Genç girişimciden mükemmel bir hamle

GÜNDEM 07.01.2019 - 17:55, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 4399+ kez okundu.
 

Genç girişimciden mükemmel bir hamle

Kırklareli Üniversitesinden İnşaat Teknikeri olarak mezun olan Ömür Mutlu Midillioğlu(24) babası Kazım Midillioğlu ve annesi Nurhayat Midillioğlu ile birlikte Bulancak Duttepe Köyünde kurdukları işletmede İstiridye mantarı üreterek satışını gerçekleştiriyorlar.
İstiridye mantarı üretimine 4 ay önce başlayan yaptığı araştırmalar sonrası başlayan genç girişimci Midillioğlu, internetteki araştırmaları sonucunda mantar üretimine karar verip, planlarını bu yönde yaptığını söyledi. Bulancak Duttepe köyünde 1500 metrekarelik bir iş yerinin inşaatını tamamlayıp mantar üretimi yapmak için hazırlıklara başladıklarını ifade eden Midillioğlu, “DOKAP destekli projemize 25 bin TL’lik yatırım yaparak, dört ay önce başladık. Mantar üretimimizde ilk mahsulümüzü aldık. Ürettiğimiz 1500 kilogram mantarı Giresun, Ordu, Piraziz, Samsun, Ünye’de pazarladık. Pazar payının yüksek olması nedeniyle üretimimizi 2 kat artırmayı hedefliyoruz. Satışlarımızda ilk başta tereddütlerimiz vardı. Ancak, korktuğum olmadı. Mantarın piyasası açık. DOKAP yetkilileri teknik konularda destek oluyor. Bundan sonraki iş yeri genişletme çalışmalarımızda da destek olacaklarını belirttiler” dedi. İstiridye mantarının et kadar proteinli olduğuna dikkat çeken Ömür Mutlu Midillioğlu, “Kolesterolü düşürür. Kalp hastalıklarına iyi gelir. Antioksidandır. B vitamini ve demir bakımından zengindir. İlaç gibidir, kansere iyi gelir. Hatta Japonya’da kanser ilacı olarak kullanıyorlar. Zaten ilaç sektöründe kullanılıyor. Ürettiğimiz mantarlar, kilosu 10 liradan piyasada pazarlıyoruz” diye konuştu.
Kırklareli Üniversitesinden İnşaat Teknikeri olarak mezun olan Ömür Mutlu Midillioğlu(24) babası Kazım Midillioğlu ve annesi Nurhayat Midillioğlu ile birlikte Bulancak Duttepe Köyünde kurdukları işletmede İstiridye mantarı üreterek satışını gerçekleştiriyorlar.

İstiridye mantarı üretimine 4 ay önce başlayan yaptığı araştırmalar sonrası başlayan genç girişimci Midillioğlu, internetteki araştırmaları sonucunda mantar üretimine karar verip, planlarını bu yönde yaptığını söyledi.

Bulancak Duttepe köyünde 1500 metrekarelik bir iş yerinin inşaatını tamamlayıp mantar üretimi yapmak için hazırlıklara başladıklarını ifade eden Midillioğlu, “DOKAP destekli projemize 25 bin TL’lik yatırım yaparak, dört ay önce başladık. Mantar üretimimizde ilk mahsulümüzü aldık. Ürettiğimiz 1500 kilogram mantarı Giresun, Ordu, Piraziz, Samsun, Ünye’de pazarladık. Pazar payının yüksek olması nedeniyle üretimimizi 2 kat artırmayı hedefliyoruz. Satışlarımızda ilk başta tereddütlerimiz vardı. Ancak, korktuğum olmadı. Mantarın piyasası açık. DOKAP yetkilileri teknik konularda destek oluyor. Bundan sonraki iş yeri genişletme çalışmalarımızda da destek olacaklarını belirttiler” dedi.

İstiridye mantarının et kadar proteinli olduğuna dikkat çeken Ömür Mutlu Midillioğlu, “Kolesterolü düşürür. Kalp hastalıklarına iyi gelir. Antioksidandır. B vitamini ve demir bakımından zengindir. İlaç gibidir, kansere iyi gelir. Hatta Japonya’da kanser ilacı olarak kullanıyorlar. Zaten ilaç sektöründe kullanılıyor. Ürettiğimiz mantarlar, kilosu 10 liradan piyasada pazarlıyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.