GİRESUN’DA GELECEĞE NEFES OLDU

GÜNDEM 11.11.2019 - 17:39, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3458+ kez okundu.
 

GİRESUN’DA GELECEĞE NEFES OLDU

Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü tarafından, Türkiye genelinde yürütülen ‘Bugün Fidan Yarın Nefes’ isimli fidan dikim etkinliği Bulancak’ta bulunan dolgu alanında geniş bir katılımla gerçekleştirildi.
11 Kasım 2019 Pazartesi günü saat 11.11’de 81 ilde olduğu gibi Giresun’da 62 lokasyonda toplamda 115 bin 928 adet fidan dikim etkinliğine Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Bulancak Kaymakamı Ali İkram Tuna, Giresun Orman Bölge Müdürü Ahmet Güneş, il ve ilçe protokolü, çok sayıda daire müdürü, öğrenciler ve yaklaşık 2 bini aşkın kişi katıldı. Vali Sarıfakıoğulları yaptığı konuşmada, 11 Kasım’ın milli ağaçlandırma günü olarak ilan edildiğini belirterek, 81 ilde 2023 noktada 11 milyon fidanın toprakla buluşacağını söyledi. AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Bulancak Orman İşletme Müdürlüğünün yeniden kurulduğunu ifade ederek, Türkiye’nin 4 bir tarafında ağaçlandırmaların devam ettiğini kaydetti. Giresun Orman Bölge Müdürü Ahmet Güneş ise, “Ülkemizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak, çıkan orman yangınları neticesinde zarar gören alanların yeniden ağaçlandırmak ve insanımızın çevre konusundaki farkındalığını artırmak maksadıyla; 7 den 70’e toplumun bütün kesimlerinden gönüllü olarak iştirak eden vatandaşlarımızın katkılarıyla, 11 Kasım 2019 Pazartesi günü, 81 ilimizde 2023 lokasyonda, saat tam 11.11’de, 3 saatlik bir zaman dilimi içerisinde ülke genelinde 11 milyon adet fidanı geleceğe miras bırakmak üzere; tek kalp ve tek nefes olarak toprakla buluşturarak ‘Dünya Rekoruna’ koşuyoruz. Bakanlığımızca düzenlenen Geleceğe Nefes etkinliğine vatandaşlarımızın tam bir mutabakat ile destek vermesi neticesinde Sayın Cumhurbaşkanımız bir Genelge ile 11 Kasımı Milli Ağaçlandırma Günü olarak ilan etti. Giresun Orman Bölge Müdürlüğü olarak ilimizde her yıl ortalama 2.000 (Ha) sahada ağaçlandırma, toprak muhafaza, erozyon kontrol çalışması yapılmakta ve bu çalışmalar kapsamında yaklaşık olarak 2 milyon adet fidan dikimi gerçekleştirilmektedir. Geleceğe Nefes Ol etkinliği kapsamında Giresun’da 62 adet lokasyonda 115.928 adet fidanı toprakla buluşturuyoruz” dedi.  
Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü tarafından, Türkiye genelinde yürütülen ‘Bugün Fidan Yarın Nefes’ isimli fidan dikim etkinliği Bulancak’ta bulunan dolgu alanında geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

11 Kasım 2019 Pazartesi günü saat 11.11’de 81 ilde olduğu gibi Giresun’da 62 lokasyonda toplamda 115 bin 928 adet fidan dikim etkinliğine Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Bulancak Kaymakamı Ali İkram Tuna, Giresun Orman Bölge Müdürü Ahmet Güneş, il ve ilçe protokolü, çok sayıda daire müdürü, öğrenciler ve yaklaşık 2 bini aşkın kişi katıldı.

Vali Sarıfakıoğulları yaptığı konuşmada, 11 Kasım’ın milli ağaçlandırma günü olarak ilan edildiğini belirterek, 81 ilde 2023 noktada 11 milyon fidanın toprakla buluşacağını söyledi.

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Bulancak Orman İşletme Müdürlüğünün yeniden kurulduğunu ifade ederek, Türkiye’nin 4 bir tarafında ağaçlandırmaların devam ettiğini kaydetti.

Giresun Orman Bölge Müdürü Ahmet Güneş ise, “Ülkemizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak, çıkan orman yangınları neticesinde zarar gören alanların yeniden ağaçlandırmak ve insanımızın çevre konusundaki farkındalığını artırmak maksadıyla; 7 den 70’e toplumun bütün kesimlerinden gönüllü olarak iştirak eden vatandaşlarımızın katkılarıyla, 11 Kasım 2019 Pazartesi günü, 81 ilimizde 2023 lokasyonda, saat tam 11.11’de, 3 saatlik bir zaman dilimi içerisinde ülke genelinde 11 milyon adet fidanı geleceğe miras bırakmak üzere; tek kalp ve tek nefes olarak toprakla buluşturarak ‘Dünya Rekoruna’ koşuyoruz. Bakanlığımızca düzenlenen Geleceğe Nefes etkinliğine vatandaşlarımızın tam bir mutabakat ile destek vermesi neticesinde Sayın Cumhurbaşkanımız bir Genelge ile 11 Kasımı Milli Ağaçlandırma Günü olarak ilan etti. Giresun Orman Bölge Müdürlüğü olarak ilimizde her yıl ortalama 2.000 (Ha) sahada ağaçlandırma, toprak muhafaza, erozyon kontrol çalışması yapılmakta ve bu çalışmalar kapsamında yaklaşık olarak 2 milyon adet fidan dikimi gerçekleştirilmektedir. Geleceğe Nefes Ol etkinliği kapsamında Giresun’da 62 adet lokasyonda 115.928 adet fidanı toprakla buluşturuyoruz” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.