GİRESUN’DA GÜMÜŞ KAZAZ KURSU AÇILDI

GÜNDEM 06.07.2020 - 15:39, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3689+ kez okundu.
 

GİRESUN’DA GÜMÜŞ KAZAZ KURSU AÇILDI

İşkur Giresun İl Müdürlüğü ile Giresun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde açılan gümüş kazaz örücülüğü kursu sayesinde kadınlar, meslek öğreniyor.
Aynı zamanda aile bütçelerine ekonomik katkı da sunuyorlar. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Salih Uzun, yaptığı açıklamada, ilk defa açılan kursla ilgili güzel dönüşler aldıklarını söyledi. Uzun , “Her yıl birbirini tekrar eden kurslardan ziyade farklı alanlarda kurslar açarak çeşitliliği artırmak istiyoruz. Gümüş kazaz örücülüğü de bunlardan bir tanesi. İşkur destekli kursumuza ilgi var. Bu tip çalışmalara merkez olarak bundan sonrada devam edeceğiz” diye konuştu. Kurs Öğretmenleri ise, katılımcıların güzel ürünlere imza attıklarını ve seri üretime geçeceklerini dile getirdi. Kursiyerler ise İşkur destekli açılan kursta meslek öğrenmelerinin yanı sıra para kazandıklarına işaret ederek, “Kursa ilk katıldığımız günlerde zorlandık. Ama hocamızın desteğiyle bu zorluğu aşmış bulunuyoruz. Kursun ilerleyen zamanlarda ilimizde tekrar açılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.  
İşkur Giresun İl Müdürlüğü ile Giresun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde açılan gümüş kazaz örücülüğü kursu sayesinde kadınlar, meslek öğreniyor.

Aynı zamanda aile bütçelerine ekonomik katkı da sunuyorlar. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Salih Uzun, yaptığı açıklamada, ilk defa açılan kursla ilgili güzel dönüşler aldıklarını söyledi.

Uzun , “Her yıl birbirini tekrar eden kurslardan ziyade farklı alanlarda kurslar açarak çeşitliliği artırmak istiyoruz. Gümüş kazaz örücülüğü de bunlardan bir tanesi. İşkur destekli kursumuza ilgi var. Bu tip çalışmalara merkez olarak bundan sonrada devam edeceğiz” diye konuştu.

Kurs Öğretmenleri ise, katılımcıların güzel ürünlere imza attıklarını ve seri üretime geçeceklerini dile getirdi. Kursiyerler ise İşkur destekli açılan kursta meslek öğrenmelerinin yanı sıra para kazandıklarına işaret ederek, “Kursa ilk katıldığımız günlerde zorlandık. Ama hocamızın desteğiyle bu zorluğu aşmış bulunuyoruz. Kursun ilerleyen zamanlarda ilimizde tekrar açılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.