Giresun ilimiz her açıdan geriye gitmektedir

SİYASET 16.02.2020 - 19:20, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3609+ kez okundu.
 

Giresun ilimiz her açıdan geriye gitmektedir

Saadet Partisi İl Başkanı Abdülkadir Bektaş, Giresun için açıklanan 2018 ve 2019 yılına ait işsizlik rakamlarının ve azalan 2019 nüfusunun endişe verici olduğunu söyledi.
Giresun nüfusunun azalmasına karşılık işsizlik rakamlarının 20 – 25 bin bandında yukarı yönlü seyrettiğini söyleyen Abdülkadir Bektaş, “Nüfusumuz 2019 yılında 5 bin azalmış, fakat işsizlik 5 bin artarak 25 bin bandına yükselmiştir. Nüfusa göre oranlandığında çok yüksek gözükmese bile aile ve çocuklarıyla değerlendirme yapıldığında işsizlik rakamları, üzerinde ciddi bir şekilde düşünülmesi gereken bir noktaya gelmiştir. Bu ilin yöneticileri ve milletvekilleri bu rakamlarla alakalı neler düşündüklerini bilmiyoruz ama Fındığın başkenti bir şehirde böylesine bir işsizlik düşündürücüdür. Ayrıca nüfusumuzun göç etmesi de ayrı bir faciadır. Muhtemelen göç edenlerin çoğu da iş için gitmişlerdir” dedi. Giresun’un 18 yıldır aynı partinin milletvekillerinin kazandığı bir süreç yaşadığını belirten Bektaş; “Buna rağmen Giresun ilimiz her açıdan geriye gitmekte, bir türlü makus talihini yenememektedir” diye konuştu.  
Saadet Partisi İl Başkanı Abdülkadir Bektaş, Giresun için açıklanan 2018 ve 2019 yılına ait işsizlik rakamlarının ve azalan 2019 nüfusunun endişe verici olduğunu söyledi.

Giresun nüfusunun azalmasına karşılık işsizlik rakamlarının 20 – 25 bin bandında yukarı yönlü seyrettiğini söyleyen Abdülkadir Bektaş, “Nüfusumuz 2019 yılında 5 bin azalmış, fakat işsizlik 5 bin artarak 25 bin bandına yükselmiştir. Nüfusa göre oranlandığında çok yüksek gözükmese bile aile ve çocuklarıyla değerlendirme yapıldığında işsizlik rakamları, üzerinde ciddi bir şekilde düşünülmesi gereken bir noktaya gelmiştir. Bu ilin yöneticileri ve milletvekilleri bu rakamlarla alakalı neler düşündüklerini bilmiyoruz ama Fındığın başkenti bir şehirde böylesine bir işsizlik düşündürücüdür. Ayrıca nüfusumuzun göç etmesi de ayrı bir faciadır. Muhtemelen göç edenlerin çoğu da iş için gitmişlerdir” dedi.

Giresun’un 18 yıldır aynı partinin milletvekillerinin kazandığı bir süreç yaşadığını belirten Bektaş; “Buna rağmen Giresun ilimiz her açıdan geriye gitmekte, bir türlü makus talihini yenememektedir” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.