Gaziler, Koronavirüs nedeniyle Konya ve Afyon’a gitti

GÜNDEM 12.03.2020 - 17:19, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3341+ kez okundu.
 

Gaziler, Koronavirüs nedeniyle Konya ve Afyon’a gitti

Bulancak’tan Kıbrıs’a geziye giden Bulancak Gaziler Derneğinin gezisi koronavirüs sebebiyle değişikliğe uğradı.
Tur şirketinden yapılan açıklamada bazı internet ve sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımların yanlış olduğu ifade edildi. Harbi Tur Sorumlusu Orhan Başoğlu konu hakkında gazetemize yaptığı açıklamada, “9 Mart Pazartesi akşamı Bulancak’tan çıkış yaparak 10 Mart Salı sabahı Mersin Taşucu ilçesine vararak gün içerisinde gezi ve akşamüzeri gemi ile Kıbrıs’a hareket edecektik. O gün Sağlık Bakanlığından yapılan Koronavirüs açıklamasında Kıbrıs’ta virüs tespiti yapıldığı ve birçok önlemin alınmaya başladığının haberini aldık. Okulların tatil olduğunu ve birkaç tane otelinde dezenfekte edilmek üzere kapandığını öğrendik. Aldığımız bu bilgilere dayanarak sorumlu olduğumuz kafilenin sağlık durumu önemseyerek sayın Bulancak Kaymakamı Ali İkram Tuna ve Bulancak Sosyal Hizmetler Müdürü Selçuk Türkmen ile irtibata geçerek bu durumda Kıbrıs’a geçmemizin doğru olmadığını, oraya gitmemiz halinde daha kötü sonuçlar ile karşılaşacağımızdan dolayı Kıbrıs turunu iptal etme kararı üzerine sayın Kaymakamımız ve Müdürümüzden olumlu cevaplar aldık. Bu durumda Kıbrıs yolculuğu ve Otel rezervasyonlarını iptal ederek Gazilerimizi ve yakınlarını mağdur etmemek açısından rotamızı Konya Mevlana ve Afyon Giresun Şehitliği yapmak üzere yetkili merciden izin alarak yola koyulduk. Organize edilen tur kesinlikle Kıbrıs’a ayak basmamıştır. Kıbrıs’a geçtiler bugünde şurada gezecekler haberleri tamamen asılsız olduğunu bildirmek isterim” dedi. Başoğlu ayrıca yaptığı açıklamada “Mersin’de bir gece kaldıktan sonra ardından Konya Mevlana hazretlerini ziyaret ettik. 12 Mart Perşembe günüde Afyon Giresun Şehitliğine varmış bulunuyoruz. Burada gün içerisinde gezimizi tamamlayarak akşam saatlerinde Bulancak’a doğru yola çıkacağız” diye konuştu.
Bulancak’tan Kıbrıs’a geziye giden Bulancak Gaziler Derneğinin gezisi koronavirüs sebebiyle değişikliğe uğradı.

Tur şirketinden yapılan açıklamada bazı internet ve sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımların yanlış olduğu ifade edildi.

Harbi Tur Sorumlusu Orhan Başoğlu konu hakkında gazetemize yaptığı açıklamada, “9 Mart Pazartesi akşamı Bulancak’tan çıkış yaparak 10 Mart Salı sabahı Mersin Taşucu ilçesine vararak gün içerisinde gezi ve akşamüzeri gemi ile Kıbrıs’a hareket edecektik. O gün Sağlık Bakanlığından yapılan Koronavirüs açıklamasında Kıbrıs’ta virüs tespiti yapıldığı ve birçok önlemin alınmaya başladığının haberini aldık. Okulların tatil olduğunu ve birkaç tane otelinde dezenfekte edilmek üzere kapandığını öğrendik. Aldığımız bu bilgilere dayanarak sorumlu olduğumuz kafilenin sağlık durumu önemseyerek sayın Bulancak Kaymakamı Ali İkram Tuna ve Bulancak Sosyal Hizmetler Müdürü Selçuk Türkmen ile irtibata geçerek bu durumda Kıbrıs’a geçmemizin doğru olmadığını, oraya gitmemiz halinde daha kötü sonuçlar ile karşılaşacağımızdan dolayı Kıbrıs turunu iptal etme kararı üzerine sayın Kaymakamımız ve Müdürümüzden olumlu cevaplar aldık. Bu durumda Kıbrıs yolculuğu ve Otel rezervasyonlarını iptal ederek Gazilerimizi ve yakınlarını mağdur etmemek açısından rotamızı Konya Mevlana ve Afyon Giresun Şehitliği yapmak üzere yetkili merciden izin alarak yola koyulduk. Organize edilen tur kesinlikle Kıbrıs’a ayak basmamıştır. Kıbrıs’a geçtiler bugünde şurada gezecekler haberleri tamamen asılsız olduğunu bildirmek isterim” dedi.

Başoğlu ayrıca yaptığı açıklamada “Mersin’de bir gece kaldıktan sonra ardından Konya Mevlana hazretlerini ziyaret ettik. 12 Mart Perşembe günüde Afyon Giresun Şehitliğine varmış bulunuyoruz. Burada gün içerisinde gezimizi tamamlayarak akşam saatlerinde Bulancak’a doğru yola çıkacağız” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.