‘Giresun Belediyesi sorumluluğunu yerine getirmedi’

SİYASET 08.03.2019 - 17:48, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3296+ kez okundu.
 

‘Giresun Belediyesi sorumluluğunu yerine getirmedi’

AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, son günlerde kamuoyunda tartışılan Giresun Atıksu Projesiyle ilgili bir açıklama yaptı.
Söz konusu projenin Avrupa Birliği’ne aday ülkelere tahsis edilen mali yardım bütçesiyle yapılacağını ifade ederek, projesinin hayata geçirilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığının koordinatörlüğünde çalışmalar yürütüldüğünü ifade eden Milletvekili Öztürk; “Bilindiği üzere Türkiye Avrupa Birliği’ne aday bir ülkedir ve Avrupa Birliğinin aday ülkelere tahsis etmiş olduğu Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) hibelerinden yararlanmaktadır. Bu hibelerle gerçekleştirilen ve gerçekleştirilecek olan çevre altyapı yatırımları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sorumluluğunda yürütülmektedir. Bu kapsamda 2014-2020 programlama döneminde yer alan ve proje hazırlık süreci 2012 yılında başlayan yaklaşık 26 milyon Avro bütçeli Giresun Atıksu Projesi de 2019 İhale Planında yer almaktadır. Bu sene bakanlıkça harcanmaya bağlanması gereken 32 milyon Avro AB hibesinin yaklaşık 2 milyon Avro’su bu projenin sözleşmeye bağlanmasına endekslidir”. Projenin hayata geçirilebilmesi için Giresun Belediyesi’nin Karadeniz Sahil Yolu geçiş iznini alması gerektiğini ifade eden AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk; “Ancak projenin gerçekleşebilmesi için alınması gereken Karadeniz Sahil Yolu geçiş izni, Giresun Belediyesi tarafından aylardır maalesef sürüncemede bırakılmış, sonuçlandırılamamıştır. AB ihale süreçlerinin uzunluğu dikkate alındığında; söz konusu izin işlemi en geç mart ayı başında sonuçlandırılamadığı takdirde projenin bu yıl içerisinde sözleşmeye bağlanma ihtimali kalmayacak ve dolayısıyla hibe kaybı kaçınılmaz hale gelecekti. Söz konusu izin işlemi, AB projelerindeki sorumluluk paylaşımı gereği Giresun Belediyesi’nin sorumluluğundadır. Giresun Belediyesinin sorumluluğunu yerine getirmemesi üzerine, AB hibe yatırımlarını yakinen takip eden Cumhurbaşkanlığı FRIT/IPA Ofisi tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığına konuya müdahale ederek ivedi olarak çözme talimatı verilmiş ve muhtemel bir hibe kaybının önüne geçilmeye çalışılmaktadır. Giresun Atıksu Projesinin hayata geçirilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinatörlüğünde çalışmalar yürütülmektedir. Dileriz Giresun Belediye’sinin ihmali Giresun için telafisi zor kayıplara neden olmaz.”
AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, son günlerde kamuoyunda tartışılan Giresun Atıksu Projesiyle ilgili bir açıklama yaptı.

Söz konusu projenin Avrupa Birliği’ne aday ülkelere tahsis edilen mali yardım bütçesiyle yapılacağını ifade ederek, projesinin hayata geçirilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığının koordinatörlüğünde çalışmalar yürütüldüğünü ifade eden Milletvekili Öztürk; “Bilindiği üzere Türkiye Avrupa Birliği’ne aday bir ülkedir ve Avrupa Birliğinin aday ülkelere tahsis etmiş olduğu Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) hibelerinden yararlanmaktadır. Bu hibelerle gerçekleştirilen ve gerçekleştirilecek olan çevre altyapı yatırımları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sorumluluğunda yürütülmektedir. Bu kapsamda 2014-2020 programlama döneminde yer alan ve proje hazırlık süreci 2012 yılında başlayan yaklaşık 26 milyon Avro bütçeli Giresun Atıksu Projesi de 2019 İhale Planında yer almaktadır. Bu sene bakanlıkça harcanmaya bağlanması gereken 32 milyon Avro AB hibesinin yaklaşık 2 milyon Avro’su bu projenin sözleşmeye bağlanmasına endekslidir”.

Projenin hayata geçirilebilmesi için Giresun Belediyesi’nin Karadeniz Sahil Yolu geçiş iznini alması gerektiğini ifade eden AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk; “Ancak projenin gerçekleşebilmesi için alınması gereken Karadeniz Sahil Yolu geçiş izni, Giresun Belediyesi tarafından aylardır maalesef sürüncemede bırakılmış, sonuçlandırılamamıştır. AB ihale süreçlerinin uzunluğu dikkate alındığında; söz konusu izin işlemi en geç mart ayı başında sonuçlandırılamadığı takdirde projenin bu yıl içerisinde sözleşmeye bağlanma ihtimali kalmayacak ve dolayısıyla hibe kaybı kaçınılmaz hale gelecekti. Söz konusu izin işlemi, AB projelerindeki sorumluluk paylaşımı gereği Giresun Belediyesi’nin sorumluluğundadır. Giresun Belediyesinin sorumluluğunu yerine getirmemesi üzerine, AB hibe yatırımlarını yakinen takip eden Cumhurbaşkanlığı FRIT/IPA Ofisi tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığına konuya müdahale ederek ivedi olarak çözme talimatı verilmiş ve muhtemel bir hibe kaybının önüne geçilmeye çalışılmaktadır. Giresun Atıksu Projesinin hayata geçirilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinatörlüğünde çalışmalar yürütülmektedir. Dileriz Giresun Belediye’sinin ihmali Giresun için telafisi zor kayıplara neden olmaz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.