GİRESUN KALİTE FINDIK 17 TL.

GÜNDEM 26.07.2019 - 17:23, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3616+ kez okundu.
 

GİRESUN KALİTE FINDIK 17 TL.

Fındık Bölgesi Milletvekillerinin öncülüğünde başlatılan çalışma olumlu sonuç verdi. Bu sayede uzun zaman sonra ilk defa sezon öncesi taban fiyatı üreticilerin beklediği seviyede açıklandı.
AK Parti Genel Merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Giresun kaliteli kabuklu fındık için taban fiyat 17 lira. Levant kaliteli kabuklu fındık için de taban fiyat 16,5 liradır” dedi. Üreticileri sevindiren bu müjdeyi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz Bölgesi'nde fındık hasat sezonun açılmasına kısa bir süre kala yaptığı açıklama ile takdir topladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, “Türkiye Azerbaycan ve Gürcistan dünya fındık üretiminin yüzde 80'ini gerçekleştiriyor. Üç ülke olarak fındıkla ilgili işbirliği çalışmalarını başlattık. Böylece önümüzdeki dönemde fındığın dünya piyasalarında hak ettiği değeri sürekli kılmak amacıyla önemli bir adım atmış olduk. Fındık hasat döneminde üreticiler aleyhine gelişmelerde TMO'yu görevlendirerek taban fiyat oluşmasını sağladık. TMO'nun taban fiyatlarını açıklayarak fındık üreticilerine müjde vermek istiyorum. Giresun kaliteli kabuklu fındık için taban fiyat 17 lira. Levant kaliteli kabuklu fındık için de taban fiyat 16,5 liradır. Buna kilogram başına yaklaşık 2 lira olan mazot, gübre desteği geldiğinde kilogram fiyatları 19 lira ile 18,5 lira arasında gelmiş bulunuyor” diye konuştu.
Fındık Bölgesi Milletvekillerinin öncülüğünde başlatılan çalışma olumlu sonuç verdi. Bu sayede uzun zaman sonra ilk defa sezon öncesi taban fiyatı üreticilerin beklediği seviyede açıklandı.

AK Parti Genel Merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Giresun kaliteli kabuklu fındık için taban fiyat 17 lira. Levant kaliteli kabuklu fındık için de taban fiyat 16,5 liradır” dedi.

Üreticileri sevindiren bu müjdeyi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz Bölgesi'nde fındık hasat sezonun açılmasına kısa bir süre kala yaptığı açıklama ile takdir topladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, “Türkiye Azerbaycan ve Gürcistan dünya fındık üretiminin yüzde 80'ini gerçekleştiriyor. Üç ülke olarak fındıkla ilgili işbirliği çalışmalarını başlattık. Böylece önümüzdeki dönemde fındığın dünya piyasalarında hak ettiği değeri sürekli kılmak amacıyla önemli bir adım atmış olduk. Fındık hasat döneminde üreticiler aleyhine gelişmelerde TMO'yu görevlendirerek taban fiyat oluşmasını sağladık. TMO'nun taban fiyatlarını açıklayarak fındık üreticilerine müjde vermek istiyorum. Giresun kaliteli kabuklu fındık için taban fiyat 17 lira. Levant kaliteli kabuklu fındık için de taban fiyat 16,5 liradır. Buna kilogram başına yaklaşık 2 lira olan mazot, gübre desteği geldiğinde kilogram fiyatları 19 lira ile 18,5 lira arasında gelmiş bulunuyor” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.