Giresun Adası için ilk adım atıldı

GÜNDEM 08.01.2019 - 17:34, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2764+ kez okundu.
 

Giresun Adası için ilk adım atıldı

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları’nın talimatlarıyla, son yıllarda bölgemiz ve ilimiz için çok önemli bir destinasyon haline gelen Giresun Adası’nın UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne kaydı için ilk adım atıldı.
Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan ülkemizde, bu medeniyetlere ait birçok kültür varlığımız bulunmaktadır Ülkemiz; “2023 Turizm Vizyonu” çerçevesinde, turizm kaynaklarının ortaya çıkarılmasında önemli çabalar sarf etmekte  ve çok ciddi yatırımlar yapmaktadır. Giresun da ise; gerek ülkemizin, gerekse bulunduğumuz coğrafi bölgemizin, doğal ve kültürel varlıklarının zenginliği ve çeşitliliği konusunda potansiyeli olan önemli kentlerinden birisi olup, Giresun Adası da bu zenginliğin en önemli unsurlarındandır. Giresun merkez ilçe Gedikkaya mevkii karşısında, kıyıdan 1.6 km. açıkta, yaklaşık 40 dönümlük bir alanda bulunan Giresun Adası (eski adı ile Aretias, Khalkeritis), Doğu Karadeniz’de antik çağda ve ortaçağda yerleşime sahne olmuş tek adadır.  
Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları’nın talimatlarıyla, son yıllarda bölgemiz ve ilimiz için çok önemli bir destinasyon haline gelen Giresun Adası’nın UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne kaydı için ilk adım atıldı.

Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan ülkemizde, bu medeniyetlere ait birçok kültür varlığımız bulunmaktadır Ülkemiz; “2023 Turizm Vizyonu” çerçevesinde, turizm kaynaklarının ortaya çıkarılmasında önemli çabalar sarf etmekte  ve çok ciddi yatırımlar yapmaktadır.

Giresun da ise; gerek ülkemizin, gerekse bulunduğumuz coğrafi bölgemizin, doğal ve kültürel varlıklarının zenginliği ve çeşitliliği konusunda potansiyeli olan önemli kentlerinden birisi olup, Giresun Adası da bu zenginliğin en önemli unsurlarındandır.

Giresun merkez ilçe Gedikkaya mevkii karşısında, kıyıdan 1.6 km. açıkta, yaklaşık 40 dönümlük bir alanda bulunan Giresun Adası (eski adı ile Aretias, Khalkeritis), Doğu Karadeniz’de antik çağda ve ortaçağda yerleşime sahne olmuş tek adadır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.