Giresun’da hassas terazi uygulaması başladı

GÜNDEM 16.12.2019 - 17:32, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2229+ kez okundu.
 

Giresun’da hassas terazi uygulaması başladı

Giresun Belediyesi, pazar yerlerinden alışveriş yapan vatandaşların özellikle eksiksiz tartı ile ilgili haklarının korunmasına yönelik bazı tedbirler alıyor.
Bu kapsamda Zabıta Müdürlüğü tarafından şehirdeki tüm meyve sebze pazarlarının olduğu yerlere teraziler yerleştiriliyor. Vatandaşların alacakları ürünlerin gramajından şüphe duymamaları ve gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilmeleri amacıyla başlatılan hassas terazi uygulaması kapsamında, vatandaşlar satın aldığı ürünleri dilediği takdirde kendisi tartabilecek. Kurulacak teraziler sayesinde alışveriş yapan vatandaşlar bu şekilde ‘gramaj’ konusundaki endişelerini giderebilecek. Uygulama sayesinde vatandaşların güven içerisinde alışveriş yapmaları sağlanırken, aynı zamanda haksızlıkla karşılaşması ve maddi açıdan zarara uğraması engellenecek. Alınan ürünün istenilen kilodan eksik çıkması durumunda ise tüketici, zabıta noktasına giderek esnaf hakkında şikayette bulunabilecek. Zabıta personelince yapılan kontrolde tespit edilen olumsuzluklar hakkında esnafa cezai işlem uygulayarak olumsuzlukların giderilmesi sağlanacak. Daha temiz ve daha düzenli pazar alanı için denetimleri sıklaştırdıklarını belirten Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu; “Pazar alanlarının düzenli ve temiz tutulması konusunda olduğu gibi pazar yerlerinden alışveriş yapan vatandaşların haklarının korunmasına yönelik tedbirler getiriyoruz. Bunun için bir dizi önlem aldık. Tüketici aldığı ürünü terazilerde tartarak istenilen kiloda ürün verildiğinden emin olacak. Karşılanan olumsuzluklara da anında müdahale edilecek. Amacımız vatandaşlarımızın ödediği paranın tam karşılığını alması konusunda olumsuz bir durum yaşanmamasıdır” dedi.
Giresun Belediyesi, pazar yerlerinden alışveriş yapan vatandaşların özellikle eksiksiz tartı ile ilgili haklarının korunmasına yönelik bazı tedbirler alıyor.

Bu kapsamda Zabıta Müdürlüğü tarafından şehirdeki tüm meyve sebze pazarlarının olduğu yerlere teraziler yerleştiriliyor. Vatandaşların alacakları ürünlerin gramajından şüphe duymamaları ve gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilmeleri amacıyla başlatılan hassas terazi uygulaması kapsamında, vatandaşlar satın aldığı ürünleri dilediği takdirde kendisi tartabilecek. Kurulacak teraziler sayesinde alışveriş yapan vatandaşlar bu şekilde ‘gramaj’ konusundaki endişelerini giderebilecek. Uygulama sayesinde vatandaşların güven içerisinde alışveriş yapmaları sağlanırken, aynı zamanda haksızlıkla karşılaşması ve maddi açıdan zarara uğraması engellenecek.

Alınan ürünün istenilen kilodan eksik çıkması durumunda ise tüketici, zabıta noktasına giderek esnaf hakkında şikayette bulunabilecek. Zabıta personelince yapılan kontrolde tespit edilen olumsuzluklar hakkında esnafa cezai işlem uygulayarak olumsuzlukların giderilmesi sağlanacak.

Daha temiz ve daha düzenli pazar alanı için denetimleri sıklaştırdıklarını belirten Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu; “Pazar alanlarının düzenli ve temiz tutulması konusunda olduğu gibi pazar yerlerinden alışveriş yapan vatandaşların haklarının korunmasına yönelik tedbirler getiriyoruz. Bunun için bir dizi önlem aldık. Tüketici aldığı ürünü terazilerde tartarak istenilen kiloda ürün verildiğinden emin olacak. Karşılanan olumsuzluklara da anında müdahale edilecek. Amacımız vatandaşlarımızın ödediği paranın tam karşılığını alması konusunda olumsuz bir durum yaşanmamasıdır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.