GİRESUN’DA 714 AİLE DAHA EV SAHİBİ OLACAK

SİYASET 03.10.2019 - 17:17, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3095+ kez okundu.
 

GİRESUN’DA 714 AİLE DAHA EV SAHİBİ OLACAK

AK Parti Giresun Milletvekili Av. Kadir Aydın, TBMM’nin 27. Dönem 3. Yasama yılının açılışının ardından görevine hızlı bir şekilde başlayarak çalışmalarını arttırdı.
Milletvekili Aydın, yaptığı açıklamada, "Hafta içi Giresun Belediye Başkanımız sayın Aytekin Şenlikoğlu ile birlikte Giresun sahil şeridi ve Giresun’da yaşanan trafik keşmekeşinin çözümü için Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Dr. Yalçın Eyigün’ü ve Karayolları Genel Müdürlüğü Etüt, Proje ve Çevre Daire Başkanı Zühtü Düzen ile görüşmeler yaparak, projelerin hızlandırılması için gereken çalışmaların yapılmasını gerektiğini ifade ettik. Sonrasında ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığında Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü ve Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmelerde gerek Aksu sahasındaki çöp alanının dolgusu ile birlikte rehabilite edilerek düzenlenmesi ve dolgu alanlarının oluşturulması gerekse Teyyaredüzü'nde planlanan dolgu sahası ile ilgili dolgu imar planlarının tamamlanması hakkında görüşmelerde bulunduk. DSİ Genel Müdür Yardımcısı sayın Kaya Yıldız ile de Giresun İçme Suyu Projesi ile ilgili etüt ve incelemelerde bulunarak, sürecin hızlandırılması ile ilgili çalışmalar yaptık" dedi. Yaptıkları görüşmelerin ardından Perşembe günü de ihtiyaç sahibi ailelerin kullanımına sunulmak üzere yapılacak olan TOKİ evleri ile ilgili Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut ile makamında bir araya geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca (TOKİ) dar ve orta gelirli vatandaşlar için talep edilen toplamda 714 konutun yılbaşında ihalesinin yapılacağının müjdesini veren Milletvekili Aydın, “TOKİ Başkanımız sayın Ömer Bulut ile yaptığımız görüşmeler sonrası Giresun merkezde 310 konut, Tirebolu ilçemizde 272 konut ve Güce ilçemizde 132 konutun ihalesinin yılbaşına kadar tamamlanması için gereken fizibilite çalışmasını yaptık. İnşallah bu konutların ihalesi yılbaşına kadar tamamlanmış olacak. Bu vesileyle Giresun genelinde 714 ailemiz ev sahibi olacak. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 31 Mart yerel seçimleri öncesinde tüm Türkiye'de başlattığı 50 bin sosyal konut projesi kapsamında TOKİ tarafından üstlenilen bu konut ihaleleri ile tüm Türkiye’de olduğu gibi Giresun ilimizde de alt gelir grubunda yer alan vatandaşlarımızın tamamını ev sahibi yapmayı hedefliyoruz. Cumhurbaşkanımızın ‘Evi olmayan alt gelir grubu vatandaşım kalmayana kadar bu projeleri yapacaksınız’ talimatlarına Giresun’da da devam ediyoruz” diye konuştu.
AK Parti Giresun Milletvekili Av. Kadir Aydın, TBMM’nin 27. Dönem 3. Yasama yılının açılışının ardından görevine hızlı bir şekilde başlayarak çalışmalarını arttırdı.

Milletvekili Aydın, yaptığı açıklamada, "Hafta içi Giresun Belediye Başkanımız sayın Aytekin Şenlikoğlu ile birlikte Giresun sahil şeridi ve Giresun’da yaşanan trafik keşmekeşinin çözümü için Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Dr. Yalçın Eyigün’ü ve Karayolları Genel Müdürlüğü Etüt, Proje ve Çevre Daire Başkanı Zühtü Düzen ile görüşmeler yaparak, projelerin hızlandırılması için gereken çalışmaların yapılmasını gerektiğini ifade ettik. Sonrasında ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığında

Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü ve Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmelerde gerek Aksu sahasındaki çöp alanının dolgusu ile birlikte rehabilite edilerek düzenlenmesi ve dolgu alanlarının oluşturulması gerekse Teyyaredüzü'nde planlanan dolgu sahası ile ilgili dolgu imar planlarının tamamlanması hakkında görüşmelerde bulunduk.

DSİ Genel Müdür Yardımcısı sayın Kaya Yıldız ile de Giresun İçme Suyu Projesi ile ilgili etüt ve incelemelerde bulunarak, sürecin hızlandırılması ile ilgili çalışmalar yaptık" dedi.

Yaptıkları görüşmelerin ardından Perşembe günü de ihtiyaç sahibi ailelerin kullanımına sunulmak üzere yapılacak olan TOKİ evleri ile ilgili Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut ile makamında bir araya geldi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca (TOKİ) dar ve orta gelirli vatandaşlar için talep edilen toplamda 714 konutun yılbaşında ihalesinin yapılacağının müjdesini veren Milletvekili Aydın, “TOKİ Başkanımız sayın Ömer Bulut ile yaptığımız görüşmeler sonrası Giresun merkezde 310 konut, Tirebolu ilçemizde 272 konut ve Güce ilçemizde 132 konutun ihalesinin yılbaşına kadar tamamlanması için gereken fizibilite çalışmasını yaptık. İnşallah bu konutların ihalesi yılbaşına kadar tamamlanmış olacak. Bu vesileyle Giresun genelinde 714 ailemiz ev sahibi olacak. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 31 Mart yerel seçimleri öncesinde tüm Türkiye'de başlattığı 50 bin sosyal konut projesi kapsamında TOKİ tarafından üstlenilen bu konut ihaleleri ile tüm Türkiye’de olduğu gibi Giresun ilimizde de alt gelir grubunda yer alan vatandaşlarımızın tamamını ev sahibi yapmayı hedefliyoruz. Cumhurbaşkanımızın ‘Evi olmayan alt gelir grubu vatandaşım kalmayana kadar bu projeleri yapacaksınız’ talimatlarına Giresun’da da devam ediyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.