karaca, ülkemizde yazılı basının dijitalleşmeye doğru gittiğini kaydederek, “Yeni dönemde ne gibi riskler var, buna mükabil ne gibi fırsatlar var, bu fırsatlarımızı nasıl değerlendirebiliriz, riskleri nasıl minimilize edebiliriz, bunları konuşuyor, bunları tartışıyor olacağız. Dolayısıyla ortak bir hedefimiz, ortak bir çabamız söz konusu. Bir dijitalleşmeden söz ediyoruz. Bu eminim ki her birimiz için bir anlam ifade ediyor ama bu anlamın çapı, yönü vesairesi tartışılabilir. Arkadaşlarımız fotoğrafını tek bir akıllı telefon üzerinden çektikleri gibi, haberlerini yazıp edit edip gazetemizde basılacak şekle size anında gönderme imkanına sahip. Bu da dijitalleşme için anlam ifade ediyor. Biz Basın İlan Kurumu olarak meseleye biraz daha makro ölçekte tepeden bakmak durumundayız. Yani sadece Karadeniz'de veya Karadeniz'imizin Samsun, Ordu, Giresun'la müteşekkir gazetecileri değil de tüm ülke geneli. Her biri dijitalleşme anlamında ayrı bir değer ifade eden her şeyin toplamını düşünmeye çalışıyoruz. Buna bağlı olarak siz gazete işletmelerinin nihayetinde şimdiye kadar teknik anlamda analog diye tarif ettiğimiz gazetecilik faaliyetini, yani nihai ürün olarak matbaaya gönderip orada kağıt baskı ile piyasaya sürdüğünüz gazetelerinizin acaba yeni dönemde mahiyeti olmadı şekli değişecek mi, değişmeyecek mi? Bunları düşünerek dijitalleşmeden söz ediyoruz” diye konuştu.  
Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Yakup Karaca, Giresun, Ordu ve Samsun'daki basın mensuplarıyla ‘Ordu İli İşbirliği ve İstişare Toplantısı’nda bir araya geldi.

Altınordu ilçesindeki bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Genel Müdür Karaca, ülkemizde yazılı basının dijitalleşmeye doğru gittiğini kaydederek, “Yeni dönemde ne gibi riskler var, buna mükabil ne gibi fırsatlar var, bu fırsatlarımızı nasıl değerlendirebiliriz, riskleri nasıl minimilize edebiliriz, bunları konuşuyor, bunları tartışıyor olacağız. Dolayısıyla ortak bir hedefimiz, ortak bir çabamız söz konusu.

Bir dijitalleşmeden söz ediyoruz. Bu eminim ki her birimiz için bir anlam ifade ediyor ama bu anlamın çapı, yönü vesairesi tartışılabilir. Arkadaşlarımız fotoğrafını tek bir akıllı telefon üzerinden çektikleri gibi, haberlerini yazıp edit edip gazetemizde basılacak şekle size anında gönderme imkanına sahip. Bu da dijitalleşme için anlam ifade ediyor. Biz Basın İlan Kurumu olarak meseleye biraz daha makro ölçekte tepeden bakmak durumundayız. Yani sadece Karadeniz'de veya Karadeniz'imizin Samsun, Ordu, Giresun'la müteşekkir gazetecileri değil de tüm ülke geneli. Her biri dijitalleşme anlamında ayrı bir değer ifade eden her şeyin toplamını düşünmeye çalışıyoruz. Buna bağlı olarak siz gazete işletmelerinin nihayetinde şimdiye kadar teknik anlamda analog diye tarif ettiğimiz gazetecilik faaliyetini, yani nihai ürün olarak matbaaya gönderip orada kağıt baskı ile piyasaya sürdüğünüz gazetelerinizin acaba yeni dönemde mahiyeti olmadı şekli değişecek mi, değişmeyecek mi? Bunları düşünerek dijitalleşmeden söz ediyoruz” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.