GEÇMİŞİN İZİNDEN HATIRALAR

SPOR 30.04.2020 - 16:09, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3607+ kez okundu.
 

GEÇMİŞİN İZİNDEN HATIRALAR

Bulancak’ta spordaki en büyük başarı tartışılmaz bir şekilde Bulancak Atatürk Ortaokulunun Türkiye Ortaokullar Voleybol Şampiyonluğunda alınan kızlarda Türkiye İkinciliği ilk sıradaki yerini hala korumaktadır.
Özellikle okul sporlarında 3 büyük şehrin(İstanbul, Ankara, İzmir) egemenliğini şimdi bile devam ettirdiğini hesaba katarsak bu Türkiye İkinciliğinin kıymetini kimse yadsıyamaz. 3 büyük şehrin okul sporlarının haricinde de bütün spor dallarındaki egemenliği arada sırada kırılsa da, her türlü desteği her zaman aldığı içinde; bir il takımının yapamadığını yapan Bulancak Atatürk Ortaokulunun 1984-85 senesindeki başarısı unutulmazdır. 1985 senesi Mayıs ayındaki final maçı Samsunda Yaşar Doğu Spor salonunda yapılmış ve İstanbul Notre Dame Sion Lisesi Ortaokul Kısmı(Aynı zamanda İstanbul birincisi olan okul) takımına mağlup olarak ilçeye 2. olarak dönmüştük. Bu Bulancak’ın ilçe tarihindeki en büyük spor başarısı olarak hep hatırlanacak. Bugün Geçmişin İzinden Hatıralarda, bu başarının sahibi olanları genç nesle tanıtmak ve bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Bu resimler ilk kez bir yerel gazetede yayınlanmış olacak.(O senelerde gazetelerin baskı tekniği şimdiki gibi olmadığından bu resimler bu gün yayınlanıyor.) Takım resmini o gün takımda oyuncu olan Fatma Peker Canikli’den aldık. BAOO takımı kız voleybol takımı oyuncuları: Ayaktakiler soldan sağa doğru okulun beden eğitimi öğretmeni Osman Ertul(Bu başarıdaki emeği unutulmaz.), Tezel Gündoğdu, Gülgün Konya, Fatma Peker Canikli, Alt Sıra Huri Ulutaş, Leyla Kılıç, Handan Altundağ, Özlem Apaydın. Diğer resim ise Ahmet Dervioğlu’nun albümünden paylaşılmıştır. İkinci olan BAOO takımını o günkü Giresun valisi Behçet Güler tarafından makamında kabul edilerek hediye takdim etmiştir.            
Bulancak’ta spordaki en büyük başarı tartışılmaz bir şekilde Bulancak Atatürk Ortaokulunun Türkiye Ortaokullar Voleybol Şampiyonluğunda alınan kızlarda Türkiye İkinciliği ilk sıradaki yerini hala korumaktadır.

Özellikle okul sporlarında 3 büyük şehrin(İstanbul, Ankara, İzmir) egemenliğini şimdi bile devam ettirdiğini hesaba katarsak bu Türkiye İkinciliğinin kıymetini kimse yadsıyamaz. 3 büyük şehrin okul sporlarının haricinde de bütün spor dallarındaki egemenliği arada sırada kırılsa da, her türlü desteği her zaman aldığı içinde; bir il takımının yapamadığını yapan Bulancak Atatürk Ortaokulunun 1984-85 senesindeki başarısı unutulmazdır. 1985 senesi Mayıs ayındaki final maçı Samsunda Yaşar Doğu Spor salonunda yapılmış ve İstanbul Notre Dame Sion Lisesi Ortaokul Kısmı(Aynı zamanda İstanbul birincisi olan okul) takımına mağlup olarak ilçeye 2. olarak dönmüştük. Bu Bulancak’ın ilçe tarihindeki en büyük spor başarısı olarak hep hatırlanacak. Bugün Geçmişin İzinden Hatıralarda, bu başarının sahibi olanları genç nesle tanıtmak ve bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Bu resimler ilk kez bir yerel gazetede yayınlanmış olacak.(O senelerde gazetelerin baskı tekniği şimdiki gibi olmadığından bu resimler bu gün yayınlanıyor.) Takım resmini o gün takımda oyuncu olan Fatma Peker Canikli’den aldık. BAOO takımı kız voleybol takımı oyuncuları:

Ayaktakiler soldan sağa doğru okulun beden eğitimi öğretmeni Osman Ertul(Bu başarıdaki emeği unutulmaz.), Tezel Gündoğdu, Gülgün Konya, Fatma Peker Canikli, Alt Sıra Huri Ulutaş, Leyla Kılıç, Handan Altundağ, Özlem Apaydın. Diğer resim ise Ahmet Dervioğlu’nun albümünden paylaşılmıştır. İkinci olan BAOO takımını o günkü Giresun valisi Behçet Güler tarafından makamında kabul edilerek hediye takdim etmiştir.          

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.