Giresun’da gıda denetim seferberliği

GÜNDEM 21.02.2020 - 17:14, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3597+ kez okundu.
 

Giresun’da gıda denetim seferberliği

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Giresun’da iş yerleri denetlendi.
Müdürlükten yapılan açıklamada ‘Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli’nin talimatı ile 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilmekte olan “Ürün Bazlı Gıda Denetim Seferberliği” kapsamın da Giresun ilimiz genelinde de denetimlere yoğun şekilde devam etmektedir. Denetimlerde; İlimizde gıda güvenilirliğinin sağlanması, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi, kişilerin sağlığının ve tüketici menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi ve farkındalığı artırmak amaçlanmaktadır. Bu kapsamda ilk olarak süt ve süt ürünleri üreten işyerleri ile takviye edici gıda üretimi yapan işyerleri denetlendi. Üretim yerleri yanında toplu tüketim yerlerine yönelik denetimler de yapılmaktadır. Altı gün sürecek denetimlerde her gün farklı bir ürün grubu denetlenecektir. “Süt ve süt ürünleri üretimi yapan işyerleri,  takviye edici gıda üretimi yapan işyerleri,  et ve üt ürünleri üreten işyerleri, ekmek ve ekmek çeşitleri ile unlu mamul üreten işyerleri, kasap ve şarküteri ile bakkal, takviye edici gıda satış yerleri, aktarlar, market, büfe vb. işyerleri, okul kantinleri ve yemekhaneleri, lokanta, restoran, dönerci, fast-food vb. toplu tüketim yerleri gibi halkın en çok tükettiği ürünler ve ürün gruplarının denetimleri yapılacaktır. Vatandaşlarımızın şüpheli/kusurlu gördükleri gıda veya gıda işletmeleri ile ilgili Alo 174 Gıda Hattına yapacakları şikâyetler öncelikli olarak değerlendirilmekte olup, şikayete konu olan durum ve ürünlerle ilgili kontroller yapılmakta, gerektiğinde denetimler numune alımıyla desteklenmektedir. Denetim sonucunda yapılan işlemlerle ilgili olarak başvuru sahipleri bilgilendirilmektedir.  Alo 174 hattına yapılan şikayetler denetimlerin etkinliğini artırmaya katkı sağlamaktadır’ denildi.    
Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Giresun’da iş yerleri denetlendi.

Müdürlükten yapılan açıklamada ‘Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli’nin talimatı ile 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilmekte olan “Ürün Bazlı Gıda Denetim Seferberliği” kapsamın da Giresun ilimiz genelinde de denetimlere yoğun şekilde devam etmektedir.

Denetimlerde; İlimizde gıda güvenilirliğinin sağlanması, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi, kişilerin sağlığının ve tüketici menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi ve farkındalığı artırmak amaçlanmaktadır.

Bu kapsamda ilk olarak süt ve süt ürünleri üreten işyerleri ile takviye edici gıda üretimi yapan işyerleri denetlendi. Üretim yerleri yanında toplu tüketim yerlerine yönelik denetimler de yapılmaktadır. Altı gün sürecek denetimlerde her gün farklı bir ürün grubu denetlenecektir. “Süt ve süt ürünleri üretimi yapan işyerleri,  takviye edici gıda üretimi yapan işyerleri,  et ve üt ürünleri üreten işyerleri, ekmek ve ekmek çeşitleri ile unlu mamul üreten işyerleri, kasap ve şarküteri ile bakkal, takviye edici gıda satış yerleri, aktarlar, market, büfe vb. işyerleri, okul kantinleri ve yemekhaneleri, lokanta, restoran, dönerci, fast-food vb. toplu tüketim yerleri gibi halkın en çok tükettiği ürünler ve ürün gruplarının denetimleri yapılacaktır.

Vatandaşlarımızın şüpheli/kusurlu gördükleri gıda veya gıda işletmeleri ile ilgili Alo 174 Gıda Hattına yapacakları şikâyetler öncelikli olarak değerlendirilmekte olup, şikayete konu olan durum ve ürünlerle ilgili kontroller yapılmakta, gerektiğinde denetimler numune alımıyla desteklenmektedir. Denetim sonucunda yapılan işlemlerle ilgili olarak başvuru sahipleri bilgilendirilmektedir.  Alo 174 hattına yapılan şikayetler denetimlerin etkinliğini artırmaya katkı sağlamaktadır’ denildi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.