Giresun'dan Afrin'e destek yürüyüşü

GÜNDEM 26.02.2018 - 18:24, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3517+ kez okundu.
 

Giresun'dan Afrin'e destek yürüyüşü

Giresun'da, TSK'nın Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla yürüyüş düzenlendi.
'Kurtuluş Savaşında Destanlar Yazan 42. ve 47. Gönüllü Alayın Torunları Sınır Ötesi İçin Yürüyor' adı altında kentteki sivil toplum örgütleri öncülüğünde yürüyüş gerçekleştirildi. Ellerinde Türk bayrakları ve mehter marşı söyleyerek Yeniyol mevkisinde toplanan grup, buradan Atatürk Meydanı'na kadar yürüdü. Katılımcılar burada İstiklal Marşı okudu. Memur-Sen İl Temsilcisi Sami Şimşek, tertip komitesi adına yaptığı konuşmada, kahramanlık destanları yazan, hain terör örgütüne karşı ortalığı dar eden Mehmetçikler için yürüdüklerini söyledi. Şimşek burada yaptığı konuşmada, "Burada Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yürüttüğü Zeytin Dalı  Harekâtı hakkındaki düşünce ve fikirlerimizi sizlerle paylaşmak için toplanmış bulunuyoruz. Öncelikle bu harekâtın bölgedeki çeşitli terör örgütlerinden temizlenmesi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırlarının güvenliğini sağlanmaya yönelik yapıldığına inandığımızı açıkça ifade etmek isteriz. Bunun yanında çeşitli basın kuruluşlarının kara propagandalarında ifade edildiği gibi bölgede Türk silahlı kuvvetlerinin Kürtlerle savaşmadığına, bölgeye çeşitli noktalardan gelen ve bir takım küresel güçlerin de desteğiyle Ortadoğu coğrafyasını istikrarsızlaştırma ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kuşatmaya çalışan taşeron terör örgütlerine yönelik yapıldığına tüm kalbimizle inanıyoruz. Bu ülkede Kürtlerle Türklerin aynı çatı altında etle tırnak gibi olduklarını, aynı şekilde din, mezhep, ırk ve cinsiyet ayrımı yapılmaksızın bizlerin de bu ülkede en iyi şekilde ağırlandığımızı, bu manada da Türkiye’nin bir özgürlükler ülkesi olduğunu buradan tüm dünyaya ifade etmek istiyoruz" dedi.
Giresun'da, TSK'nın Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla yürüyüş düzenlendi.

'Kurtuluş Savaşında Destanlar Yazan 42. ve 47. Gönüllü Alayın Torunları Sınır Ötesi İçin Yürüyor' adı altında kentteki sivil toplum örgütleri öncülüğünde yürüyüş gerçekleştirildi.

Ellerinde Türk bayrakları ve mehter marşı söyleyerek Yeniyol mevkisinde toplanan grup, buradan Atatürk Meydanı'na kadar yürüdü. Katılımcılar burada İstiklal Marşı okudu.

Memur-Sen İl Temsilcisi Sami Şimşek, tertip komitesi adına yaptığı konuşmada, kahramanlık destanları yazan, hain terör örgütüne karşı ortalığı dar eden Mehmetçikler için yürüdüklerini söyledi.

Şimşek burada yaptığı konuşmada, "Burada Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yürüttüğü Zeytin Dalı  Harekâtı hakkındaki düşünce ve fikirlerimizi sizlerle paylaşmak için toplanmış bulunuyoruz. Öncelikle bu harekâtın bölgedeki çeşitli terör örgütlerinden temizlenmesi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırlarının güvenliğini sağlanmaya yönelik yapıldığına inandığımızı açıkça ifade etmek isteriz. Bunun yanında çeşitli basın kuruluşlarının kara propagandalarında ifade edildiği gibi bölgede Türk silahlı kuvvetlerinin Kürtlerle savaşmadığına, bölgeye çeşitli noktalardan gelen ve bir takım küresel güçlerin de desteğiyle Ortadoğu coğrafyasını istikrarsızlaştırma ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kuşatmaya çalışan taşeron terör örgütlerine yönelik yapıldığına tüm kalbimizle inanıyoruz. Bu ülkede Kürtlerle Türklerin aynı çatı altında etle tırnak gibi olduklarını, aynı şekilde din, mezhep, ırk ve cinsiyet ayrımı yapılmaksızın bizlerin de bu ülkede en iyi şekilde ağırlandığımızı, bu manada da Türkiye’nin bir özgürlükler ülkesi olduğunu buradan tüm dünyaya ifade etmek istiyoruz" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.