'Gençlere siyasette alan açılacak'

SİYASET 27.03.2017 - 17:16, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3517+ kez okundu.
 

'Gençlere siyasette alan açılacak'

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk,...
...16 Nisan’da yapılacak referandum çerçevesinde il genelindeki çalışmalarına devam ediyor. Milletvekili Öztürk, bu kapsamda Giresunlu gençlerle bir araya geldi. İlk olarak, AK Parti Giresun İl Gençlik Kolları tarafından açılan AK Kafe'de gençlerle kahvaltı programında bir araya gelen Milletvekili Öztürk, daha sonrasında ise GRÜ Öğrenci Konseyi tarafından düzenlenen ‘Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ konulu konferansta üniversiteli gençlerle buluştu. Öztürk, öğrenci evi ziyaretinde de bulunarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlattı, öğrencilerin yeni anayasa ile ilgili sorularını yanıtladı.Biz gençlerimize güveniyoruz diye konuşan AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, "Gençlerimiz geleceğimiz. Gençlerimizin siyasette daha fazla görev almasını, daha fazla sorumluluk üstlenmesini istiyoruz. Siyasetin gençleşmesini, eğitimli, donanımlı gençlerimizin ülke meselelerinde söz sahibi olmasını hedefliyoruz. Seçilme yaşını 30’dan 25’e indirerek ilk adımı atmıştık. Şimdi seçme ve seçilme yaşını eşitliyor, 18 yapıyoruz. 18-24 yaş arasındaki gençlerimiz, siyasette görev alabilecek, söz sahibi olabilecek. Biz gençlerimize güveniyoruz. Çünkü biliyoruz ki, Cumhuriyetimizin geleceği gençlerimize emanet" diye konuştu.Seçilme yaşının 18’e indirilmesiyle gençlere siyasette alan açılacağına vurgu yapan Öztürk, "Seçme ehliyetine sahip olan seçilme ehliyetine de sahip olacak. Gençlerin bakış açısı daha fazla siyasete yansıyacak. Siyasete hareket gelecek. Gençler erken yaşlarda siyasi tecrübe sahibi olacak. Gençlerimize güveniyoruz, bu güvenimizi ifade ediyoruz" dedi.  
AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk,...
...16 Nisan’da yapılacak referandum çerçevesinde il genelindeki çalışmalarına devam ediyor. Milletvekili Öztürk, bu kapsamda Giresunlu gençlerle bir araya geldi. İlk olarak, AK Parti Giresun İl Gençlik Kolları tarafından açılan AK Kafe'de gençlerle kahvaltı programında bir araya gelen Milletvekili Öztürk, daha sonrasında ise GRÜ Öğrenci Konseyi tarafından düzenlenen ‘Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ konulu konferansta üniversiteli gençlerle buluştu. Öztürk, öğrenci evi ziyaretinde de bulunarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlattı, öğrencilerin yeni anayasa ile ilgili sorularını yanıtladı.
Biz gençlerimize güveniyoruz diye konuşan AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, "Gençlerimiz geleceğimiz. Gençlerimizin siyasette daha fazla görev almasını, daha fazla sorumluluk üstlenmesini istiyoruz. Siyasetin gençleşmesini, eğitimli, donanımlı gençlerimizin ülke meselelerinde söz sahibi olmasını hedefliyoruz. Seçilme yaşını 30’dan 25’e indirerek ilk adımı atmıştık. Şimdi seçme ve seçilme yaşını eşitliyor, 18 yapıyoruz. 18-24 yaş arasındaki gençlerimiz, siyasette görev alabilecek, söz sahibi olabilecek. Biz gençlerimize güveniyoruz. Çünkü biliyoruz ki, Cumhuriyetimizin geleceği gençlerimize emanet" diye konuştu.
Seçilme yaşının 18’e indirilmesiyle gençlere siyasette alan açılacağına vurgu yapan Öztürk, "Seçme ehliyetine sahip olan seçilme ehliyetine de sahip olacak. Gençlerin bakış açısı daha fazla siyasete yansıyacak. Siyasete hareket gelecek. Gençler erken yaşlarda siyasi tecrübe sahibi olacak. Gençlerimize güveniyoruz, bu güvenimizi ifade ediyoruz" dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.