Giresun Belediyesi festivale katıldı

GÜNDEM 07.10.2019 - 17:26, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2044+ kez okundu.
 

Giresun Belediyesi festivale katıldı

Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından organize edilen Etnospor Kültür Festivali, 3-6 Ekim tarihlerinde İstanbul'da düzenlendi.
Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen festivale, Giresun Belediye Konservatuvarı Halk Oyunları Topluluğu da katıldı. Bir milyon ziyaretçiyi ağırlayan festival, azim, kararlılık ve mücadelenin vurgulandığı ‘Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın’ sloganıyla yapıldı. Festivale geleneksel okçuluk, yağlı güreş, şalvar güreşi, kuşak güreşi, aba güreşi, mas güreşi, mangala, aşık atma, atlı cirit, kökbörü, atlı okçuluk ve pato olmak üzere 12 geleneksel spor dalında bine yakın sporcu katıldı. Festivale katılan Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan’a, Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun selamları iletilerek içerisinde fındık ve çeşitli fındık ürünlerinin bulunduğu çanta hediye edildi.    
Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından organize edilen Etnospor Kültür Festivali, 3-6 Ekim tarihlerinde İstanbul'da düzenlendi.

Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen festivale, Giresun Belediye Konservatuvarı Halk Oyunları Topluluğu da katıldı. Bir milyon ziyaretçiyi ağırlayan festival, azim, kararlılık ve mücadelenin vurgulandığı ‘Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın’ sloganıyla yapıldı.

Festivale geleneksel okçuluk, yağlı güreş, şalvar güreşi, kuşak güreşi, aba güreşi, mas güreşi, mangala, aşık atma, atlı cirit, kökbörü, atlı okçuluk ve pato olmak üzere 12 geleneksel spor dalında bine yakın sporcu katıldı.

Festivale katılan Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan’a, Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun selamları iletilerek içerisinde fındık ve çeşitli fındık ürünlerinin bulunduğu çanta hediye edildi.  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.