GİRESUN ADASI, YÜZÜMÜZÜ KIZARTIYOR

GÜNDEM 30.09.2019 - 17:32, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3190+ kez okundu.
 

GİRESUN ADASI, YÜZÜMÜZÜ KIZARTIYOR

Hiçbir tarihi özelliğine sahip çıkamayan Giresun, turizm açısından çok önemli olan ve Karadeniz’in yaşanılabilir tek adası olan Giresun Adasına da sahip çıkamıyor.
Günün Yıldız Haberi Giresun merkezde Gedikkaya Mevkii karşısında kentin 1.6 kilometre açığında yer alan 40.000 m2 yüzölçümüne ve denizden 30 metre yüksekliğe sahip olan Giresun Adası görenleri şaşkına çeviriyor. Dışı seni içi beni yakar deyiminin karşılık bulduğu Giresun Adası, Karadeniz’de yaşanılabilen tek ada olma özelliğini taşırken, bakımsızlık ve ilgisizlikten dolayı köhne bir şekilde insanların karşısına çıkıyor. Doğu Karadeniz’de antik çağda ve ortaçağda yerleşime sahne olmuş tek ada olma özelliği taşıyan Giresun Adası aynı zamanda Giresun’un turizm potansiyeline de büyük bir ivme kazandıracakken tecrübesiz ve basiretsiz idareciler yüzünden ne yazık ki turizm artışı sağlanamıyor. Her ne kadar adaya turizm amaçlı tekne turu düzenlense de bile, adaya olan ilgisizlik gidenleri de şoka uğratıyor. Mülkiyeti Hazineye ait olan ve birçok açıdan sahiplenilmesi gereken evrensel bir değer olan Giresun Adası, yetkililerin dikkatsizliği ve ilgisizliği nedeni ile her geçen gün virane bir hal alıyor. Yetkililerin hamlesi ile Giresun Adası tarihi boyutu ile turistleri Giresun’a çekecekken ne yazık ki buraya gelen insanlar bir daha gelmek istemiyor. Yetkililerin adaya sahip çıkarak burayı gerçek manada bir turizm cenneti yapmasını umuyoruz.   Fotoğraflar : Saim Öksüz
Hiçbir tarihi özelliğine sahip çıkamayan Giresun, turizm açısından çok önemli olan ve Karadeniz’in yaşanılabilir tek adası olan Giresun Adasına da sahip çıkamıyor.

Günün Yıldız Haberi

Giresun merkezde Gedikkaya Mevkii karşısında kentin 1.6 kilometre açığında yer alan 40.000 m2 yüzölçümüne ve denizden 30 metre yüksekliğe sahip olan Giresun Adası görenleri şaşkına çeviriyor. Dışı seni içi beni yakar deyiminin karşılık bulduğu Giresun Adası, Karadeniz’de yaşanılabilen tek ada olma özelliğini taşırken, bakımsızlık ve ilgisizlikten dolayı köhne bir şekilde insanların karşısına çıkıyor.

Doğu Karadeniz’de antik çağda ve ortaçağda yerleşime sahne olmuş tek ada olma özelliği taşıyan Giresun Adası aynı zamanda Giresun’un turizm potansiyeline de büyük bir ivme kazandıracakken tecrübesiz ve basiretsiz idareciler yüzünden ne yazık ki turizm artışı sağlanamıyor.

Her ne kadar adaya turizm amaçlı tekne turu düzenlense de bile, adaya olan ilgisizlik gidenleri de şoka uğratıyor.

Mülkiyeti Hazineye ait olan ve birçok açıdan sahiplenilmesi gereken evrensel bir değer olan Giresun Adası, yetkililerin dikkatsizliği ve ilgisizliği nedeni ile her geçen gün virane bir hal alıyor.

Yetkililerin hamlesi ile Giresun Adası tarihi boyutu ile turistleri Giresun’a çekecekken ne yazık ki buraya gelen insanlar bir daha gelmek istemiyor.

Yetkililerin adaya sahip çıkarak burayı gerçek manada bir turizm cenneti yapmasını umuyoruz.

 

Fotoğraflar : Saim Öksüz

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.