Giresun’a İstiklal Madalyası verilmeli

GÜNDEM 02.04.2018 - 17:34, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3157+ kez okundu.
 

Giresun’a İstiklal Madalyası verilmeli

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu,
Kurtuluş Savaşı Kahramanı, Giresun Gönüllü Alay Komutanı Milis Yarbay Osman Ağa’nın, ebediyete intikal edişinin 95’inci yıldönümünde, "O milli bir kahramandır. O ve Giresunluların ataları bu ülkenin kurtuluş ve kuruluşunun en önemli unsurudur. Bu gerçeği herkes kabul etmelidir" dedi. Giresun’a İstiklal Madalyası verilmesi için TBMM’yi göreve çağıran Bektaşoğlu, "Osman Ağa’nın komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir milletvekili olarak,  O’nun ilk muhafız alay komutanlığını yaptığı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görev yapmaktan ve O’nun ili Giresun’u temsil etmekten büyük onur duyuyorum" ifadesini kullandı. Milletvekili Bektaşoğlu, "Osman Ağa bütün yaşamını Cumhuriyete, laik, demokratik cumhuriyetin varlığını korumaya ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve devrimlerine adamış, bütün emirlerini ve verdiği görevleri eksiksiz yerine getirmiş, gösterdiği sayısız başarılarla da adını Türk tarihine yazdırmıştır. Onlara ve 42. ve 47. Gönüllü Alay askerlerine karşı vefa borcumuzu ödememiz için bir kere daha Giresun’a İstiklal Madalyası verilmesi talebimi tekrarlıyor, TBMM’yi bu kutsal görevi yerine getirmeye çağırıyorum" diye konuştu.
CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu,

Kurtuluş Savaşı Kahramanı, Giresun Gönüllü Alay Komutanı Milis Yarbay Osman Ağa’nın, ebediyete intikal edişinin 95’inci yıldönümünde, "O milli bir kahramandır. O ve Giresunluların ataları bu ülkenin kurtuluş ve kuruluşunun en önemli unsurudur. Bu gerçeği herkes kabul etmelidir" dedi.

Giresun’a İstiklal Madalyası verilmesi için TBMM’yi göreve çağıran Bektaşoğlu, "Osman Ağa’nın komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir milletvekili olarak,  O’nun ilk muhafız alay komutanlığını yaptığı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görev yapmaktan ve O’nun ili Giresun’u temsil etmekten büyük onur duyuyorum" ifadesini kullandı.

Milletvekili Bektaşoğlu, "Osman Ağa bütün yaşamını Cumhuriyete, laik, demokratik cumhuriyetin varlığını korumaya ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve devrimlerine adamış, bütün emirlerini ve verdiği görevleri eksiksiz yerine getirmiş, gösterdiği sayısız başarılarla da adını Türk tarihine yazdırmıştır. Onlara ve 42. ve 47. Gönüllü Alay askerlerine karşı vefa borcumuzu ödememiz için bir kere daha Giresun’a İstiklal Madalyası verilmesi talebimi tekrarlıyor, TBMM’yi bu kutsal görevi yerine getirmeye çağırıyorum" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.