Giresun Belediyesi’nden örnek davranış

GÜNDEM 18.03.2020 - 17:11, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2977+ kez okundu.
 

Giresun Belediyesi’nden örnek davranış

Giresun Belediyesi, koronavirüsle mücadele kapsamında belediyeye ait işyerlerinde kiracısı olan esnaflardan ödeme güçlüğü çekenlerin kiralarının 3 ay boyunca (daha sonra tahsil edilmek üzere) ertelendiğini bildirdi.
Yapılan açıklamada, kiracı esnafın talep etmesi halinde 3 ay boyunca kira ödemesinin öteleneceği açıklandı. Diğer yandan, su borcu bulunan ancak ödeme güçlüğü çeken abonelerin de 3 ay boyunca sularının kesilmeyeceği duyuruldu. İki konu hakkında açıklamada bulunan Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu:  “ Ülkemizi etkisi altında alan koranavirüsle mücadele kapsamında okulların kapatılması, işyerlerinin belli kısıtlamalarla çalışıyor olmasının, alışverişlerin oldukça azalmasının esnaflarımızı ekonomik olarak sıkıntıya soktuğunu biliyoruz. Belediye olarak bu anlamda kiracılarımızın bir nebzede olsa rahatlaması amacıyla bir karar aldık. Buna göre, ihale ile kiraya verdiğimiz işyerlerimizdeki esnaflarımızdan tahsil edeceğimiz kira bedellerinin 3 ay süreyle ötelenmesine karar verdik.  Kira ödemesi güçlüğü çeken kiracı esnaflarımızın talep etmeleri halinde 3 ay süreyle kiralarını erteleyeceğiz. İnsan sağlığının çok daha önemli olduğu, adeta hayatın her yönden zorlaştığı bugünlerde esnaflarımıza yardımcı olmak gerekir diye düşündük Yine, hijyenin ön planda olduğu bu olağanüstü günlerimizde ödeme güçlüğü çeken vatandaşlarımızın sularının kesilmesi doğru olmazdı. Bu yüzden 3 ay süresince suları borcundan dolayı kesilme aşamasına gelmiş veya gelecek olan abonelerimize su kesintisi uygulanmayacaktır.” dedi.
Giresun Belediyesi, koronavirüsle mücadele kapsamında belediyeye ait işyerlerinde kiracısı olan esnaflardan ödeme güçlüğü çekenlerin kiralarının 3 ay boyunca (daha sonra tahsil edilmek üzere) ertelendiğini bildirdi.

Yapılan açıklamada, kiracı esnafın talep etmesi halinde 3 ay boyunca kira ödemesinin öteleneceği açıklandı.

Diğer yandan, su borcu bulunan ancak ödeme güçlüğü çeken abonelerin de 3 ay boyunca sularının kesilmeyeceği duyuruldu.

İki konu hakkında açıklamada bulunan Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu:  “ Ülkemizi etkisi altında alan koranavirüsle mücadele kapsamında okulların kapatılması, işyerlerinin belli kısıtlamalarla çalışıyor olmasının, alışverişlerin oldukça azalmasının esnaflarımızı ekonomik olarak sıkıntıya soktuğunu biliyoruz. Belediye olarak bu anlamda kiracılarımızın bir nebzede olsa rahatlaması amacıyla bir karar aldık.

Buna göre, ihale ile kiraya verdiğimiz işyerlerimizdeki esnaflarımızdan tahsil edeceğimiz kira bedellerinin 3 ay süreyle ötelenmesine karar verdik.  Kira ödemesi güçlüğü çeken kiracı esnaflarımızın talep etmeleri halinde 3 ay süreyle kiralarını erteleyeceğiz. İnsan sağlığının çok daha önemli olduğu, adeta hayatın her yönden zorlaştığı bugünlerde esnaflarımıza yardımcı olmak gerekir diye düşündük

Yine, hijyenin ön planda olduğu bu olağanüstü günlerimizde ödeme güçlüğü çeken vatandaşlarımızın sularının kesilmesi doğru olmazdı. Bu yüzden 3 ay süresince suları borcundan dolayı kesilme aşamasına gelmiş veya gelecek olan abonelerimize su kesintisi uygulanmayacaktır.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.