GİRESUN’DA FESTİVAL SONA ERDİ

GÜNDEM 25.05.2019 - 09:34, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2468+ kez okundu.
 

GİRESUN’DA FESTİVAL SONA ERDİ

Giresun Belediyesi’nin ev sahipliğinde 19 Mayıs tarihinde Fotoğraf Sergileri ile başlayan 42. Uluslararası Giresun Aksu Festivali yerel sanatçıların konserleriyle sona erdi.
Dört gün boyunca birçok aktivitenin yapıldığı festival renkli görüntülere sahne olurken, binlerce yıllık gelenek ve göreneğin de yaşatılmasına vesile oldu. Fotoğraf Sergileri, Konserler, Halk Dansları, Spor Turnuvaları, Havai Fişek Gösterileri festivalin rengine renk kattı. Yurt dışından Gürcistan, Ukrayna ve Kosova katılırken yurt içinden ise festivale Artvin Arhavi ekibi misafir olarak katıldı.  Katılımcıların şehrimizden ayrılırken duydukları memnuniyette festivalin ne kadar verimli geçtiğinin kanıtı cinstendi. Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, festival boyunca yaptığı açıklamalarda barış ve kardeşlikten sıkça söz edip, gelenek ve göreneklere de ne kadar bağlı olduğunu gösterdi. Binlerce yıllık geleneği, gelecek nesillere aktarma gayesinde olduklarını anlatan Başkan Şenlikoğlu, Giresun kültürünü festivale katılan komşu ülkelere de aktarma gayesinde olduklarını söyledi. Kültürler arası etkileşimin ve binlerce yıllık geleneklerin sembolize edilmesinin önemini açıklayan Başkan Şenlikoğlu sac ayaktan geçip, Aksu Deresine yedi çift bir tek taş atıp, memleketine en güzel hizmetleri yapmayı diledi. Neredeyse bütün programlara katılan, gelen misafirleri de çiçekler ve yöresel ürünümüz fındık ile karşılayan Başkan Şenlikoğlu şehir adına da misafirperverliğini gösterdi. Festivalin son gününde yerel sanatçılarımız Atatürk Meydanı’nı dolduran müzikseverlere adeta müzik ziyafeti verdi. Sanatçılarımızın şarkıları ile coşan Giresunlular konserlerin sonunda bir festivale daha veda etmiş oldu.
Giresun Belediyesi’nin ev sahipliğinde 19 Mayıs tarihinde Fotoğraf Sergileri ile başlayan 42. Uluslararası Giresun Aksu Festivali yerel sanatçıların konserleriyle sona erdi.

Dört gün boyunca birçok aktivitenin yapıldığı festival renkli görüntülere sahne olurken, binlerce yıllık gelenek ve göreneğin de yaşatılmasına vesile oldu.

Fotoğraf Sergileri, Konserler, Halk Dansları, Spor Turnuvaları, Havai Fişek Gösterileri festivalin rengine renk kattı. Yurt dışından Gürcistan, Ukrayna ve Kosova katılırken yurt içinden ise festivale Artvin Arhavi ekibi misafir olarak katıldı.  Katılımcıların şehrimizden ayrılırken duydukları memnuniyette festivalin ne kadar verimli geçtiğinin kanıtı cinstendi.

Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, festival boyunca yaptığı açıklamalarda barış ve kardeşlikten sıkça söz edip, gelenek ve göreneklere de ne kadar bağlı olduğunu gösterdi.

Binlerce yıllık geleneği, gelecek nesillere aktarma gayesinde olduklarını anlatan Başkan Şenlikoğlu, Giresun kültürünü festivale katılan komşu ülkelere de aktarma gayesinde olduklarını söyledi.

Kültürler arası etkileşimin ve binlerce yıllık geleneklerin sembolize edilmesinin önemini açıklayan Başkan Şenlikoğlu sac ayaktan geçip, Aksu Deresine yedi çift bir tek taş atıp, memleketine en güzel hizmetleri yapmayı diledi. Neredeyse bütün programlara katılan, gelen misafirleri de çiçekler ve yöresel ürünümüz fındık ile karşılayan Başkan Şenlikoğlu şehir adına da misafirperverliğini gösterdi.

Festivalin son gününde yerel sanatçılarımız Atatürk Meydanı’nı dolduran müzikseverlere adeta müzik ziyafeti verdi. Sanatçılarımızın şarkıları ile coşan Giresunlular konserlerin sonunda bir festivale daha veda etmiş oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.