Giresun-Bulancak’taki yangınlar söndürüldü

GÜNDEM 25.12.2019 - 17:40, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3062+ kez okundu.
 

Giresun-Bulancak’taki yangınlar söndürüldü

Karadeniz bölgesindeki birkaç gündür Giresun-Ordu-Trabzon-Artvin’de devam eden orman yangınlarının büyük bir bölümü yapılan müdahaleler ile kontrol altına alındı.
İlk olarak Giresun ve ilçelerinde çıkan küçük çaplı orman yangınları daha sonra Karadeniz bölgesindeki çok sayıda yerde peşpeşe çıkmıştı. Salı ve Çarşamba günü Giresun ve Ordu’daki yangınlarının büyük bir kısmı orman işletme yangın söndürme ve itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarına başlanmıştı. Giresun’da dün itibariyle küçük çaplı olan yangınların dışında büyük bir kısmı söndürülen yangınlarda can kaybı ve hayvan kaybı da olmadı. İlk gün Bulancak’ta 4 ayrı yerde çıkan orman yangınları da Salı günü öğleden sonra tamamen kontrol edilerek soğutma işlemi yapılmıştı. Giresun’da ve Bulancak’taki 100 hektara yakın alandaki çıkan yangınların kontrol edildiği ve herhangi bir sıkıntının şimdilik kalmadığı belirtildi. Konu ile ilgili olarak yapılan uyarılara dikkat edilmesi ve vatandaşlarımızın anız, bahçe temizliği, çalı çırpıları yakmamaları da istenerek, bu sıcak havalarda orman ve bahçelerde yakınla ateşlerin çok hızlı bir şekilde yangınlara sebep olduğu belirtilerek dikkatli olunması gerektiği ifade edildi.       
Karadeniz bölgesindeki birkaç gündür Giresun-Ordu-Trabzon-Artvin’de devam eden orman yangınlarının büyük bir bölümü yapılan müdahaleler ile kontrol altına alındı.

İlk olarak Giresun ve ilçelerinde çıkan küçük çaplı orman yangınları daha sonra Karadeniz bölgesindeki çok sayıda yerde peşpeşe çıkmıştı. Salı ve Çarşamba günü Giresun ve Ordu’daki yangınlarının büyük bir kısmı orman işletme yangın söndürme ve itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarına başlanmıştı. Giresun’da dün itibariyle küçük çaplı olan yangınların dışında büyük bir kısmı söndürülen yangınlarda can kaybı ve hayvan kaybı da olmadı. İlk gün Bulancak’ta 4 ayrı yerde çıkan orman yangınları da Salı günü öğleden sonra tamamen kontrol edilerek soğutma işlemi yapılmıştı. Giresun’da ve Bulancak’taki 100 hektara yakın alandaki çıkan yangınların kontrol edildiği ve herhangi bir sıkıntının şimdilik kalmadığı belirtildi.

Konu ile ilgili olarak yapılan uyarılara dikkat edilmesi ve vatandaşlarımızın anız, bahçe temizliği, çalı çırpıları yakmamaları da istenerek, bu sıcak havalarda orman ve bahçelerde yakınla ateşlerin çok hızlı bir şekilde yangınlara sebep olduğu belirtilerek dikkatli olunması gerektiği ifade edildi.       

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.